Mindenki ismeretségi köre hisztériás a betegségekkel kapcsolatban?
Minap kaptunk egy bélfertőző vírust. Én korházba is kerültem. Mindenkinek ez volt az első kérdése: H1N1?
Volt aki szabályosan ki akarta zsarolni, hogy mondjam ki hogy igen ez az. Bár nem emlékszem, hogy hányásal hasmenésel reklamálták volna a hírekbe. Olyan hisztéria támadt a környezetünkbe, hogy szó szerint mindenki támogatot minket telefonon keresztül, de személyi segítséget az nem adtak volna. A mentősök ápolók, csak a korházba vannak, ha otthoni segítség kell akkor már le vagyunk szarva, nehogy rákenjük a másikra még akkor is, ha már kiszolgálni sem tudjuk magunkat?
22:25 - Most már értem, miért néz ki Yoda mester úgy, ahogy. :-D
Komolyan, tényleg sehol nincs ekkora pánikkeltés, mint nálunk, a hírközlés attól még megvan máshol is, DE nem fújják fel, csak tényeket közölnek, és nem csinálnak hisztériát.
Amúgy meg ne magyar nyelven közölje a más országbeli híreket senki, az adott ország hivatalos hírei hitelesebbek lennének, hiszen aki lefordítja, úgy teszi, ahogy érdekében áll, tehát nem hiteles. :-)
Minden A1-es (=H1N1) járványban meghalnak ennyien, s az kb 6 évente biztos szokott lenni. Reméljük, nem mi leszünk az a száz, akit elvisz. De még mindig kaphatok vérmérgezést, vagy leesek a lépcsőn, mint Magdianyus.
Ha el kell hagynom az idén ezt az árnyékvilágot, akkor hiába oltatom be magam, max. rámdől egy fa az oltóhely előtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!