Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csináljak? Lakáshiány...

Mit csináljak? Lakáshiány miatt megy tönkre a házasságom:- (

Figyelt kérdés

a férjemmel lek és 2 kisgyerekkel.eddig albérletben laktunk,most február óta anyosoméknál,mert a fizetése nagyon lecsökkent,igy az albérletet nem birtuk fizetni.

anyosom közölte 2010 szeptemberébe el kell innen mennünk,hitelt nem birnánk fizetni havi 130eft ból,.

anyumhoz én mehetnék de a férjem nem akar mert vidék,és ott munka sincs.

EGY LAKÁS MIATT MEGY TÖNKRE A HÁZASSÁGUNK:-(((((((((

mit tegyek?tanácsot szeretnék kérni,hová forduljak lakás ügyben,vagy mit kellene csinálnom????

2009. dec. 7. 11:00
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
40%
Hát, azért azt elismerheted, hogy ha ti négyen mentetek anyós nyakára a kétszobás lakásába, ezzel azért nem kevés kellemetlenséget kell eltűrnie, hiába szeret titeket, ez hosszú távon nem tartható megoldás, nekik is joguk van a normális élethez, nektek meg magatoknak kell megoldani a problémáitokat, nem mástól várni a segítséget. Nyilván anyósnak is nagyon kényelmetlen a helyzet, ezért "jött ezzel a külön szoba kell a 8 évesnek" szöveggel, hiszen azért a szemetekbe csak nem mondhatja, hogy útban vagytok. Mindenre van megoldás. Arra még nem gondoltál, hogy te visszamenj dolgozni? Gyerek a bölcsibe, anyuka is melózik, és akkor mindjárt nem egy fizetésből kell élni. Nagyon sok gyerek "végzi" anyagi okok miatt a bölcsiben mégis valahogy ember lesz belőle, gondolj csak azokra az anyukákra, akik kénytelenek egyedül nevelni őket, de a gyesből nem megy. Anyósnak meg inkább hálás legyél, hogy van egy ksi időtök összeszedni magatokat.
2009. dec. 7. 11:31
 12/30 A kérdező kommentje:
persze bevan iratva a bölcsibe,de kevés a hely,és lehet csak jövő szeptemberben veszik be.
2009. dec. 7. 11:35
 13/30 anonim ***** válasza:
55%

11:17 de elvagy tájolódva!Azért kellett elköltöznöm Szabolcsból,hogy itt Veszprémben találjak egy munkát havi 65000 ft-ért!Te miről beszélsz?

A kérdésre:Próbáljatok anyóssal beszélni,hogy adjon egy kis időt,amíg össze nem szeditek magatokat!Egyébként szerintem akkor sem szép dolog kitenni titeket az utcára.Ha ilyen anyám lenne mint a párodnak...pfff...hiába van meg joga a normális életre(nem tudom ki írta) akkor is figyelembe kellene vennie a családját....és segítenie ha tud.Legalábbis az enyém így tenne!!!

2009. dec. 7. 11:39
 14/30 A kérdező kommentje:
a fia maradhat vagyis a férjem,csak mi nem.
2009. dec. 7. 11:43
 15/30 anonim ***** válasza:

Nos Monor környékén rengeteg kis falu van,ahol olcsóbb az albérlet(ráadásul egy komfortos házba a fát meg is tudjátok szedni,a kertben meg tudsz termelni ezt-azt)

Azt,hogy ingyen lakjál,kissé naívságnak tűnik(egyébként nem lehet,hogy most is ez van és kvázi a mama fizeti a ti rezsiteket is?)

Mint írod a férjed maradhatna..meg válni is válna akár.Akkor pedig nem a lakáshiány az oka.Van valami más is ott,hogy az anyós nem kedvel.Beszáltok rendesen a rezsibe,végzel házimunkát,udvarias vagy vele?

2009. dec. 7. 11:49
 16/30 anonim ***** válasza:

Tudom hogy ez nem vígasztal,de mi is egy fizetésből élünk a párommal.szülöknél lakunk egyenlőre,a mi kis szobánkba csak 1 ágy fér be,semmi más!!

Én veszélyeztetett terhes vagyok a 6. hónapban,első baba,nem tudok dolgozni.

Férjemnek van még 2 nagylánya,milliós tartozása,autó-lízinge,és egy csúnya vagyonmegosztás az ex-feleséggel ahova 2hetente 300km-t kell utaznia!

Szóval kitartás!!!!!!!Nem vagy egyedül!

2009. dec. 7. 11:54
 17/30 anonim ***** válasza:
Elég hosszú határidőt adott, lehet ezzel ki akar zökkenteni benneteket a tespedtségből, hogy próbáljatok meg változtatni, hiszen ez tényleg nem előnyös senkinek. Nem tudom elképzelni, ha valóban ott állnátok a bajban mégis a végén, akkor téged meg a gyerekeket szívtelenül kitenne a küszöbb el, amíg anyuci kicsi fia meg továbbra is ott melegedhet a szoknyája mellett. Abszurd!
2009. dec. 7. 12:00
 18/30 anonim ***** válasza:

Próbáljatok az önkormányzaton szociális lakást igényelni. Nagyon minimális a lakbér, plusz rezsit kell fizetni.

Egyébként az durva, hogy a fia maradhatna, akkor a mama a fiacskájával lakna egy szobába, hogy legyen a kislánynak külön szoba?:) Hát, több, mint fura.

2009. dec. 7. 12:04
 19/30 anonim ***** válasza:

Önkormányzati lakást szinte lehetetlen "szerezni".

Hacsak nem vagy majdnem fehér és van min.10 gyereked,közben munkád meg egy sem....tapasztalat

2009. dec. 7. 12:08
 20/30 anonim ***** válasza:
De hát ha most gyesen vagy kedves kérdező, akkor te is visszamész dolgozni az elkövetkező 1 évben vagy nem? Mert akkor máris nem 130.000-ből kellene megélned. Jelenleg a válság közepén sem járunk még, úgyhogy olyan embert nem fogsz találni, aki puszira odaadja a lakását. Mindenkinek minden fillérre szüksége van.
2009. dec. 7. 12:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!