Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Zavar, hogy a kislányom nem...

Zavar, hogy a kislányom nem apának hívja a páromat, hanem a keresztnevén (? )

Figyelt kérdés
Kicsit fura, hogy 43 évvel idősebb tőle és "Pitának/Pitinek" hívja. Tudom, hogy még kicsi, de akkor is... Hogyan szokassam rá, hogy apának hívja?
2014. jan. 15. 15:46
1 2 3
 21/30 A kérdező kommentje:
Ő fürdeti, ő játszik vele, ő olvas neki mesét stb. Apja helyett apja, szerintem a páromnak jól esne, ha apának hívná a kislány.
2014. jan. 15. 20:42
 22/30 anonim ***** válasza:
100%

Ha most azt írom erre, hogy nem vagy jó anya, akkor meg vérig sértődsz, ugye?

Pedig ha erre akarod KÉNYSZERÍTENI a gyerekedet, csak azért, mert "szerinted a párodnak jól esne", akkor te magasról teszel a lányodra, teszel a lányod érzéseire, sőt, alighanem úgy gondolod, egy gyereknek érzései nincsenek is.

2014. jan. 15. 20:52
 23/30 anonim ***** válasza:
100%

20.vagyok!

Elolvastad amit írtam????

A lányod érdekeit nézd már! Igen,jól esne a párodnak! Nekem is jól esett! De tudja úgy mondani a keresztnevem,tud úgy rám nézni,tud úgy hozzám fordulni,tud úgy a bizalmába fogadni,h.100x többet ér annál mint h.anyának hívna!

Picit gondolkodj már el a mások és általam leírd dolgokon és na csak fújd a magadét!!!

2014. jan. 15. 21:16
 24/30 anonim ***** válasza:

Ne erőltesd!!!

Engem a saját kislányom is a keresztnevemen szólitott egy darabig...mert ezt hallotta a férjemtől és a környezetünkben!:)

Elmúlt,anyának hív de néha be csúszik,hogy a nevemen:)

Értem,hogy szeretnéd,hogy apának hivja a kicsi,de úgy fogja,ha majd ő akarja...

A minden napokban,ha ez irányba szeretnéd terelgetni,akkor

elég ha annyit teszel,hogy "apa" ként emlegeted előtte,vagy úgy mondod neki,hogy menj oda apához,add oda apának stb...majd rááll.

Én értem,hogy miért szeretnéd!

De nyugodj meg,ha tényleg ez a helyzet,hogy ő neveli veled,akkor hamarosan rááll az apára is,most téged utánoz...ezért hívja a nevén :))) nagyon cuki lehet egyébként!

Kicsit kezeld ezt lazábban,nehogy haragudj rá ezért!!!!

Anya úgy szólitja,akkor ő is...ilyen egyszerű!!!:)

2014. jan. 16. 00:34
 25/30 anonim ***** válasza:
76%

De hát miért híná apának, ha nem az?????

Ha a párod azt szeretné (de hát ez is csak te gondolod), hogy apának hívja valaki, hát akkor tudod mi a teendő

2014. jan. 16. 03:43
 26/30 anonim ***** válasza:
100%
Hat ha belevalo embert akarsz nevelni a lanyodbol, akkor hagy meg neki ezt a dontest! Szerintem inkabb nincsen jogod raszoktatni, mint van.
2014. jan. 16. 08:34
 27/30 anonim ***** válasza:
100%
Nem is rászoktatni próbálod, hanem ráerőltetni
2014. jan. 16. 21:19
 28/30 anonim válasza:
24%

Azért kicsit felhúztam magam egy-két kommenten. Látszik hogy közel sem értik meg a nevelő szülő-nevelt gyerek kapcsolatot azok, akik rögtön felháborodva írták: hogy "minek hívja apának, ha nem az apja?"

Ez most komoly? Szerintetek egy törődő, gondoskodó nevelőapa nem válhat apukává? Ezt én kérem ki magamnak, akit 6 éves kora óta nevelőapa nevel.

Természetesen a gyerek joga eldönteni, hogy miként hívja az új családtagot, ha a nevén, akkor a nevén, de ettől függetlenül ez a kijelentés akkor is meggondolatlan és alaptalan.

Egyébként ha jól emlékszem, anyukám valami olyan szöveggel mutatta be aput (mert én mai napig így hívom), hogy ő itt az új férjem, és szeretne úgy vigyázni rád és nevelni, mintha az apukád lenne. Először nyilván én is kitapogatóztam, hogy milyen is ez a "bácsi", de hamar rászoktam az "apára", mert jobb apát nem is kívánhatnék magamnak. Emellett az édesapámmal is tartom a viszonyt, sőt jóban is vannak a nevelőapámmal. Közös összejöveteleken ha megszólalok, hogy apa és mindketten odanéznek, akkor nagyokat nevetünk.

Jó ötlet, hogy te is apának hívod a gyerek előtt, ahogy többen is írták. És bízz benne, a gyerekek tisztábbak és igazabbak, mint a felnőttek, tudni fogja, mi a helyes.

2014. febr. 1. 20:10
 29/30 anonim ***** válasza:
73%

"ő itt az új férjem, és szeretne úgy vigyázni rád és nevelni, mintha az apukád lenne. "

Akkor mutatta be a gyereknek,mikor már a férje volt, az sem semmi.

Kérdező nem a gyerekre hagyja hanem elvárja, hogy a külvilágnak eltudja játszani a tökéletes családot.

2014. febr. 1. 20:16
 30/30 anonim ***** válasza:
100%

# 28:

"Természetesen a gyerek joga eldönteni, hogy miként hívja az új családtagot,"

így igaz, viszont senkinek nem joga felb*szni a magyar nyelv szavainak jelentését. és itt nem is a gyerek jogairól van szó - hanem ellenkezőleg az anyuka erőszakosságáról.

Nekem van olyan gyerekem, akinek nem vagyok a vér szerinti apja, - attól még az apjának kezel, szóval tudom, hogy megy ez.

De ez nem oylan "rászoktatás", mint a bilire szoktatás.

2014. febr. 1. 22:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!