Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit gondoltok, mennyire jó...

Mit gondoltok, mennyire jó ötlet ez?

Figyelt kérdés

A párommal családi házat tervezünk venni, és azt gondoltuk, vásárolnánk egy ikerházat közösen a volt feleségével. (Az én ötletem volt egyébként, nem a páromé.)Nekik van egy ötéves kislányuk, és így közel lehetne a gyerekhez a párom.

Nincs rossz viszony a volt feleséggel, neki is van valakije már régóta, csak hát nem vagyok biztos benne, hogy nem lenne abból feszültség, ha ilyen közel laknánk egymáshoz.

De a gyereknek biztosan jót tenne, és hát ő az első. Szerintetek?

2014. febr. 13. 10:09
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

#9,

úgy terveztük, hogy a mi házrészünk 50-50%-ban lenne a párom és az én nevemen. Az exfeleség házrésze meg 100%-ban az ő nevén. De mivel ő is arányosan kb 33%-ot tesz bele a teljes, 35 milliós vételárba, így a vásárláskor az ő házrésze 75%-ban lenne az ő nevén, 25%-ban a páromén, és külön szerződéssel havi fix összeget fizetne nekünk addig, míg a maradék 25%-ot is törleszti, és utána kerülne a teljes házrész az ő nevére.

2014. febr. 13. 10:59
 12/23 anonim ***** válasza:
84%
Én jól átgondolnám ezt, mivel oké, hogy jól kijöttök az exfeleséggel, de egy egymás mellé költözni,egy életre akár, nagy gondokat okozhat még. Sosem lehet előre tudni, milyen lesz a viszony pár év múlva, milyen problémák merülnek fel. Például nagyon sok példa van, hogy 2 testvér ikerházba egymás mellé költözött, mindenki a maga családjával, majd addig tartott a jó testvéri viszony. Vagy szülő-gyerek példa. Akár költözzetek 1-2 utcával arrébb, vagy 5 perc távolságra, de szerintem közvetlen egymás mellett, ikerházban, nem biztos, hogy jó ötlet, ha tényleg meg akarjátok tartani ezt a jó kapcsolatot.
2014. febr. 13. 11:01
 13/23 anonim ***** válasza:
70%
A gyereknek nem is kellene mindkét házrészben saját szoba, csak az egyikben, de mindkét házba lenne ajtaja, így oda megy ahová akar:) Mellesleg a lakások nem tudom hol vannak, de egyrészt nem egyszerű jelen piaci helyzetben túladni rajtuk másrészt, lehet, hogy a két lakás akár több hónap eltéréssel megy el. Erre is érdemes felkészülni...
2014. febr. 13. 11:06
 14/23 A kérdező kommentje:

#13,

igen, így van, köszi az észrevételt. :)

Beszéltünk már az ikerház tulajdonosaival, azt mondták, akár cserébe is belemennének, a két lakást megkapnák a házrészükért, és természetesen a különbözetet kifizetnénk nekik. :)

2014. febr. 13. 11:13
 15/23 anonim ***** válasza:
75%
Ennyire kényelmes nem lehet lenni,hogy a gyereknek is közel párod anyukájának is közel stb.Az ikres házat egyébként is megggondolnám nemhogy ilyen esetbe hogy párod exével,annyi plusz probléma merül fel hogy nem éri meg a kényelem.
2014. febr. 13. 11:21
 16/23 anonim ***** válasza:
36%
Így viszont korrekt. Én belevágnék. Attól hogy ikerház, ha meg is somlik a viszony lehet úgy élni, hogy ne kerüljön az ember folyamatos konfrontációba. Hiszen ez sem rosszabb, mint egy lakótelep, ahol még csak meg sem válogathatja az ember a közvetlen szomszédait. Arról már nem is beszélve, hogy szimpla családi házhoz képest itt lesz egy fűtött falad a 4-ből. Sok sikert kívánok hozzá!
2014. febr. 13. 11:29
 17/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm a biztató szavakat. :)

Én is azzal "nyugtatgatom" magam, hogy akárhová költöznénk, lehet gond a szomszédokkal.

Az exfeleséget legalább ismerjük, tudjuk hogy nem pszichopata, nem fogja megmérgezni a kutyát/nem fetreng részegen a kertben/nem szervez minden este házibulit, ahol üvölt a zene/nem fogja hétvégén hajnali 6kor bömböltetni a fűnyírót, stb. :)

2014. febr. 13. 11:38
 18/23 anonim ***** válasza:
70%

A vázolt helyzetben, és a vázolt viszonyokat figyelembevéve, én belevágnék

És én is a 2 ajtős megoldásra szavazok a kislány szobája esetén, felesleges a 2 szoba

2014. febr. 13. 11:57
 19/23 A kérdező kommentje:

Tetszik a két ajtós megoldás, csak még nem tudom, kivitelezhető-e. A közös falnál az alsó szinten amerikai konyha és nappali van, az emeleten pedig a fürdőszobák.

:)

2014. febr. 13. 12:02
 20/23 anonim ***** válasza:
45%

Jó, hogy vannak ilyen normálisan gondolkodó emberek.

Remélem, sikerülni fog! :)

2014. febr. 13. 12:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!