Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit gondoltok, mennyire jó...

Mit gondoltok, mennyire jó ötlet ez?

Figyelt kérdés

A párommal családi házat tervezünk venni, és azt gondoltuk, vásárolnánk egy ikerházat közösen a volt feleségével. (Az én ötletem volt egyébként, nem a páromé.)Nekik van egy ötéves kislányuk, és így közel lehetne a gyerekhez a párom.

Nincs rossz viszony a volt feleséggel, neki is van valakije már régóta, csak hát nem vagyok biztos benne, hogy nem lenne abból feszültség, ha ilyen közel laknánk egymáshoz.

De a gyereknek biztosan jót tenne, és hát ő az első. Szerintetek?

2014. febr. 13. 10:09
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

Jó ötlet ez így, és ha ténylegesen nem zavar az ex, akkor hajrá, szorítok nektek.

Azonban egy dologra én figyelnék. Amikor a kölcsönt odaadjátok neki, azaz kifizetitek a ház vételárát, akkor a szerződésbe írjátok bele, hogy nemfizetés esetén a tartásdíj összegét a részletre fordítjátok.

Vitát szülhet, ha ezt nem tisztázzátok, mert nektek elég sok kényelmetlenséget okozhat az ex átmeneti likviditási problémája. Nektek nem fog addig bejönni a törlesztésből pénz, valamint a tartásdíjat is fizetni kell.

Szerintem mivel intelligensen kezelitek a helyzetet és jóba vagytok, az anyagiak miatt lehet csak probléma.

2014. febr. 13. 13:19
 22/23 anonim ***** válasza:
54%
Én részemről biztos nem tudnék olyan közel költözni. Szép gondolat, hogy a gyerek legyen közel az apjához, de én ezt akkor sem tudnám bevállalni, inkább máshogy megoldani.
2014. febr. 13. 14:22
 23/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a válaszokat és a hasznos észrevételeket. :)

Időközben egy gyors konferenciabeszélgetés alatt eldöntöttük, hogy belevágunk a dologba. :)

Lesz egy "házirendünk", ami alapján tiszteletben tartjuk a másik magánszféráját és nem járkálunk át egymáshoz mindenféle csip-csup dologgal. Természetesen a gyerek jöhet-mehet kedve szerint, de mi, felnőttek maradunk a saját házrészünkben.

Illetve kéthetente lesz nagyszülős hétvége, amikor a nagymamák eljönnek, és ott is alszanak. Egyszer a párom anyukája, aki természetesen nálunk alszik, egyszer meg a volt feleség anyukája, aki náluk alszik majd, hogy ebből se legyen vita. :)

Mindannyian azt gondoljuk, hogy ez így működni fog, és meg is teszünk mindent, hogy ne legyenek felesleges konfliktusok. :)

Jövő hétre kaptunk időpontot az ügyvédhez, ha minden jól megy, a lakáscseréket meg a költözést legfeljebb két hónapon belül sikerül elintézni. :)

2014. febr. 13. 14:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!