Mit tennétek ha anyósotok ilyen lenne, lásd alul?
Ha már min. 10-szer elmondtátok neki, hogy amíg gyereketek nem megy gyerekközösségbe (itt óvodás koráig), nem akartok édességet adni neki, és ő se vegyen, ennek ellenére, mindig újra próbálkozik? Amikor mellesleg még nem is ehet mindent, családi allergia miatt. Kínálja a gyereknek, hátha beleharap, a rokonoktól is sütit küldözget neki, mikulásra is azt vett, amikor direkt tényleg sokszor elmondtam előtte (is), férjem is.
Kérem, hogy csak a kérdésre válaszoljanak!
(A kritizálgatás, feltételezésekre nem vagyok kíváncsi, és nem szeretnék és időm sincs magyarázkodni. A nem kérdésre vonatkozó válaszokat egyébként is törlik a moderátorok az oldal szabályzata szerint.)
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Mi az a fordított pszichológia?
Még nem olvastam el, de el fogom. Azt tudom, hogy van jó minőségű csoki is, de erre nem tértem ki: ő a legolcsóbbat vette (az Aldiban, és akkor nyomta az orra alá, amikor ebédeztünk!), a sütemény meg ráadásul mézes volt, és nem ezzel terveztem a méz bevezetését. (1 éves.) Más oka is van még, mert szerintem más egy gyerek, aki jól eszik mindent, és más, akinek 1-másfél óráig tart az ebéd, pedig még nem kapott édességet, de ebbe se megyek bele. Viszont ez nem arról szól, hogy jó-e ha kap édességet vagy nem jó, hanem arról, hogy tudomásul kéne venni és tiszteletben kéne tartani a szülők döntését, még egy anyósnak is!!
18.33:
Az első link nagyon érdekes, igazi "reklám" a csokinak, de nekem is vannak érveim, amiért nem látom jónak, ezekre részben utaltam is, de mint írtam, nem akarok magyarázkodni, mert nem erről szól a kérdés.
Második: 11 és 15 év közötti gyerekekről szól, amikor hirtelen gyors a csontnövekedés (főleg a combcsont), ők azok, akik hirtelen megnyúlnak, "óriásra nőnek", pl. hirtelen 45-ös cipő kell...stb, könyörgöm, ennek köze nincs ahhoz, ahogy egy egyéves táplálkozási szokásait alakítod!!!
Harmadik: "jobb, ha a gyerekre bízzuk a választást, egy egészséges alternatíva felajánlásával", mert hogy a gyerek önuralma kellene hogy működjön, a túlzott tiltás helyett. DE: nem egy egyévesnél, ugye??? :))
Az utolsó mondat nagyon igaz: "a tiltott ételekből ne tartsunk otthon semennyit", hát erre törekszünk, ezért mondtam el eddig (normális hangnemben) én is, férjem is kb 10-szer anyósnak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!