Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van még értelme megbeszélni?

Van még értelme megbeszélni?

Figyelt kérdés
12 éve vagyunk házasok. az utóbbi 2 év elég döcögős volt. Vettünk egy házat és sajnos a válság miatt nehéz anyagi körülmények alakultak ki. Én akartam a házat de nem gondoltam a válságra és az emiatti munkanélküliségre. Minden nap ordít velem és lehord mindennek, pedig szeret. Én is ugyanúgy nélkülözök mint ő, és én is rettegek a holnaptól. Gyakran azt mondja, hogy itthagy mert nem bírja idegekkel. Bevallom már én sem, és nyugalomra vágyom. Sosem gondoltam, hogy a pénz miatt szétmehetünk.
2009. dec. 4. 21:11
 1/9 anonim ***** válasza:
90%

Ha tudod, hogy szeret meg a parod, es te is ot, akkor a penz miatt nehogy elvaljatok!

Adjatok el a hazat, menjetek fel Budapestre, inkabb lakjatok alberletben, de egyutt!:)

Ha nincs gyereketek, akkor nem nehez annyira a dolog, konnyebben megoldhato.

Semmi ertelme olni egymast, es ordibalni egymassal, attol nem lesz tobb penzetek.

Vagy menjetek ki valahova kulfoldre, kint rengeteg ember el alberletben! Es boldogok.

2009. dec. 4. 21:21
 2/9 anonim ***** válasza:
66%

alapkérdés, van -e értelme megbeszélni,

VAN

akor van gond, ha nem TUDJÁTOK megbeszélni.

nehéz tanácsot adni, de gondoljatok át minden lehetőséget

2009. dec. 4. 21:40
 3/9 anonim ***** válasza:
48%

Mintha én írtam volna :))) Csak nálunk nem következett be munkanélküliség, ennek ellenére a hitel emelkedése miatt sokkal több a kiadásunk. Mi sem veszekedtünk sosem a pénz miatt, és íme - most hetente ordibálunk egymással.

DE! Tudjuk egymásról, hogy egyikünk sem akar rosszat, csak más oldalról közelítjük meg a dolgokat. Ilyenkor olyasmit is a másik fejéhez vágunk, ami igazságtalan. Mindketten azon vagyunk, hogy kilábaljunk a nehéz helyzetből.

Hogyne lenne értelme megbeszélni! Meglátod, elvonulnak a viharfelhők, és könnyebb lesz! Ha szeretitek egymást, BÁRMI is történjen, maradjatok együtt! Egyszer fenn, egyszer lenn - én is abban bízom, hogy kimászunk a kátyúból, és újra a régi lesz minden!!

2009. dec. 4. 21:52
 4/9 anonim ***** válasza:
48%
Nem irigyellek. lenne értelme megbeszélni, de azt könnyebb mondani mint megtenni. Ráadásul két ember kell hozzá, a te jószándékod nem biztos, hogy elég.
2009. dec. 4. 22:03
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Persze,hogy van!A pénz egyébként sok mindent tönkre tud tenni barátságokat,házasságot stb...!Inkább meg kell beszélni és összefogni a nehéz időkben!Az nem megoldás,hogy otthagy téged a sz@rba mert ő már nem birja... No meg egy válás is pénz lenne..,úgyhogy inkább tartsatok össze a bajban!!;)
2009. dec. 4. 22:04
 6/9 A kérdező kommentje:
Van egy kislányunk is. Úgy érzem leszívjuk egymás energiáját és nincs már erőm.
2009. dec. 5. 10:34
 7/9 anonim ***** válasza:
Szia! Mi is pont a válság előtt ugrottunk bele a házvásárlásba. Azóta a fő anyagi forrásunk megszűnt, a törlesztőrészlet az egekben, én pedig várandós lettem és azóta meg is született a kislányunk, ami persze csodálatos, viszont az én keresetem is kiesett. A párom vállalkozó, rengeteget dolgozik, de sajnos így is milliós nagyságrendűvé duzzadt a tartozásunk. De nekem eszembe sem jut emiatt veszekedni vele, sőt én vagyok az, aki mellette állok és biztatom, hogy tudom, minden jóra fog fordulni. Eleinte rengeteg álmatlan éjszakája volt - a közös gyermekünkön kívül neki van még 3, akikről most szintén nem tud megfelelően gondoskodni - , már majdnem ráment az egészsége, mivel - mint szinte az összes férfi - belülről rágta magát. Aztán rájött, hogy az idegeskedéstől csak rosszabb lesz, jobb nem, ha tönkreteszi magát, akkor aztán végképp nem tud gondoskodni senkiről. Lekopogom, de most úgy néz ki, újra ránk mosolygott a szerencse, és kezdünk kikecmeregni a kátyúból. Az a legfontosabb, hogy összefogjatok a bajban. Az rengeteg erőt és önbizalmat ad, ha a párod melletted áll és bízik benned. Ezt beszéld meg vele.
2009. dec. 5. 10:47
 8/9 anonim ***** válasza:
Sajnos a szűkös anyagiak minden kapcsolatot megronthatnak,főleg a mostani nehéz időkben.Gondolj arra,hogy te őt választottad párosnak,mert szereted.Hűséget esküdtetek egymásnak jóban és rosszban egyaránt.Szerintem a férjed nagyon feszült,ezért ordibál.Úgy érezheti,hogy mint családfő kudarcot vallott.Szerintem ha nyugodt körülmények között leültök,akkor meg tudjátok beszélni.Ne engedd,hogy a rossz gazdasági helyzet miatt váljatok el,gondolj csak bele,milyen rossz lenne a gyermeketeknek.Türelemmel és odafigyeléssel legyetek egymás iránt.
2009. dec. 5. 10:50
 9/9 A kérdező kommentje:
Sajnálom mert tudom, hgy örlődik ő is. Az is bántja, hogy az és szüleim gondoskodnsk rólunk az ővé pedig nem. Sokszor emiatt is bánt, csak úgy keserűségből.
2009. dec. 5. 19:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!