Családi problémák miatt elköltöznék. Összejöhet?
Hát... 18 év alatt nehezebb lesz találnod, mert óvatosak a tulajok is. Hétvégi munkával nehéz fenntartani az albérletet, mert mi van ha egy hétvége kiesik. Vagy egyáltalán megszűnik a hétvégi pénzkereseti lehetőséged. A kaját ki fogja fizetni? Az albérleti árban általában nincs benne a közös költség + a rezsi, ami együtt már simán lehet akkora összeg, mint maga az albérlet.
Nem is lehetetlen, de általában 2 hónap kaucióval számolj. Olvasd át a szerződést, hogy ne verjenek át.
Kérdezd körbe az ismerőseidet is, hátha van valakinek valami kiadó lakása vagy garzonja.
De ez az, hogy nem felelhetsz saját magadért. Ha valaki bepanaszol, anyádék bukják a csp-t, adókedvezményt... nem hinném, hogy ezt akarnák, hisz ezzel is "pénzbe vagy".
Egyébként mégis mennyit keresel? Nem kétfillér egy albérlet, rezsi (ha szélső lakás, akkor nem tekerheted le nullára sem a fűtést napközben), étkezés, bérlet...
Ha egyszerű diákmunkával elő lehetne teremteni, nem lakna otthon egy csomó teljes állásban dolgozó huszonéves!
3-as vagyok. Szerintem nem vagy tisztában azzal, hogy mennyibe kerülsz a szüleidnek. A Ruházkodás, evés, gyógyszer ha kell, közlekedés stb. maga is jelentős összeg és még erre jön az albérlet.
Ha úgy gondolod, hogy 18 év alatt te ezt pusztán heti 2x4 óra sofőrködéssel meg tudod keresni, akkor sajnos nagyon el vagy tévedve. Sok embernek ez heti 5 nap munkával is csak nagy nehezen jön össze.
Amíg nincs fix munkád (a talán az nagyon kevés) és legalább 3 hónapnyi megtakarításod, addig ne indulj el sehova. Addig sajnos az van, hogy nyelsz, mert jobbat nem tudsz.
Nézd én csak a realitásokról beszélek. 20 az albérlet, de kell fűteni (amit már felismertél), ezen kívül lesz villany és vízszámlád is, amit fizetni kell. Plusz a közös költség.
De ha ennyire biztos vagy a dolodban, akkor ne tökölj, hanem csináld meg. De szerintem azért elöször hajtsd fel a melót, csak hogy lásd, hogy mennyire reális a terved.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!