Összejárnak szüleitek anyósotokkal/apósotokkal? Vagy találkoznak (együtt vannak) nagy családi alkalmakkor (szülinap, karácsony, ballagás, stb)? Ha igen, milyen alkalmakkor?
Anyósom úgy érzem elvárná a szüleimtől, hogy látogassák, vagy hogy meghívják magukhoz, de borzasztóan különböző emberek (a szüleim többdiplomásak, világlátottak az anyósomék 8 osztályt végzett, amolyan okoskodó, mindenbe beleszólós emberek)a szüleim nem szeretnének velük összejárni.
Nagyobb eseményekkor (pl. volt olyan, hogy karácsonykor, vagy a babánk születésekor) természetesen meghívták őket, de az anyósom úgy képzeli el, hogy ha mi utazunk hozzájuk havonta, akkor a szüleim is menjenek (ezt többször a tudomásomra juttatta), de tudom, hogy ez nem fog működni.
Hogy lehetne ezt finomat, megbántás nélkül megoldani?
Remélem,hogy a férjed azért nem nézi le a saját szüleit?
Én is és a férjem is diplomás,a férjem főkönyvelő volt egy nagy cégnél,én egy másik vállalatnál irodavezető.Az egyik nászasszonyomék egy faluban laktak,és parasztok voltak.Általában alkalmakkor találkoztunk,névnapok,születésnapok,disznóvágás alkalmával,vagy a gyerekeknél.Ilyenkor természetesen nem a közgazdasági témákról,és nem Merimmeről,vagy Stendhalról beszéltünk velük,hogy fitogtassuk,hogy mennyivel vagyunk műveltebbek náluk.Megnéztük a malacokat,baromfit,a szőlőt stb.Beszélgettünk a mindennapi élet dolgiról,a családunkról.És jól éreztük magunkat együtt.Megbecsültük egymást,mert ők is ugyan olan dolgos,tisztességes emberek voltak mint mi.Ha ők jöttek,akkor is találtunk olyan témát,amiről eltudtunk beszélgetni.
Éppígy a másik nászomékkal is jó volt a kapcsolatunk ( ők iparosok voltak)Ha a gyerekeknek volt valamilyen ünnepe,nem egyszer volt olyan,hogy minden nagyszülő együtt volt.Akkor is megtaláltuk egymással a közös hangot.
Ez csak intelligencia és tolerancia kérdése.
Talán a szüleidnek sem lenézni kellene a nászáékat,hanem keresni velük valamilyen közös témát.Ha az anyósodék azt érzik,hogy őket lenézik,akkor joggal vannak megsértődve,és valószínűleg tartanak attól,hogy a fiukat elidegenítitek tőlük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!