Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tennél, ha háromgyerekes...

Mit tennél, ha háromgyerekes anyuka lennél, és az egyébként jó tanuló, intelligens 16 éves fiadról kiderülne, hogy rendszeresen dohányzik?

Figyelt kérdés
2009. dec. 6. 01:54
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

07:26 tetszik, hogy ilyen "proaktív" volt. A nem tiltott gyümölcs már nem is olyan finom ...

Javaslom, mikor bevásárolni mentek, kérdezd meg tőle, hogy milyet szív, és mennyit. Az a gyanúm, hogy pár ilyen bevásárlás után ez ciki lesz neki. Vagy ha inkább pénzt kér (nem tudom hogy megy nálatok), akkor kérdezd meg, hogy a cigarettára külön mennyit adhatsz. És nézz a szemébe. Ne szúrósan, hanem mint szerető anya a fiáéba. Ez nem zsarolás, nem visszaélés az anyai szeretettel - ez maga az.

2009. dec. 6. 09:58
 12/17 anonim ***** válasza:
0%

Tilthatod, megvonhatod a zsebpénzét, akkor is szívni fogja, tudom, mert velem is ez volt nem is ilyen rég. Csak akkor nem normális cigit szívtam, hanem csempészett sz@rságot, ami olcsóbb volt, könnyebben megszereztem, viszont ki tudja, mi volt benne.

Magyarázd el neki, ez a legtöbb amit tehetsz, esetleg felajánlod, hogy segítesz a leszokásban... De nem hinném, hogy sokra mész vele.

Egyébként rohadt zavaró a kérdésed. Mintha az intelligens, jó tanulók nem cigiznének. Nem hát, az a büdös mocskos szakmunkástanulók sajátossága!

Egyik válaszoló válasza meg az volt, hogy a vépéből 1 szívás annyi, mint 1 doboz cigi. El ne hidd, mert oltári baromságXD A vépé kevésbé ártalmas mint a cigi, de az ilyen nyilván tájékozatlan, csak hirdeti a hülyeségeit.

17L

2009. dec. 6. 09:59
 13/17 anonim ***** válasza:
0%

02:38 "Sok kölök vizipipát vett magának, ami még ártalmasabb, ebből 1 szívás 1 doboz cigarettának felel meg!!!"

Ezen jót nevettem :D

2009. dec. 6. 10:02
 14/17 anonim válasza:
sya én 10éves koromba szívtam elösször cigit de akkor majdnem meg fuladtam.köhödtem össze-vissza még a szemeim is bekönnyeztek.inkább hagytam is a fenébe.de mikor 7.-es lettem azaz 12 éves a barátnőm nagyon kinálgatott és abba a bandába mindenki dohányzott ezért énse hagyhattam ki 1 héten keresztül úgy szivtam a cigit,hogy nem tüdőztem le de mikor észrevették akkor megmondták,hogy kell azóta cigizek.2 évig tadatam is anyám elött de nagyon furcsa volt neki,hogy mikor barátnőim fent voltak nálunk mindenki cigizett csak én nem:):)apámnak sikerűlt elmondanom ő engette is!de mikor kicsi voltam kb:6 éves akkor nénnyémet köptem be aki 16 éves volt,hogy dohányzik és vissza kaptam tőle ő is elmondta anyámnak 2 év után.mikor megtudta nem nagyon szívlelte a dolgot de most már éve bele nyugodott.itt vagyok 16 éves és már 4 éve dohányzom.probáltam róla leszokni de egyszeűen nem megy.nekemse szokott pénzt adni kivéve mikor suliba megyek reggeli pénzt de abból sose veszek reggelit inkább 2napotnta egy csomag sohányt és így megis oldottam:)xal a lényeg nem tudsz tenni elenne semmit akár mennyire is szeretnél. 16/L
2009. dec. 6. 14:11
 15/17 anonim ***** válasza:

Egyik este ultesd le, es egy doboz cigit tegyel ki neki. Mondd meg, hogy ezt most el kell szivnia! Szerintem a 3. utan fuldokolni fog tole, na akkor magyarazd el neki, hogy miert nem kell a cigi!

Ezenkivul mondd meg neki, hogy legyen igenyes!

Azt a csomo penzt amit az egeszsegtelen cigire kolt, gyujtse inkabb ossze, es ertelmese dolgokat vegyen belole!

Budos a szaja, a keze, mindene.

Sok penzbe kerul.

Annyira egeszsegtelen, hogy bele is lehet halni (51 evesen a nagynenem tudorakban halt meg, ette a cigit 16 eves kora ota)

Igenytelenseg!!!

Ne a cigivel tunjon ki a bandabol, hanem a jo tanulasaval!

Most azok, akik esetleg cikiznek, hogy miert nem gyujt ra, majd par ev mulva mar krakogva, budos szajjal irigyelnek a fiadat, hogy mennyi esze van, mert letette a cigit!

2009. dec. 6. 16:12
 16/17 anonim válasza:

Én 15 éves voltam mikor anya megtudta.Vett egy doboz cigit és mindet elkellett szívnom előtte.Olyan szinten undorító volt,hogy azóta nem dohányzom és soha többet ki nem próbálnám.(Ha alkoholosat iszok akkor sem)

19 L

2009. dec. 6. 18:38
 17/17 anonim ***** válasza:
Nem is tudom...esetleg kipróbálhatnátok a fordított pszichológiát.
2010. aug. 21. 16:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!