Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek nagyon gáz, ha a...

Szerintetek nagyon gáz, ha a 12 éves unokatesóm érdekesen furcsa?

Figyelt kérdés
Mármint nem annyira, csak, nem Britney Spearst, Shakirat, Miley Cyrust hallgat.. Hanem Avenged Sevenfoldot, Panic! at the Disco, BvBt, Linkin Parkot, Slipknotot, és hasonlókat... És erre én szoktattam rá... Anyukám szerint ez nem normális, de szerintem teljesen. Jah, de amit én is utálok, az az, hogy vagydossa magát... 12 évesen. ez azért elég durva szerintünk. Kikérném a véleményeteket:)

2014. jan. 17. 17:29
1 2
 11/16 anonim válasza:
23%
az a vagdosás tényleg mély, vagy csak karcolgatás? Ha csak karcolgat akkor kinövi, de nem szabad semmilyen agyturkászhoz vinni, mert akkor csak azért is... Én is tudom, átmentem rajta :) A zene teljesen normális, sőt ajánlatos :D
2014. febr. 23. 20:07
 12/16 anonim válasza:
Én is ezeket hallgatom és 12 vagyok.
2014. ápr. 5. 14:59
 13/16 anonim ***** válasza:
öncsonkításnak hívják, gyerek pszichológushoz kell vinni. Nem kap elég figyelmet otthon.
2014. okt. 17. 16:34
 14/16 anonim válasza:
A zene tényleg nagyon kóser és nem szabad arra gondolni, hogy amiatt van a vagdosás. Viszont a vagdosás tényleg nagyon durva és gáz, nincs ötletem mit kéne tennetek, miután végigolvastam az összes választ, de a vagdosás nagyon nem okés, valamit feltétlenül tenni kell vele szerintem.
2014. dec. 7. 20:23
 15/16 anonim válasza:

Igazából nem tudom teljesen megfogalmazni, hogy mit írjak, de megpróbálom. Aki akarja megérti, aki nem, az majd beleköt.

Lehetséges, hogy a zenékre fogják ráfogni a vagdosást meg stb. Ez csak az én véleményem, de szerintem egy 12 éves kislány még nem igazán érti ezeket a zenéket. Főleg, ha nem tud angolul és csak "ricsajt" hallgat, mert miért ne.

Itt van pl. a BvB-nek a "knives and pens" c. száma. Elég félreérthető és igazából, ha lefordítom nem merem azt állítani, hogy nem pozitívan állítja be a vagdosást, még ha sejthető is egy kis irónia mögötte. EMO-s (vagy nem tudom, hogy szokás helyesen hívni) bandákra lehet kár (sőt felelőtlenség) volt rászoktatni egy gyereket.

Ezenkívül, sok mindent nem tudunk. Például, milyen a családi háttere, barátai vannak-e és milyenek? Hogy kezelik őt otthon? Az is gond lehet, hogy túl érettként és ez miatt túl nagy a nyomás rajta. Lehet, hogy depressziós.

Az is gond lehet, hogy ez emberek egy része divatból hallgat ilyen zenéket és ő is kifogott magának egy ilyen csoportot. Meglátta, hogy ők vagdossák magukat és nem akart kilógni.

Én fiatalabb koromban (igaz még azóta is) Guns 'N' Roses-t, Nirvana-t, Green Day-t, Metallica-t, AC/DC-t, Bon Jovi-t, Led Zeppelint, meg még sorolhatnám miket hallgattam.

Ajánlj neki mostani értelmesebb bandákat, amik nem csak a haragról, fájdalomról, magányról szólnak.

Pl.: RHCP, 30 seconds to mars, Sum 41, Skillet, Nickelback, Coldplay, (My Chemical Romance) és van még pár kevésbé ismert. Egyébként kislányoknak remek zenekarnak tartom a Paramore-t is, igaz inkább pop-rockot játszanak.

2014. dec. 11. 15:45
 16/16 anonim ***** válasza:

Nem tudom utolsó, nekem ezek a zenék sokat segítettek, ha nem éreztem jól magam, persze azokat is nagyon szeretem, amiket te írtál. :) Szerintem a zenékkel semmi baj....

Én Depeche Mode-on nőttem fel, ami ugyan nem agresszív, de sok cinizmus, irónia és világfájdalom van a zenéjükben (Blasphemous Rumours...), mégsem érzem azt, hogy ártott volna a lelki világomnak bármit is.

Tudom, hogy nem lehet összehasonlítani egy BVBt és egy DMet... De nem a zenén múlik.

A kérdezőnek pedig, ha nem oldódott még meg a probléma, sürgősen tegyetek valamit.

2014. dec. 19. 19:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!