Szerintetek nagyon gáz, ha a 12 éves unokatesóm érdekesen furcsa?
Igazából nem tudom teljesen megfogalmazni, hogy mit írjak, de megpróbálom. Aki akarja megérti, aki nem, az majd beleköt.
Lehetséges, hogy a zenékre fogják ráfogni a vagdosást meg stb. Ez csak az én véleményem, de szerintem egy 12 éves kislány még nem igazán érti ezeket a zenéket. Főleg, ha nem tud angolul és csak "ricsajt" hallgat, mert miért ne.
Itt van pl. a BvB-nek a "knives and pens" c. száma. Elég félreérthető és igazából, ha lefordítom nem merem azt állítani, hogy nem pozitívan állítja be a vagdosást, még ha sejthető is egy kis irónia mögötte. EMO-s (vagy nem tudom, hogy szokás helyesen hívni) bandákra lehet kár (sőt felelőtlenség) volt rászoktatni egy gyereket.
Ezenkívül, sok mindent nem tudunk. Például, milyen a családi háttere, barátai vannak-e és milyenek? Hogy kezelik őt otthon? Az is gond lehet, hogy túl érettként és ez miatt túl nagy a nyomás rajta. Lehet, hogy depressziós.
Az is gond lehet, hogy ez emberek egy része divatból hallgat ilyen zenéket és ő is kifogott magának egy ilyen csoportot. Meglátta, hogy ők vagdossák magukat és nem akart kilógni.
Én fiatalabb koromban (igaz még azóta is) Guns 'N' Roses-t, Nirvana-t, Green Day-t, Metallica-t, AC/DC-t, Bon Jovi-t, Led Zeppelint, meg még sorolhatnám miket hallgattam.
Ajánlj neki mostani értelmesebb bandákat, amik nem csak a haragról, fájdalomról, magányról szólnak.
Pl.: RHCP, 30 seconds to mars, Sum 41, Skillet, Nickelback, Coldplay, (My Chemical Romance) és van még pár kevésbé ismert. Egyébként kislányoknak remek zenekarnak tartom a Paramore-t is, igaz inkább pop-rockot játszanak.
Nem tudom utolsó, nekem ezek a zenék sokat segítettek, ha nem éreztem jól magam, persze azokat is nagyon szeretem, amiket te írtál. :) Szerintem a zenékkel semmi baj....
Én Depeche Mode-on nőttem fel, ami ugyan nem agresszív, de sok cinizmus, irónia és világfájdalom van a zenéjükben (Blasphemous Rumours...), mégsem érzem azt, hogy ártott volna a lelki világomnak bármit is.
Tudom, hogy nem lehet összehasonlítani egy BVBt és egy DMet... De nem a zenén múlik.
A kérdezőnek pedig, ha nem oldódott még meg a probléma, sürgősen tegyetek valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!