Min lehetne még spórolni, Ti hogyan csináljátok?
az interneten tudnál spórolni
2009. dec. 4. 14:26
Szerintem pedig pont a net az, ami manapság nagyon nagy előny, és rengeteget spórolhat az embernek.
A kereső segítségével pillanatok alatt találunk olyan információt, amiért egyébként telefonálgatnunk kellene, vagy személyesen utánajárnunk.
Meg lehet találni a legolcsóbb árukat, lehet webáruházban rendelni sokszor kedvezményesen, és még számtalan dologra jó. Azt az 2000 Ft-ot havonta nagyon megéri.
2009. dec. 4. 14:37
23/28 A kérdező kommentje:
Sajnos itt nálunk 4000 a havi legolcsóbb net, de ennyi luxust megengedhetünk magunknak,a gyerekek miatt is.(Bár ,az utolsó előtti hozzászóló szerintem csak beszólásnak szánta....,ha igen ,nem érdekel...)
Nos, mi csak egyszer megyünk nagy bevásárlásra, és akkor igyekszünk mindent nagyobb kiszerelésben venni, mert sokszor úgy olcsóbb! Pl. az 5 kg-os rizs ára kilóra lebontva kevesebb, mint ugyanannak a márkának az egy kilós változata, ilyen az olaj stb. Felvágottat is rúdban veszünk, sajtot is egy tömböt stb. Ez így kb. havi 30e, de ezek után a boltban csak kenyeret, zöldséget kell venni. Mi így spórolunk a kaján.
2009. dec. 4. 15:54
Ismerőseink kutat furattak és arról megy a wc, a mosó és a mosogatógép (persze előszűrővel). Plusz a kertben ástak egy kb.5-6 m3-es vízgyűjtőt (vízzáró adalékkal kibetonozva), ebbe gyűjtik az ereszből az esővizet, ezzel locsolják a kertet, töltik a gyereknek a medencét.
Az a baj, hogy nekünk még ez is túl nagy kiadás lenne most :(. A mai világban már a spóroláshoz is pénz kell...
2009. dec. 4. 18:39
26/28 A kérdező kommentje:
Igen ,pont ezt kérdeztem,a kútásást.Csak az a baj,hogy nem legális,és ha vaalmelyik "kedves" szomszéd feljelent...Meg bennevan vagy 100 ezerbe biztos...viszont visszatérül,mert kevesebb víz,és csat.díjat kell fizetni...
A kútfúrásra számold rá azt is ha túl vasas a vized vagy gázos van,hogy mindkettő hamar tönkreteszi a bojlert egy víztisztító berendezés is kell mellé.Hosszútávon megéri biztos.De nagy kiadás rövidtávon.
2009. dec. 5. 14:36
sajnos ilyen világban élünk, én nem tudom mi lesz jövőre. szegény nagyszüleim még a válság előtt deviza hitelt vettek fel. mostanra már azon spórolnak, hogy egyenek e vagy sem. annyira fáj így látni őket.ők is lemondtak minden "luxosról" és kandallóval fűtenek.
2009. dec. 7. 12:41
Kapcsolódó kérdések: