Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Megőrülök attól, hogy a párom...

Megőrülök attól, hogy a párom ennyire rendetlen. Hogyan lehet egy felnőtt férfit minimális rendszeretetre szoktatni?

Figyelt kérdés

Nemrég költöztünk össze. Alapvetően semmi probléma a kapcsolatunkkal, szeretjük egymást. De a hócipőm tele van azzal, hogy ha én nem takarítok és nem pakolok össze, akkor a páromtól akár nyakig ülhetnénk a mocsokban.

Nem arról van szó, hogy leesik a gyűrű az ujjamról, ha takarítanom kell, de szóba került, hogy vállaljunk gyereket. Eddig csak-csak megcsináltam mindent, de egy kicsi baba mellett nem hiszem, hogy lesz időm és energiám arra, hogy még a párom után is pakoljak. Beszéltünk már erről, meg is ígérte, hogy próbál változtatni ezen, de úgy tűnik, genetikailag képtelen rá.

Hazajön, besétál a lakásba koszos cipővel, szanaszét hagyja a szennyes ruháit mindenfelé, és egy hónapja(!) kerülgetem az üres üvegeket meg a kartondobozokat a konyhában, amit ő majd elvisz a szelektív gyűjtőbe állítólag. Ez 30 nap alatt még nem sikerült neki. :(

Nagyon szeretem őt, de úgy érzem, képtelen vagyok egy felnőtt férfit rendre szoktatni, ha már az anyukája nem tette meg. Lassan ott tartok, hogy a szakításon gondolkozom, ha nem normalizálódik a helyzet.

Ti mit tennétek?

2014. febr. 17. 13:30
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
5%
30 napja nem vitte el a szelektívet? Nekem már nyár óta gyűlik, és nem zavar, pedig én nő vagyok :-) Kicsit perfekcionista lehetsz a leírásod alapján, ami nem baj. De nem mindenkit érdekel annyira a csilli-villi rend és tisztaság. Én úgy vagyok vele, hogy ami engem zavar, azt én rakom rendbe, ami őt zavarja, azt csinálja ő. Ha így én kétszer annyit takarítok, nem számít, hiszen ezek az igények az én igényeim, de másnak nem kell az én elvárásaim szerint takarítania, cserébe fordítva is így legyen.
2014. febr. 21. 01:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!