Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Min lehetne még spórolni, Ti...

Min lehetne még spórolni, Ti hogyan csináljátok?

Figyelt kérdés
Én már lemondtam a Matávos telefont, gázszolgáltatót váltottam, kötelezőt váltottam, visszavittük a kályhát a konyhába, hogy kevesebbet menjen a gázkonvektor, a kaján úgy spórolok,hogy nézem mikor mi az olcsóbb, laktató olcsó kajákat főzök...stb. Írjatok ti is ötleteket...
2009. dec. 4. 07:56
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
16%
az interneten tudnál spórolni
2009. dec. 4. 14:26
 22/28 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem pedig pont a net az, ami manapság nagyon nagy előny, és rengeteget spórolhat az embernek.

A kereső segítségével pillanatok alatt találunk olyan információt, amiért egyébként telefonálgatnunk kellene, vagy személyesen utánajárnunk.

Meg lehet találni a legolcsóbb árukat, lehet webáruházban rendelni sokszor kedvezményesen, és még számtalan dologra jó. Azt az 2000 Ft-ot havonta nagyon megéri.

2009. dec. 4. 14:37
 23/28 A kérdező kommentje:
Sajnos itt nálunk 4000 a havi legolcsóbb net, de ennyi luxust megengedhetünk magunknak,a gyerekek miatt is.(Bár ,az utolsó előtti hozzászóló szerintem csak beszólásnak szánta....,ha igen ,nem érdekel...)
2009. dec. 4. 15:25
 24/28 anonim ***** válasza:
100%
Nos, mi csak egyszer megyünk nagy bevásárlásra, és akkor igyekszünk mindent nagyobb kiszerelésben venni, mert sokszor úgy olcsóbb! Pl. az 5 kg-os rizs ára kilóra lebontva kevesebb, mint ugyanannak a márkának az egy kilós változata, ilyen az olaj stb. Felvágottat is rúdban veszünk, sajtot is egy tömböt stb. Ez így kb. havi 30e, de ezek után a boltban csak kenyeret, zöldséget kell venni. Mi így spórolunk a kaján.
2009. dec. 4. 15:54
 25/28 anonim ***** válasza:
100%

Ismerőseink kutat furattak és arról megy a wc, a mosó és a mosogatógép (persze előszűrővel). Plusz a kertben ástak egy kb.5-6 m3-es vízgyűjtőt (vízzáró adalékkal kibetonozva), ebbe gyűjtik az ereszből az esővizet, ezzel locsolják a kertet, töltik a gyereknek a medencét.

Az a baj, hogy nekünk még ez is túl nagy kiadás lenne most :(. A mai világban már a spóroláshoz is pénz kell...

2009. dec. 4. 18:39
 26/28 A kérdező kommentje:
Igen ,pont ezt kérdeztem,a kútásást.Csak az a baj,hogy nem legális,és ha vaalmelyik "kedves" szomszéd feljelent...Meg bennevan vagy 100 ezerbe biztos...viszont visszatérül,mert kevesebb víz,és csat.díjat kell fizetni...
2009. dec. 4. 18:57
 27/28 anonim ***** válasza:
100%
A kútfúrásra számold rá azt is ha túl vasas a vized vagy gázos van,hogy mindkettő hamar tönkreteszi a bojlert egy víztisztító berendezés is kell mellé.Hosszútávon megéri biztos.De nagy kiadás rövidtávon.
2009. dec. 5. 14:36
 28/28 anonim ***** válasza:
sajnos ilyen világban élünk, én nem tudom mi lesz jövőre. szegény nagyszüleim még a válság előtt deviza hitelt vettek fel. mostanra már azon spórolnak, hogy egyenek e vagy sem. annyira fáj így látni őket.ők is lemondtak minden "luxosról" és kandallóval fűtenek.
2009. dec. 7. 12:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!