Szerintetek kinek van igaza?
Tegnap este átjöttek a sógoromék hozzánk, és történt egy incidens, ami miatt most áll a bál. Nagyon meg vannak sértődve ránk, bár én úgy érzem semmi rosszat nem tettem, de kíváncsi vagyok, hogy ti kívülállók hogy látjátok ezt.
A kisebbik lányuk fél a kutyáktól, nekünk viszont van 2 kutyusunk. Ritkán jönnek hozzánk, ezért úgy egyeztünk meg, hogy azt a néhány alkalmat kibírják az udvaron a kutyák, amúgy is elvannak kint kizárás nélkül is. Tegnap azonban fagyott is, ráadásul az egyik kutya beteg is kicsit, úgyhogy amikor telefonáltak, hogy jönnének, azzal kezdtem, hogy részünkről oké, de a kutyák bent maradnak a fenti okokból, úgyhogy döntsék el jönnek-e így is, vagy áttegyük másik napra. Megbeszélték, hogy jönnek így is, a gyerekek majd játszanak az emeleten, arra a pár perce meg kimennek a kutyák, amíg megjönnek-hazamennek sógoromék.
Minden ment is úgy, ahogy megbeszéltük. A kutyák éppen kint voltak az udvaron, amikor a kislány lejött hozzánk, odaült mellénk. Amikor jeleztek, hogy bejönnének, én szóltam, hogy most menjen fel, ha fél, mert a kutyusokat beengedem. Ő nem fél, ha a kutyák nem mennek oda hozzá, akkor nem lesz gond. Én egyből a kosarukba küldtem őket, amúgy is 10 év feletti mindkettő, már nem is nagyon mászkálnak, ha nem muszáj. Egyébként sem voltak soha agresszívek, két beagle-ről van szó, konkrétan fát lehet hasogatni a hátukon, olyan jámborak voltak mindig is.
Szóval, kinyitottam az ajtót, a két kutya konkrétan cammogott a helyére mellettem, egyszer csak a kislány ormótlanul üvölteni kezd, (de tényleg, azt az artikulálatlan, teli tüdőből üvöltést képzeljétek el), hogy őt a kutyák meg akarják harapni, és fölrohant az emeletre, ahol még percekig folytatta a hisztizést. 6 éves egyébként, tehát már nem olyan kicsi.
Ráadásul még sógornőm is nekem esett, hogy zavarjam ki a korcsaimat, mert ha csak hozzáérnek a kislányhoz, hát ő lelöveti őket, és én is micsoda egy szemét, önző kutyab..i vagyok, mert fontosabbak a kutyák mindennél.
Értem én, hogy nem mindenki szereti a kutyákat, de úgy gondolom előre szóltam nekik, hogy a kutyák bent lesznek, ráadásul tényleg ott voltak mellettem, a kislánynak még csak a környékén sem voltak. Nekem is vannak gyerekeim, a középső éppen ugyanennyi idős, soha nem volt semmi baj a kutyákkal, soha senkit nem bántottak, úgyhogy szerintem kicsit túlreagálták az esetet, ráadásul most még nekik áll feljebb, mert nem zártam ki a kutyákat. Hazaviharzottak, és azóta megy a sértődés, hogy nekünk fontosabb a két kutya, mint a család, és milyen szemetek vagyunk.
Ti mit gondoltok?
Az én fiam értelmileg sérült. Nagyon tart az idegen kutyáktól annak ellenére, hogy nekünk is van kutyánk amit imád. Tök mindegy hogy milyen magas a kutya, bizony ő is elkezd hangosan óbégatni. Nekem szülőnek az a dolgom hogy megnyugtassam a fiamat, és ugyanez dolga lenne a kutya gazdijának is. / Amúgy nálunk ez a módszer úgy bevált, hogy a gyerek egy idő után lenyugszik és kis időn belül összebarátkozik a kutyussal. /
Fogalmam sincs hogy nálatok mi a helyzet: de ha te vagy falka vezér, akkor eltudod érni, hogy ne ugráljon a kutya, teljes nyugalomba legyen és nem igaz, hogy azt a gyermeket sem lehet megnyugtatni szép szóval amikor kutya közelben van. Egyszerűen nem tudom elképzelni.
Ha tényleg így történt, akkor egyértelműen nektek van igazatok. Sógornődék meg flúgosak...
Oké, hogy a kislány nagyon fél a kutyáktól, biztosan van oka rá, rossz élmény,stb., de ha jól értettem nem ért meglepetésként senkit, hogy a kutyák be fognak battyogni a kosarukba...
Köszönöm a válaszokat!
A kutyák már tényleg öregek, szóval ugrálásról szó sincs, nagyon nyugodtak mindketten. Szoktam is mondani, hogy két kisnyugdíjas kutyánk van. :) Ráadásul kutyaiskolát kijárták, kiskoruktól fogva jól neveltek, szót fogadnak, most sem volt ez másként.
Az, hogy a kislány fél a kutyáktól, az számomra úgymond elfogadható, mindenkinek vannak fóbiái. Én is félek a pókoktól, pedig soha nem támadott rám idomított harcipók...
Engem inkább az bánt, hogy szerintük, mi a kutyákat előbbre helyeztük, mint a kislányt, és ezen sértődtek meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!