Összejárnak szüleitek anyósotokkal/apósotokkal? Vagy
találkoznak (együtt vannak) nagy családi alkalmakkor
(szülinap, karácsony, ballagás, stb)? Ha igen, milyen
alkalmakkor?
21/28 A kérdező kommentje:
Köszönöm utolsó két válaszoló, én is így gondolom. Szerintem sem elvárható, és talán egészségesebb is, ha csak nagyobb alkalmakkor találkoznak, mármint, ha egyébként nem kebelbarátok. Remélem, ezt az anyósom is megérti, megpróbálok majd nagyon finoman fogalmazni, mert megbántani nem akarom. nem lesz könnyű, mert ez az összejárogatás a vesszőparipája...
22/28 A kérdező kommentje:
most nézem itt a pontozást, és elég furcsa, hogy akik érdemben válaszoltak, azokat lepontozták csúnyán (nem én voltam), aki pedig egy mondat miatt (amit teljesen félreértelmezett a saját szája íze szerint) közködött, látatlanban ítélkezett és teljesen félrevitte a témát, szerintem direkt, az pedig felpontozódott. Engem ez a diplomás-nem diplomás kérdés soha nem érdekelt, ezért most nagyon meglepődtem, hogy másoknak viszont ennyire fontos.
23/28 A kérdező kommentje:
Húúúú ez igen!!! XD Csak azért lepontoztatok,mert nem jár össze a család???Ez vicc...:))
2009. nov. 13. 10:22
Hú a mindenit! Én is most nézem csak, hogy 18%-on állok. De mondjuk kit érdekel? Végülis a kérdezőnek válaszoltam és neki hasznos volt a válaszom, a többiek meg nem érdekelnek. :-)
2009. nov. 13. 10:58
Szerintem teljesen normális igény, hogy a szabadidőt az ember olyanok társaságában szereti eltölteni, akikkel minden szempontból jól érzi magát és tud beszélgetni olyan dolgokról, ami őT is érdekli. Azért, mert valakivel rokonságba keveredek, nem fogok udvariassági köröket futni és összejárni csak azért, mert rokonok lettünk. A családi ünnepek kivételével szerintem nem elvárható, hogy barátilag közeledjenek az anyósodékhoz a szüleid, ha egyszer nem érzik ezt. Persze ez mit sem számít, ha az anyósodék más mentalitásuk, elvárásuk. Van, akinek olyan a beállítottsága, hogy rokonsági alapon szeretne összejárni, így aztán nem hiszem, hogy meg fogod tudni nekik sértődés nélkül magyarázni, hogy mi a helyzet. Szerintem jobb, ha minden alkalommal azt mondod, amikor keresik a szüleidet, hogy más programjuk van. Egyszer csak megunják hívogatni őket.
Én még azokkal a vér szerinti rokonaimmal se járok össze rendszeresen, akikkel nem találom a közös hangot, akkor miért kéne összejárnom bárkivel, ha nem érzem vele jól magam?
2009. nov. 13. 11:07
A páromnak már sajnos csak az édesanyja él, de nagyon jóban van a szüleimmel. Anyuval már az előtt jóban voltak, mielőtt mi összejöttünk. Kb. 2-3 havonta találkoznak, általában nálunk, de telefonon szokta beszélni sűrűbben. Minden alkalommal (szülinap, névnap) felhívják egymást, van, hogy adnak valami apróságot is. Szóval nagyon jó a viszonyuk. Örülök neki, mert nekünk nagyon fontos a párommal a család. Pl. minden karácsonykor összehívjuk ebédelni mind a két családot nálunk. Szerencsére a tesójaink is jóban vannak.
2009. nov. 13. 11:50
28/28 A kérdező kommentje:
mégegyszer köszönöm minden normálisan válaszolónak a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések: