Miért van szüksége sok nem monogámnak arra, hogy a monogámia látszatát fenntartsa?
Légyszi, írjátok meg a válasz mellé, hogy milyen neműek, hány évesek vagytok és másról írjátok-e, amit írtok vagy magatokról!
Pörgött itt az éjjel 5 hasonló témájú topic, abban merült fel a kérdés.
12 vagyok
még annyit hozzáfűznék, hogy aki ilyen, a monogámia látszatát keltve vadászik, szóval az olyan mindezt ösztönösen teszi, nem tudatosan, tehát valahol nem hibáztatható, lehetnek olyan pillanatai, amikor saját magáról is elhiszi, hogy most ez a nő egy életre kell, csak ugye a köv pillanatában ez el is múlik. ilyen az, aki amikor azt mondja hogy szeret, valójában igazat mond, csak pl jövőhétre már nem érvényes.
lényegében ez a típus nem csak azt veri át, aki monogámiát várt tőle, hanem magát is, levezetve:
felkelti a monogámia látszatát, akármilyen (mono, poli) nő ezt beveszi, így fogadja őt el, járnak, és mivel ő alapból nem monogám, csak ugye magára erőltetett egy szerepet (de esetleg valahol monogám akar lenni, csak nem megy) szóval így ő maga sem boldog magában a kapcsolatban, voltaképp valahol ez fogja kiváltani azt, hogy friss hús után nézzen, azaz poli maradjon.
máshogy: aki virágról virágra száll, azért teszi, mert nem boldog. pár évtized múlva ugyan, de le fog esni neki, hogy valahol minden kapcsolat egy kaptafa, szóval mindenhol kell alkalmazkodni, kompromisszum, problémát megoldani, szóval nem csak habból áll egy torta sem. és akkor kezd el értékelni monogám kapcsolatokat, ahol kitartanak tűzben vízben egymás mellett.
de addig igénye sincs nagyon rá. mert nem ismeri ezt a dolgot, nem tudja mekkora érték. ill, hogy ez a valódi érték, és vezet tartós boldogsághoz és nem kell menekülni megint másikba és másikba.
szóval valahol nem is az átvert fél szív ezzel igazán, mert ő csalódott és elmúlik, hanem aki szerepet vállal.
Miért van á szüksége ? mert a magyar társadalom nem tolerálja a pasa hárem tartását. Itt nálunk nem divik a poligámmia, bár sokan szeretik művelni titokban. A közvélemény ami miatt titkolják, itt nem elfogadott.
Sosem volt olyan életben részem, tőlem idegen. De mindenki maga tudja.
a poligámok egyszerűen nem látják a monogámia értékét, ill. hogy sokkal nagyobb értéket képvisel.
ez pl olyan, hogy valaki örül, ha minden héten kap kölcsön egy fullkat autót, és nem is tudja nagyobb öröm, többet jelent belül, ha van inkább egy sajátja.
nem társadalmi nézetekről van itt szó
más társadalmak elmaradottabbak
mi legalább tudjuk
22: A kérdés arra vonatkozott, hogy a szerelmeit, esetleg a házastársát, gyerekeit, szüleit miért akarja valaki megtéveszteni ebben. Gondolja, hogy jobb az az élet, jobban sikerült az a szerelmi kapcsolat, amiben mindenkivel mindennap elhiteti, hogy csak vele van együtt, mert elhagynák, ha tudnák az igazat, mint az a kapcsolat, ahol mindenki azért is van vele, mert tetszik neki, hogy több szerelme is van?:D
(De miféle köz az, aki ezt megítéli valakin? Az embereket az se érdekli, a szomszédja él-e, hal-e, legalábbis nagyvárosban biztosan nem - és nem is tudnak egymásról olyan részleteket, hogy ki az, akikkel látják őket. Soha nem kerültem még olyan szituba, hogy valaki véleményt mondott volna a kapcsolatomról, vagy egyáltalán annál jobban kiváncsi lett volna rá, mint amennyit én el akartam mesélni neki. Egyszerűen NINCSENEK az életünkben olyan szituációk, ahol bármiféle megítélés alá esne, hogy hogyan élünk...)
23: Rossz a hasonlat, mert a szerelem nem egy hétig tart, hanem élethosszig. Tehát mondjuk 3 fullkat saját autód van, nem egy.
az autóhasonlat sem jó, mert egy ember nem vagyontárgy, akit birtokolsz, hanem egy szabad szellem, aki saját akaratából addig marad, amíg úgy érzi jól magát.
És hazugsággal rávenni arra, hogy maradjon, az szemétség, az a szabadságának az elvétele.
Szabadság nélkül meg nincs szeretet.
23: Pont az a lényeg, hogy aki monogámiát akar, azt hagyja békén a poli, és ne verje át.
Nekem autóm sincs, teher nekem a birtoklás, a saját tulajdonnal való foglalkozás, inkább gyalogolni szeretek.:)
Tudod, mint Szegény Dzsoni..:) (Lány vagyok.)
"az autóhasonlat sem jó, mert egy ember nem vagyontárgy, akit birtokolsz, hanem egy szabad szellem, aki saját akaratából addig marad, amíg úgy érzi jól magát.
És hazugsággal rávenni arra, hogy maradjon, az szemétség, az a szabadságának az elvétele.
Szabadság nélkül meg nincs szeretet."
valamelyik kommentemben írta marról, hogy az a poligám aki monogám látszatát kelti, pont hogy a kisajátítás, birtoklás miatt akar magának monogámot.
a szabadság, szerelem elvek az életben amúgy sem érvényesülnek. pl megannyian csalják a párjukat, vagy szeretőt keresnek. nem foglalkoznak azzal, hogy a párjuktól veszik el a döntés jogát, azzal, hogy nem őszinték vele. talán nem is érdekük.
" Pont az a lényeg, hogy aki monogámiát akar, azt hagyja békén a poli, és ne verje át. "
nem minden fekete-fehér.
ezt is írtam, előordulhat az is, hogy a poli monogám szeretne lenni, vagy ezt hiszi magáról, de attól még poli..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!