Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A párom teljesen meg van...

A párom teljesen meg van kattanva mióta mondtam neki hogy a házunk (közösen építettük) élvezeti jogát irassa rám! Azóta teljesen kifordult magából, Mindíg azt mondja ő nem akar papucs lenni. Miért lenne ez papucsság?

Figyelt kérdés
2014. jan. 9. 19:36
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

Azt nem érted meg, hogy a haszonélvezeti jog a legmagasabb rendű jog, amit egy ingatlanon gyakorolhat valaki, magasabb rendű a tulajdonjognál!

A haszonélvező dönti el, ki lakik a házban, ő húzza minden hasznát, ő rendelkezik teljes körűen felette, még a tulajdonost is kirakhatja. Tőlem ilyen kérne a barátnőm, én is rohadtul fel lennék háborodva.

2014. jan. 16. 08:23
 22/24 A kérdező kommentje:
Látom még mindíg nem érted.Van közös út,és lehetőség pl 50-50%os tulajdon,de ebbe sem akar beleegyezni.Teljesen magáénak akarja,mert azt hiszi zsarolni,és uralkodni tud felettem életünk végéig,vagy amíg rám nem un.De én magunknak kapartam,nem másnak.S az hogy nem fogom ezt így tovább cinálni,nem kis döntés volt.Ha nem hát nem.
2014. jan. 16. 12:05
 23/24 anonim ***** válasza:
Ezt a tulajdonmegosztást az építkezés megkezdése előtt kellett volna rendbe tenni. Az építési telket megfelezni, minden építkezéssel kapcsolatos iraton rajta a te neved is, stb.. persze tudom, ezzel a válasszal nem vagy kisegítve. A te helyzetedben, ha vita merülne fel, akkor esetleg az építkezés során a te nevedre kiállított számlákkal tudod bizonyítani, hogy neked is anyagi erőforrásaid fekszenek az ingatlanban.
2014. jan. 17. 10:01
 24/24 A kérdező kommentje:
Majd az ügyvéd megválaszolja.Tuti van megoldás.....Csak a párom földbe dugja a fejét.Ma már nem úgy van mint 20 évvel ezelőtt.
2014. jan. 18. 17:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!