Apám péntekenként afféle gőzkiadásként iszik itthon, aztán éjfél-hajnali-1-ig zenét hallgat a tv-ben nem olyan hangosan, csak annyira, hogy mi ne tudjunk aludni tőle, de szerinte neki ez igenis jár, mert hét közben dolgozik, igaza van?
Mi a véleményetek arról, hogy a családja körében iszik egy családapa?
És arról, hogy neki ez a szórakozás?
Anyukám is dolgozik hét közben és ő ilyenkor már szeretne aludni, meg persze én is a nővéremmel.
Pár éve költöztünk vidékről Debrecenbe és mivel a munkahelyén kívül nincsenek ismerősei apámnak, így itthon ereszti ki a gőzt.
Nincs!
A gőzkiadás nem menet a családtagok testi-lelki egészsége rovására, mert az maga az önzés és a pusztítás. Menjen el futni, edzeni, bármit is csinálni, de ne titeket büntessen azzal, hogy ő "gőzt enged ki". Mondd már, TE és a többiek HOL engeditek ki a gőzt?
Ja, hogy dolgozik és jár neki...aha, persze. Csókolom, AZ A DOLGA! Azért lett apává, hogy eltartsa és felnevelje a gyerekeit, és közben ne tegye őket a saját maga önzése miatt idegbeteggé!
Igyekezz mihamarabb otthonról elköltözni (ha tanulsz, a koli legyen az elsődleges cél), mert valószínűleg hiába is próbálnál a fejével beszélni, alkeszként valszeg zsigerből félhülyére verne (nekem is volt alkesz apám, ismerem a dörgést), és amilyen rohadt önző dög, a rendőrnek is hiába szólnál, hogy nem tudsz apád miatt aludni.
Apád nem hallott erról, hogy felnőttként is lehet ISMERKEDNI vadidegen emberekkel is? Tán be van tojva? Arra van bátorsága, hogy igyon és a családját terrorizálja, arra nincs, hogy megismerkedjen bárkivel (pasival, haverkodni) és elmenjen este inni, vagy kártyázni, vagy bingózni, tekézni vagy akármit csinálni?
"75%- te már csak tudod, hiszen, ahogy látszik, már elittad az összes eszedet.:) Vagy másképp' tűnt el nyomtalanul"
Lehet több alkoholistát ismerek a családomban, mint neked az agysejtjeid száma. De ha neked a családapa kimerül abban, hogy bekúr menetrendszerűen, mert miért ne alapon, akkor ne vállalj gyereket.
13-as voltam:
Még valami: lehet kapni a nagyobb műszaki áruházakban 3-5 m-es kábelt fejhallgatóhoz, TV-hez. Nekem is az van, azzal nézem a filmeket és a MEZZO-t, mert a szomszédaim és a férjem akkor már mind alszanak.
75%- akkor te lehetsz az emberi genom ősanyja(atyja), ha az agysejtjeim számával ér fel a rokonságod, gratulálok.
Ha neked az kiakasztó, sőt családellenes, hogy pénteken iszik néhány sört valaki és hallgatja a zenét, akkor ideje két lábra állni és kijönni a barlangból.
Hogy "bekúrna", arra nincs semmi bizonyíték (a kérdező sem ezt írja), igaz, ős sem tudhatja, hiszen apuci a szobában, zenét hallgat. A szerencsétlen.
Gratula a családodhoz, szebb életet kívánok.
Mert szerinted az nem alkoholista, aki menetrendszerűen űzi?
Nem a mértéktől, hanem a rendszerességtől lesz valaki alkoholista.
De nem hiszem, hogy a kérdezőt a 2 sör zavarná, mert szerintem abba senki nem kötne bele. És igen, lehetne tekintettel más családtagokra. Rakjon fel egy fülest és kész.
De, a szakdefiníció szerint ez az alkoholizmus egyik kezdeti fázisa, ami nem szükségszerűen fordul át alkoholizmusba.
Szegény apa, így pihen. Nem jár el, nem duhajkodik, hanem zenét hallgat a szobában, péntek késő éjjel. Szerintem, ez nagyon szomorú valahol.
Én, feleségként biztosan időről, időre, leülnék vele egy pohár bármivel beszélgetni, vagy csak élvezni a muzsikát, Mozart-tól Rammstein-ig, bármit.
ehelyett valszeg apuci kapja az íveket. Ezért inkább egyedül tompul.
Tény, hogy valóban vehetne egy fülest,de ez a legkisebb probléma.
Apuka izolálódott. Lassan a családjától is. Ilyenkor az ember szívesen kibeszélné a problémákat örömöket, de nincs partnere. Nincs felnőtt programja. Ez igenis szomorú.
Istenem! Megérkeztek a napi bosziüldözők, akik szerint már az is alkoholista, aki ránéz egy borospohárra. :D
Jó, értem én, ha valaki heti több alkalommal részeg, esetleg még agresszív is mellette, akkor az nem játék, de (ponotzzatoklepontozzatokle aligvárom), szerintem nagyobb baj van annak a fejével, aki alkoholistának nevezi azt, aki péntek esténként megiszik néhány pohárt italt a tévé előtt zenét hallgatva, mint azéval, aki ezt megteszi.
Persze ha más is van emögött, mint ami a kérdésből kiderül, tehát nem csak néhány pohár italról és egy kis zenehallgatásról van szó, akkor elnézést!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!