Összejárnak szüleitek anyósotokkal/apósotokkal? Vagy találkoznak (együtt vannak) nagy családi alkalmakkor (szülinap, karácsony, ballagás, stb)? Ha igen, milyen alkalmakkor?
Az inteligenciát nem a diploma száma mutatja. Egy intellinges és közvetlen ember bárkivel meg tudja ütni a közös hangot.
Kérdésedre válaszolva nem, nem járnak össze, mert anyósom felsőbbrendűnek, és affajta "jó családból" származónak tartja magát. Hozzáteszem ezt csak ő gondolja így.
bár csak érettségim van, de értem, hogy a kérdező mit akart. Valóban lehetnek olyan nagy különbségek többdiplomás és 8 osztályt végzett emberek között, hogy hosszútávon csak erőltetett legyen a beszélgetés, bármennyire is próbálnak jó fejek lenni. Ezért (mindenféle lenézés nélkül) tényleg felesleges összejárni, pláne havonta. Bőven elég sátoros ünnepekkor.
Kedves 21:43-as válaszoló, gondolom, te sem vagy diplomás ezért fáj ez a dolog ennyire...
Hogy a kérdésre is válaszoljak, az én szüleim és a párom szülei régóta jóban voltak (egy faluban élnek) így ők gyakran találkoznak, de tudom, hogy nem ez az általános.
Az én szüleim és az anyósomék egy darabig összejárogattak, de semmi jó nem sült ki ezekből az összejövetelekből... :-[
Szemtől-szemben mindig nyájasan, kedveskedve folyt a csevej, csak aztán utólag jöttek a panaszok (anyámék nekem panaszkodtak, anyósomék a férjemnek), mi minden nem tetszett egyiknek vagy másiknak...
1-1 ilyen találkozás után hetekig ment a sz@rkeverés, és mire mindent elsimogattunk, akkor újra összeültek...
Csupa "vérlázító" sérelem történt : pl. apukám miért olyan nagyon jókedvű, ez az anyósomnak nem tetszik...
Vagy : az anyósom milyen becenéven szólítja apósomat, ez nem tetszik az anyámnak...
Na, ez nekem nem hiányzik!
Egyáltalán nem muszáj a szülőknek összejárni és kebelbarátságot kötni! Szerintem nem baj, ha megtartják a 3 lépés távolságot, attól még a mi házasságunk jól működik.
Ha legközelebb anyósod rákérdez a szüleidre, mond meg neki : ők nem érnek rá utazgatni, megvan a maguk saját élete és programjaik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!