Ha a párommal történne valami, akivel 12éve élek együtt (nem regisztrált kapcsolat), van 2közös gyerekünk is, egy házunk 50-50%ban, én lennék (illetve a gyerekek) az autómatikus örököse?
Nem te, hanem a gyerekek.
Te semmit nem örökölnél. Még haszonélvezetet sem.
1nél a pont.
A Kft-be, meg csak akkor ha tuljadonostárs vagy, a tul.hányad arányában, a többi a gyh és gyerekek.
tulajdonos társ vagyok,az stimmel.de 100%ban egyedül vezethetem tovább a kft-t?és autók?pl.ugye nekem van autóm,neki van autója.nem adhatom el az ő autóját?és a bankszámlájához nem nyúlhatok?ott csücsül a pénz még 15évig?
A ház is közös.
Igazából az ilyen "készpénzes" dolgok miatt gondoljoztam el.
Dehigy akarom hogy bármi történjen, de soha nem lehet tudni.az oké hogy így bevannak biztosítva a gyerekek,de amíg ők nem nyúlhatnak a dolgokhoz?ki foglalkozhat vele?
A közös házból a férjed nevén levő részt öröklik a gyerekeitek, a te neveden levő marad a te neveden (hacsak nem halsz meg te is)
Az autót megengedi eladni a gyámhivatal (tapasztalat)
A bankszámlára tehet haláleseti rendelkezést, akkor nem képezi hagyaték tárgyát.
A KFTnél a férjed tulajdonrészét öröklik a gyerekek, de te leszel a törvényes képviselőjük. Így ha csak ketten vagytok a KFTben, akkor te hozol döntéseket, azt is, hogy ki lesz az ügyvezető (a cégben nem érdekelt személy is lehet)
Persze csak ha nem te teszed/teteted el láb alól a párod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!