Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A huszonéves férfiak/srácok...

A huszonéves férfiak/srácok miért ilyen felelősségtelenek?

Figyelt kérdés
Már a második barátomnál veszem észre, hogy csak a jelennek él, a szórakozásra mindig jut pénz (meg jelen esetben a cigire), de hogy félrerakjon, a jövőre, ne adj isten családra is gondoljon és aszerint költse a pénzt, na azt nem... Miért van ez így? Anno még ha sokáig is volt "legényember", akkor is gyűjtötte a pénzt, hogy kvázi minél jobb parti legyen, minél megbízhatóbb jövőt biztosítson a leendő családjának. Ma meg..? Én hiába rakok félre és gondolok a jövőre, egyedül nem lehet.
2014. febr. 13. 08:25
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
Miért esztek zsíros kenyeret, ha majdnem egy százast félretesztek? Ez a szarrágás!
2014. febr. 13. 16:37
 32/39 anonim ***** válasza:
Miért baj, hogy zsíros kenyeret esznek? Nem arról van szó, hogy nem esznek normálisan, hanem gondolom arról, hogy ha van pár nap még fizetésig, akkor nem felélik a tartalékukat, hanem megpróbálnak a kevésből gazdálkodni. A kaján meg nagyon sokat lehet spórolni, csak ezt nem mindenki látja be. Főleg a fiatalabbaknál gyakori, hogy inkább rendelik a kaját, mert "csak" 600-800 forint, az nem sok. Csak abba nem gondolnak bele, hogy abból a pénzből egy családnak is meglehet főzni, vagy két napra akár. Szarrágás mikor az emberek az alapvető dolgokra sem költenek, de nem az mikor valaki tud "szerényebben" is élni.
2014. febr. 13. 17:16
 33/39 anonim ***** válasza:
Nem kell rendelni, én sem szoktam, de ha másnak megéri az a 2000ft amit félretesz, hogy majd beteg legyen mert nem eszik egészségesen, csak olcsón, akkor nyugodtan, a gyógyszer úgyis olcsóbb.
2014. febr. 13. 17:21
 34/39 anonim ***** válasza:

Nem éri meg a kaján spórolni. Egyáltalán nem. Sajnos a normális, minőségi étel és alapanyag ma nagyon drága, de szerintem kifizetődőbb hosszútávon értelmes ételt enni. Én is kókuszolajjal főzök pl, baromi drága...

De megéri. A sok E-től és tartósítószertől és cukrotól betegek ennyire a mai 50plusszos korosztály.

2014. febr. 13. 18:59
 35/39 wiWell ***** válasza:

még ha csak zsíros kenyeret esznek, de ezt is írta a válaszoló:

"...néha van, hogy hó végén csak zsíros kenyér van...de van egy kutyánk és némi megtakarított pénzünk szükség esetére."

bele sem merek gondolni, hogy mi van ha elfogy a zsíros kenyér. Akkor jon a kutya?

2014. febr. 13. 20:25
 36/39 anonim ***** válasza:

30-as válaszoló "Szerintem csak jól kell párt választani és nem általánosítani kell.."

Áruld már el, hogyan kell jól párt választani? Még az első randi alatt rákérdezel, hogy milyen a pénzügyi helyzete, mennyit keres, mennyit tesz félre, van-e megtakarítása egy esetleges munkanélküliség átvészelésére... Tiszta butaságot írtál, mire eljut az ember odáig, hogy ezeket a dolgokat elmesélje magáról és rákérdezzen a másiknál is, addigra már benne vannak a kapcsolat közepében! Okoska.

2014. febr. 13. 20:34
 37/39 anonim ***** válasza:
"Szerintem csak jól kell párt választani" = 60-as cukrosbácsi, aki már fél lábbal a sírban van VAGY "csak" 40/50-es szerető, aki támogat
2014. febr. 13. 20:37
 38/39 anonim ***** válasza:

mondjuk nem kell az első randin eldönteni hogy akkor innentől jááárunk :)

mi elég sokáig ismerkedtünk a párommal, ez idő alatt láttam hogyan áll hozzá olyan alapvető dolgokhoz mint a pénzügyek, távlati tervek, munka, családalapítás.

23 évesen saját autója volt saját pénzből, míg az egyetemi évek alatt a legnagyobb vagyona a laptopja volt. tudta hogy mit akar az életben elérni, és tett is érte.

amikor megismertem, mindketten másodévesek voltunk, nulla vagyonnal. amióta együtt élünk és dolgozunk, azóta alapvető dolognak tartjuk a megtakarítási számlát és a fundamentát.

persze ehhez az is kellett hogy a szüleink megfelelő pénzügyi kultúrát neveljenek belénk, és ne a lumpenproli példát mutassák.

egyébként nem vagyunk fillérszekszualizálók, járunk bulizni, utazgatunk, színház, kiállítás, normális minőségű ételek. ehhez persze az is kell, hogy nem elégszünk meg a minimálbérrel, olyan állásunk van, amiből minden fontosat finanszírozni tudunk.

2014. febr. 14. 22:01
 39/39 anonim ***** válasza:

azt is hozzátenném, hogy meg kell tanulni a prioritásokat: előbb a "kötelező körök", úgy mint rezsi, kaja, megtakarítás, aztán ha marad, akkor buli, hawaii, dizsi.

sokan pont azért nem jutnak előre, mert megfordítják a sorrendet.

nem tudnám úgy jól érezni magam a legszebb tengerparton sem, ha otthon halomban állna a kifizetetlen csekk...

2014. febr. 14. 22:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!