Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elhanyagolni a családot a...

Elhanyagolni a családot a pénzkeresésért?

Figyelt kérdés
Férjemmel szinte másfél éve vagyunk házasok és most gyereket várunk, 4 hónapos kismama vagyok. Férjem munkahelye szinte egész napos, hétvégén pedig mindig kerül valami munkája. Amikor azt mondtam, hogy alig van itthon, akkor azt válaszolta, hogy pénzt megy keresni, nem szórakozni. De úgy érzem, hogy elhanyagol, most nagyobb szükségem lenne rá, mint a pénzre, (bár az is kellene). Van-e valaki még ilyen helyzetben? Hogyan beszélitek meg?
2009. dec. 5. 18:34
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Én megmondom őszintén, nagyon örülnék neki, ha a párom a pénzszerzés miatt hanyagolna , mintsem attól romlana egyre jobban a kapcsolatunk, hogy állandóan kifut a keretéből, nálam kuncsorog, nehezen lehet belőle kicsikarni a rezsi ráeső felét, viszont állandóan rajtam lógna, engem meg zavar a tanulásban, munkában, mert ugye neki jóval több szabadideje van. Én inkább felelősségteljesen gondolkodik, és addig verem a vasat, amíg meleg, ráadásul szerintem fiatalon kell megteremteni az alapokat, mert később már csak nehezebb lesz. És kettőnk közül én vagyok a 25, ő meg a 30...Nálunk meg ez őrli a kapcsolatunkat, mert egyre nehezebben viselem, hogy férfi létére jön nekem ilyenekkel, h ő inkább velem van, meg szeret, és minden idejét velem töltené. Ez szép, csak ő még saját magát se tudja fenntartani, és ezzel a mentalitással a büdös életben nem fog vele családot alapítani senki, én meg pláne nem. Örülj neki, hogy ilyen férjed van. Gondolj arra, h manapság bárki alól seperc alatt kiránthatják a munkahelyét, nem biztos, h rögtön talál másikat, és nyilván valamilyen szintű biztonságot akar nektek teremteni. Van felelősségtudata. Örülj ezért! Sajnos nem mindenkinek megy az, h kevés munkával, sok szabadidővel is élhető életszinvonalat tud biztosítani.
2009. dec. 6. 08:45
 12/14 anonim ***** válasza:

Utolsónak tökéletesen igaza van.

Tegnap 19,05 voltam.

2009. dec. 6. 10:15
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
08:33 - Ha nincs munkahely, akkor nincs pénz a számlákra, az ételre és a (legalapabb) ruhákra se, és ezt egy gyereknek nem tudod megmagyarázni. Akár így is lehet érteni azt, hogy egy gyereknek nem mondhatod azt, hogy nincs, hiszen hol érezhetné így biztonságban magát egy gyerek, ha a szüleivel se?
2009. dec. 6. 10:58
 14/14 A kérdező kommentje:
Köszi az eddigi válaszokat, igazatok van, lehet, hogy én vagyok türelmetlen néha...de úgy szeretném, ha több időt tölthetnénk eggyütt! Én is dolgozom, de csak 25 órát hetente, nem 50-t, mint a férjem. Most pedig szeretném, ha eggyütt készülnénk fel a kicsi fogadására. Persze, a pénz is fontos, mert közben házat épitünk...szóval bonyolult helyzet, de remélem, hogy pár év alatt belejövünk, amikor meglátjuk a munka és a nélkülözések eredményét.
2009. dec. 6. 16:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!