Mit tudok tenni ha 4 éves kislányom panaszkodik hogy apukája nem foglalkozik vele amikor elviszi és nevelö apukát jobban szereti?
Jézusom,apuka nagyon felelősségteljes, ha a 4 éves kislánnyal veszekszik, mert ő nem foglalkozik vele.
Nem könnyű helyzet. Én mondanám a kislánynak, hogy apa szereti, csak máshogy, mert minden ember különböző, de nagyon hiányozna neki, ha nem találkoznának stb.
Apával meg próbálnék újra beszélni,de előtte megkérdezném, hogy képes-e rá felnőttek módjára, mert ha nem, bele se kezdjünk.
Utolsó!
Ne haragudj, de egy 4 éves gyerek igenis meg tudja mondani, hogy kivel érzi magát jobban.
Tény, hogy nincs egyszerű helyzetben az apuka, mert a nevelővel több időt tölt, de ki lehetne alakítani olyan kapcsolatot, ami megfelelő mindkét fél (gyerek,apa) számára és jó.
Ha hamarabb haza viszi és lehülyézi a többieket a gyereknek, az mióta manipuláció?
A kicsi érzi a feszültséget az apja részéről a többi szerette felé. Hidd el, nem kell ehhez az anyának nagyban közreműködni, a kicsiken csattan mindig az ilyesmi.
Hát, én nem adnám oda többet akkor se, ha kötelező!
Erre egyáltalán nincs szüksége a gyereknek! Egyáltalán minek viszi el, ha nem foglalkozik vele, és csak veszekedni tud??
Ráadásul ha agresszív típus, nem lenne egy perc nyugtom sem, amíg vele van! Nem lehet bíróságra menni, hogy apuka többet ne láthassa a gyereket? Ebben a korban már meg lehet kérdezni a kislányt is, hogy szeretne e az apukájához menni!
Ja, és bocsánat, de gyerektartást nem a láthatásokért fizet valaki, hanem mert a másik szülőnek is kötelessége hozzájárulni a gyerekkel kapcsolatos kiadásokhoz, függetlenül attól,hogy kíváncsi e a gyerekére vagy sem!
Utolsó az Anya nem korlátozhatja az Apa láthatóságát.
Azért lásunk be ha egy 4. éves azt mondja, hogy nem foglalkozik vele az lehet csak azt jelenti, hogy huszadszor már nem állt neki vele társazni.
nekem 6 évesen jött el az a pont az életemben, mikor megmondtam apámnak, h nem megyek láthatásra. ekkor nagy elegánsan a gyerektartást is megszüntette önkényesen. vagyis inkább könyörögni kellett neki, h fizessen.
nem mondom, kicsit talán ellene neveltek, de annak oka volt. ott és úgy bacta át a családomat anyai részről, ahogy csak tudta.
jobb is, hogy ez történt, legalább engem nem tudott lehúzni soha. na, de ez most nem a tárgyhoz tartozik.
azt tudod tenni, hogy a gyerektartást továbbra is kéred apukától, mivel nem csak a te lányod, hanem az övé is. ha hepciáskodik a láthatás miatt, és a kislány továbbra sem szeretne menni, akkor bevonjátok pszichológus segítségét, és ad egy szakvéleményt arról, hogy apuka viselkedése váltja ki a kislány ellenérzéseit. aztán ha változik jó irányba, akkor újra lesz láthatás. ha nem, akkor elég ha csenget, de nem muszáj a gyereket összezavarnia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!