Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Karácsony de hol? Hogyan?...

Karácsony de hol? Hogyan? Kivel? Együtt vagy külön?

Figyelt kérdés

Nagy gondom van...2,5 éve vagyok együtt a párommal, akit nagyon szeretek...sajnos a kapcsolatunkat most jelen pillanatban a távolság neheziti...de ahhoz képest jól viseljük és kitartóak vagyunk...a jövőre nézve eljegyzés és egyetem után család is tervben van... ami a gond, mindketten (tettszik nem tettszik) elég konzervativ szulok gyerekei vagyunk...2,5 év alatt annyira puhultak a szulok, hogy elfogadtak amennyire tőlük telt, néha egy-egy ebéd közös lagzi. és bizonyos csaladi esemenyek beleférnek (pl szulinap)...viszont még mindig "idegennek" érzem magam, a középpontban (tehát érzem azt a csendet ami néha beáll, hogy nem önmaguk hanem nekem akarnak megfelelni, kiszolgálni ilyensmi...)

ez a 3. karacsonyunk a párommal és eddig egyet sem töltöttünk együtt, persze napkozben talalkoztunk de este nem...tavaly emlékszem szinte sirva hivott fel, hogy mennyire hiányzom s megigertette, hogy vele leszek idén...de nálunk is hasonló a helyzet (nagyszülőkkel szoktunk ünnepelni akik nem néznék jó szemmel, merthogy "mig nincs eljegyzés addig akármi történhet és miért kellene családtagként kezelni a páromat?") hülyén érzem magam mert ha belegondolunk szerre mindenkinek igaza van...mit tegyek? :( ti hogy oldanatok meg? légyszi ne oltogassatok, tényleg nagyon nemtudom mit tegyek:(

2009. dec. 8. 22:13
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
SZia! Hogy alakult végül a Karácsonyotok? Azért érdekel, mert bár 27 éves vagyok és terhes, végül kiderült, hogy apám is azt várta volna, hogy a párommal külön karácsonyozzunk és ne vigyem le hozzájuk. Én meg elmondtam, hogy ha gond, hogy ő velem lesz Karácsonykor, akkor vele fogom tölteni és nem megyünk hozzájuk, de ő és a baba az új családom. Persze apu rögtön azt mondta, hogy persze, nem gond és nem úgy gondolta. Erről az egészről nem tudott és nem tud a párom, csak most ugrottál be, hogy Nektek is hasonló poblémátok volt.
2010. ápr. 14. 12:24
 12/13 A kérdező kommentje:

Szia! Édes vagy, hogy eszedbe jutottam:)

A karácsony az külön-külön telt el. Nem akartam, hogy szúrós szemmel nézegessék a páromat...engem meg nem hívtak így nem mentem...délelőtt találkoztunk, délután és este meg ábrándoztunk, hogy talán majd egyszer valamikor nekünk is megadatik...

Azóta nem sokat változott a dolog, közvetlenebb lett kicsivel mindkét család de a lényeg nagyjából ugyanaz. Mondjuk annyit elértünk, hogy az eljegyzés hallatán nem huhognak, de még várunk azzal is, mert különben háborog a tenger...

Idén karácsonykor meg remélem végre megtörik a jég, addig meg reménykedek s várom, hogy teljen az idő...

2o évesen...:)

köszi még egyszer

2010. máj. 17. 19:16
 13/13 anonim ***** válasza:

Ha lesz gyereketek akkor az a ti családi ünnepetek lesz. Aztán a karácsony másnapján mindenki látogassa meg azt a szülőt, akivel, ahol jól érzi magát.

Magam részéről ezen nem problémáztam a szenteste az én családom vagy is férjemmel volt igazi a szenteste-- aztán jöttek csak a többiek...

Ha mindenki elmenne az ősökhöz-- akkor senki nem volna otthon és nem valósulhatna meg a családi-szenteste

hisz akkor a ti szüleiteknek is el kellene menni valamelyik nagyszülőhöz nem igaz? Akkor melyik házban lenne megtartva a szenteste?

2012. okt. 9. 10:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!