Gyerekvállalás esküvő nélkül? Miért annyira ragaszkodóak az esküvőhöz a szülők?
Nekem szüleim mindig azt mondták, hogyha van eszem akkor gyerekvállalás előtt férjhez megyek. Mindíg felidegesített ez a felfogás, nem szóltam vissza. De itt a nagy dillema : 30 éves az ember, vagy több, megvan a biztos anyagi háttere meg minden. Úgy érzik párjával tudnának vállalni egy gyereket. Viszont a férfi nem veszi el feleségül a csajt, hivatkozva arra hogy a papír nem bizonyít semmit(nő véleménye is ez). És ha a nő szeretne esküvőt előtte, de a férfi nem, akkor mi lesz? Ezért dobni /szakítani valakivel? Mert nehogymár a nő kérje meg a férfi kezét...
Nem tudom mennyire értitek a problémát ebben... Ja, és akkor persze úgy vállalj gyereket hogy a szülők kedvére is tegyél, mert ha valamit ajánlanak akkor az úgy is legyen ( ha jót akar magának az ember). De azert a 30-as éveket sem akarjuk túllépni gyerekvállalásra...
"hivatkozva arra hogy a papír nem bizonyít semmit"
na itt csúszik el az egész.. nem tudom ki volt az a csekély értelmű aki először feltételezte, hogy bárki is azért házasodna, hogy bizonyítson bármit. hasonló gyakran emlegetett ökörség, hogy "ettől nem leszünk boldogabbak". hát valóban, csakhogy nem is erre való a házasság.
Kedves #22, el tetszettél téveszteni, ez az idézet nem a "hogy vegyük rá a házasságra a párunkat" kézikönyvből van, hanem a "hogy dobassuk ki magunkat a párunkkal" címűből... ez ugyanis nem egy olyan nőt ír le, aki összekötni készül az életét a szerelmével, hanem egy olyant, aki spermadonort és eltartó-balekot keres a babóka-projektjéhez, hogy aztán a pozitív teszt után elböföghesse, hogy "én már anyucika vagyok, nekem már a babókám érdeke az első", aki evidensnek veszi, hogy egy válásban neki van több, mi több, kizárólagos joga a gyerekhez, aki akár a párját is kitenné a közös lakásból, csak ő meg a babucikácskája...
Szigorúan lapát, mihamarabb, annál higiénikusabb...
Na, ehhez képest meg a házasság semmire sem csodaszer, mert csak a közös vagyonra áll a fele-fele osztás, és arra is csak akkor, ha nincs mást író házassági szerződés.
Tudod, valójában itt is igaz a "cipőt a cipőboltból" a vagyoni természetű lehetséges problémákat nem anyagi érdekből való házasodással, "hazudj szerelmet"-tel kell megelőzni, hanem vagyoni szerződésekkel, az arra való, hidd el, hogy úgy sokkal hatékonyabb...
És hát - ha hiszed, ha nem - pont úgy köthető élettársi vagyonjogi szerződés, ahogy házassági...
Itt egy szerződés-minta:
A házasság csak egy papír, ugye? Egy házassági anaykönyvi kivonat. Szerintetek a halotti anyakönyvi kivonat is csak egy papír?
Olyan szánalmas, hogy azok, akiket nem akarnak elvenni és valóban felvállalni, kitalálnak szomorú helyzetükhöz egy ideológiát.
Igényes nő nem szül olyannak gyereket, aki nem hajlandó elvenni.
A legjobb az, ha rendezve vannak a dolgok jogilag is. Számomra sokat ér a papír, nem csak egy papír, hanem azt bizonyítja, hogy van valaki, akivel szeretjük, vállaljuk egymást. A munkaszerződés is csak egy papír, meg a tulajdoni lap is..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!