Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csináljak? Lakáshiány...

Mit csináljak? Lakáshiány miatt megy tönkre a házasságom:- (

Figyelt kérdés

a férjemmel lek és 2 kisgyerekkel.eddig albérletben laktunk,most február óta anyosoméknál,mert a fizetése nagyon lecsökkent,igy az albérletet nem birtuk fizetni.

anyosom közölte 2010 szeptemberébe el kell innen mennünk,hitelt nem birnánk fizetni havi 130eft ból,.

anyumhoz én mehetnék de a férjem nem akar mert vidék,és ott munka sincs.

EGY LAKÁS MIATT MEGY TÖNKRE A HÁZASSÁGUNK:-(((((((((

mit tegyek?tanácsot szeretnék kérni,hová forduljak lakás ügyben,vagy mit kellene csinálnom????

2009. dec. 7. 11:00
1 2 3
 21/30 A kérdező kommentje:

válaszolok a kérdésekre.

a rezsi felét mi álljuk.külön koszton vagyunk,nem egyben.

én vagyok itthon,én mosogatok,takaritok ,mosok,főzni csak magunkra.

szóval nem fekszem,csinálom a dolgokat.

Visszamennék dolgozni,februárban lesz a fiam 2 éves,de nem vették be a bölcsibe,igy nincs kire hagynom.

2009. dec. 7. 13:08
 22/30 anonim ***** válasza:
Azért szerintem 1 év alatt fel fogják venni a bölcsibe...
2009. dec. 7. 14:29
 23/30 anonim ***** válasza:
100%

Több,mint csavaros a sztori.Anyós azért akar kirakni benneteket,h a kislánynak legyen külön szobája...de a férjed maradhat.Mivel 2 szoba van,akkor ő fog a szüleivel 1 szobában lakni?Ez az egyik.A másik,h azért nem akar a szüleidhez költözni,mert ott nincs munka.Minden bizonnyal előbb utóbb találna melót,ráadásul biztonságban tudhatná a családját.Nem gondolod,h ezek mondvacsinált kifogások?Egész egyszerűen nem akar veled menni.Én a helyedben elköltöznék s szüleimhez,és biztonságot és nyugalmat teremtenék a kicsiknek.Ez momentán a te feladatot és KÖTELESSÉGED!

Azért 2 dolog megfogalmazódott bennem.Hol laktatok a gyerekekkel,mielőtt anyós befogadott?Mert ha már akkor sem volt egyszerű,bátor dolog volt 2 gyerkőcöt vállalni.A másik,h le a kalappal anyósod előtt,h egy 2 szobás lakásba befogadott benneteket.Azt azért te is tudod,h hosszú távon nem lehet így élni.Egy szintén 2 gyerekes anyuka

2009. dec. 7. 14:31
 24/30 anonim ***** válasza:

Hány évesek vagytok, hogy a sógornőd 8 éves??

Azért albérletbe (főleg ha még fiatalok is vagytok) szerintem is felelőtlenség 2 gyereket (sőt, egyáltalán gyereket) vállalni. Sose lehet tudni mikor üt be a krach! Épp ezért lenne célszerűbb, mint nyugati országokban, előbb egy kis "karrier", anyagiak, és aztán a gyerek. Nem pedig fordítva.

2009. dec. 7. 14:35
 25/30 anonim ***** válasza:
TAlán az is a baja anyósnak a helyhiányon kívül, hogy csak a rezsi felét álljátok, és kétszer annyian vagytok, mint ők...az ő oldalán 1 felnőtt nő+1kislány - a ti oldalatokon 1 férfi (kicsit többet fogyaszt, mint egy nő, még ha az a kicsi fia is)+1 nő meg 2 gyerek... Kicsit nagyon aránytalan...
2009. dec. 7. 15:33
 26/30 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat.ha felveszik bölcsibe a fiamat,azonnal dolgozom,ez nem is kérdés.

26-32 évesek vagyunk.

tudom első a lakás,de 32 évesen se lakásom-se gyerekem nem lenne.

Szerintetek ha én visszamegyek anyumhoz,akkor VÉGE A HÁZASSÁGOMNAK!!!!!!!!!???????????

kocsival kb 1 órás az ut.

2009. dec. 7. 17:06
 27/30 anonim ***** válasza:
Ha férjed képes különmenni tőled és a gyerekektől akkor már régen vége van a házasságodnak, nem csak most lesz. Az nem kifogás, hogy ott nincs munka. Lehet, hogy minden nap kellene utazni egy órát a munkába, de együtt lennétek! És ha rá lehetne bízni a nagyira a kicsit, akkor akár mehetnél te is dolgozni már februártól. Tudnátok gyűjteni és nem lenne csak álom a saját lakás. Mert nem lehet mindig valamelyik szülő nyakán élősködni családostól ennyi idős fejjel. Te is tudod, hogy ha most el is költöztök anyukádékhoz, akkor is 1-2 éven belül mennetek kell.
2009. dec. 7. 17:30
 28/30 anonim ***** válasza:

Szerintem a férjed úgy gondolta, hogy hétközben ő otthon lakik az anyjánál, hétvégén meg lemegy hozzád a te szüleidhez. Szerintem ez a megoldás lesz a nyerő, ha nem találtok más megoldást. És ne gondold, hogy ha ott maradsz anyós nyakán, nem megy tönkre a házasságod, még előbb tönkre megy mint ha külön mennél.

Szerintem anyósodnak a zsúfoltságból van elege, ami érthető, ne is haragudj. Persze, befogadott, hiszen ez a kötelessége, de ez nem jelenti azt hogy élete végéig ki kell bírni ezt a helyzetet. El tudom képzelni milyen rumlit csinálnak a gyerekek. Én sem bírnék a két unokaöcsémmel hónapokig együtt lakni, mert kikészítenek. Nem én nevelem, meg is látszik, de mindegy.

És egy óra kocsival az út, az egyáltalán nem sok. Ha hétvégére menne le a férjed, simán ki lehet bírni. Amíg nincs más, ez is megteszi.

Ja igen, és ne gondold, hogy csak anyósodnak nincs nyugalma, a gyerekenek sincs, sőt a férjednk sincs.

2009. dec. 7. 19:32
 29/30 anonim ***** válasza:

Sógornőméknek 35 és 39 évesen lett gyerekük, pontosan az említett okok miatt. (előbb nem volt semmijük).

De azért ne add fel, biztos van megoldás, csak keresgéljetek szorgalmasan. Én mindenesetre nagyon drukkolok!

2009. dec. 7. 21:11
 30/30 anonim ***** válasza:
Végül hogy oldottátok meg?
2012. ápr. 30. 09:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!