Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Összejárnak szüleitek anyósoto...

Összejárnak szüleitek anyósotokkal/apósotokkal? Vagy találkoznak (együtt vannak) nagy családi alkalmakkor (szülinap, karácsony, ballagás, stb)? Ha igen, milyen alkalmakkor?

Figyelt kérdés
2009. nov. 12. 20:58
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
67%

Az inteligenciát nem a diploma száma mutatja. Egy intellinges és közvetlen ember bárkivel meg tudja ütni a közös hangot.

Kérdésedre válaszolva nem, nem járnak össze, mert anyósom felsőbbrendűnek, és affajta "jó családból" származónak tartja magát. Hozzáteszem ezt csak ő gondolja így.

2009. nov. 12. 21:33
 12/28 A kérdező kommentje:
egyébként általában a beszélgetés kedvesen zajlik, a szüleim sosem fitogtatták a tudásukat, de azért mert mi összeházasodtunk, ők még nem szeretnének havonta látogatni járni.
2009. nov. 12. 21:35
 13/28 anonim ***** válasza:
54%
Válaszoltunk a kérdésre, de azért nem véletlen, hogy sokaknak feltűnt ez az "Én diplomás vagyok, te mi vagy?" dolog. Felismerem, mert anyám ilyen. Totál lenéz mindenkit, aki pl nem jár Operába, de persze szemtől-szemben nyájas. Na mindegy, ők tudják.
2009. nov. 12. 21:36
 14/28 A kérdező kommentje:
egyébként a szüleim szülei közt is nagy volt a műveltségi különbség, ettől még tisztelték egymást, szülinapjainkkor pl. együtt voltunk, vagy ballagáskor, de egyik sem várta el a másiktól, hogy havi rendszerességgel látogassa, és nem sértődtek meg azon, ha ezt nem is tette.
2009. nov. 12. 21:37
 15/28 A kérdező kommentje:
utolsó válaszoló, a férjem sem diplomás, mégis szeretem. Azt hiszem, ezt az egész témát te vitted totál més irányba a folyamatos kötözködéseddel.
2009. nov. 12. 21:38
 16/28 anonim ***** válasza:
45%
Szerintem jogosan, hiszen nem említünk végzettséget, hacsak nem akarunk vele alá-fölérendelést kifejezni, aminek szántad is.
2009. nov. 12. 21:43
 17/28 A kérdező kommentje:
Nagyon okos vagy. A témát lezártam ezzel kapcsolatban.
2009. nov. 12. 21:47
 18/28 anonim ***** válasza:
51%

bár csak érettségim van, de értem, hogy a kérdező mit akart. Valóban lehetnek olyan nagy különbségek többdiplomás és 8 osztályt végzett emberek között, hogy hosszútávon csak erőltetett legyen a beszélgetés, bármennyire is próbálnak jó fejek lenni. Ezért (mindenféle lenézés nélkül) tényleg felesleges összejárni, pláne havonta. Bőven elég sátoros ünnepekkor.

Kedves 21:43-as válaszoló, gondolom, te sem vagy diplomás ezért fáj ez a dolog ennyire...

Hogy a kérdésre is válaszoljak, az én szüleim és a párom szülei régóta jóban voltak (egy faluban élnek) így ők gyakran találkoznak, de tudom, hogy nem ez az általános.

2009. nov. 12. 22:05
 19/28 anonim ***** válasza:
61%

Az én szüleim és az anyósomék egy darabig összejárogattak, de semmi jó nem sült ki ezekből az összejövetelekből... :-[

Szemtől-szemben mindig nyájasan, kedveskedve folyt a csevej, csak aztán utólag jöttek a panaszok (anyámék nekem panaszkodtak, anyósomék a férjemnek), mi minden nem tetszett egyiknek vagy másiknak...

1-1 ilyen találkozás után hetekig ment a sz@rkeverés, és mire mindent elsimogattunk, akkor újra összeültek...

Csupa "vérlázító" sérelem történt : pl. apukám miért olyan nagyon jókedvű, ez az anyósomnak nem tetszik...

Vagy : az anyósom milyen becenéven szólítja apósomat, ez nem tetszik az anyámnak...

Na, ez nekem nem hiányzik!

Egyáltalán nem muszáj a szülőknek összejárni és kebelbarátságot kötni! Szerintem nem baj, ha megtartják a 3 lépés távolságot, attól még a mi házasságunk jól működik.

Ha legközelebb anyósod rákérdez a szüleidre, mond meg neki : ők nem érnek rá utazgatni, megvan a maguk saját élete és programjaik.

2009. nov. 12. 23:06
 20/28 anonim ***** válasza:
54%
Szerintem nem elvárható. Bár az én szüleim és anyósomék jól kijönnek, de mégsem járnak össze. Azon prózai oknál fogva, hogy mindenkinek megvan a saját élete, baráti köre. Természetesen ha az unokának szülinapja van vagy bármilyen családi esemény akkor találkoznak, elbeszélgetnek (tehát mi úgy látjuk, hogy jól kijönnek), ha beszélek a szüleimmel mindig érdeklődnek, hogy mi újság van a nászékkal, de ők maguk nem beszélnek telefonon és nem is találkoznak csak nálunk. Szerintem ez így teljesen normális.
2009. nov. 12. 23:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!