Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A párom teljesen meg van...

A párom teljesen meg van kattanva mióta mondtam neki hogy a házunk (közösen építettük) élvezeti jogát irassa rám! Azóta teljesen kifordult magából, Mindíg azt mondja ő nem akar papucs lenni. Miért lenne ez papucsság?

Figyelt kérdés
2014. jan. 9. 19:36
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
75%

Ne keverjük bele az özvegyi jogot. Az csak addig él, amíg újra nem nősül, utána annak vége, míg a haszonélvezeti jog élethosszig tart.

Hülye lenne neked haszonélvezetet adni, akkor a válás után az ingatlan eladhatatlan lesz és te laksz benne halálodig.

Hiába kér vagyon megosztás, lakáshasználati díjat, semmire sem jogosult, mert minden felett a haszonélvező rendelkezik, megszüntetni pedig vagy megváltással lehet, vagy a tulajok beleegyezésével. Mivel te tulaj is vagy, ez lehetetlen lenne.

Ezzel, hogy felvetetted a haszonélvezeti jogot, előrevetítetted, hogy válni akarsz és mindent meg akarsz tartani magadnak, én visszakézből pofán vertelek volna.

2014. jan. 10. 01:17
 12/24 anonim ***** válasza:
69%

Igaza van a párodnak. Teljesen hülyének nézted, pedig nem az:) szerencsére.

Buktad.

2014. jan. 11. 02:48
 13/24 anonim ***** válasza:
66%

Amúgy jól vagy, kérdező?

Mi a búbánatnak irkálsz nekem privát kisregényeket, ismerkedni akarsz? Én se íratom rád a házam haszonélvezeti jogát, szóval kár az erőlködésért.

Az üzenet küldője: trixi77

Az üzenet címzettje: Ismeretlen válaszoló

Az elküldés időpontja: ma 11:42

Az üzenet oka: A kérdésre írt válasz: A párom teljesen meg van kattanva mióta mondtam neki hogy a házunk (közösen építettük) élvezeti jogát irassa rám! Azóta teljesen kifordult magából, Mindíg azt mondja ő nem akar papucs lenni. Miért lenne ez papucsság?

"Ez valóban nem papucsság, ez józan ész a párod részéről. ... és alighanem elgondolkodott azon is, vajon miért akarod kisemmizni... ugyanis a.."

Az üzenet témája: h

Az üzenet szövege: Okos tojás!Nem akartam kisemmizni senkit!Csak nem akarok a levegőben lógni!Igazad van semmizzen ki engem.Azok után hogy ezt kértem tőle(más lehetőségre is hajlottam volna),kifordult magából.Megvert,leklökkött a lépcsőn stb.Talán ez normális?Ha igazatok van,és a fele jogoóilag akkor is az enyém akkor ezek után lehet nem marad semmije!Sem gyerekei,12 év után is szetelmes asszonykája,háza ,vagyona,Telkei(az is van egy pár,s szintén mellettem szerezte).Nem gyarapítom tovább.De titeket össze kellene kötni.Ugyan olyan begyöpössödött vagy.

2014. jan. 11. 13:01
 14/24 anonim ***** válasza:
42%
Hülye a kérdező úgy ahogy van.
2014. jan. 11. 13:09
 15/24 anonim ***** válasza:
41%
off: privát üzenetet kitenni publikusba elég nagy tahóság..
2014. jan. 13. 19:26
 16/24 anonim ***** válasza:
33%

Na, látom valamelyik trollocska nem késlekedett nullát nyomni, de ettől a tahóság még tahóság marad. Na mindegy.

Ami a kérdést illeti, a második hozzászólónál tulajdonképpen megválaszolást nyert. Ha közösen építettétek a házat, akkor ezt a tulajdonjogban kellene érvényesíteni. Nem tudom, milyen arányban történtek a ráfordítások kettőtök részéről, de ha fele-fele, akkor jogosan tarthatsz igényt 1/2 tulajdonrészre.

2014. jan. 13. 20:38
 17/24 anonim ***** válasza:
64%
Mert privátba szidni a másikat mennyivel jobb?
2014. jan. 13. 21:08
 18/24 A kérdező kommentje:
Ha jól emlékzem megoldási lehetőséget kérdeztem,és NEM VÉLEMÉNYEKET!!!!!!!
2014. jan. 15. 10:10
 19/24 anonim ***** válasza:
58%
Erre nincs megoldás, egyszerűen olyan dolgot kértél, amivel előre vetíted, hogy ki akarod semmizni, erre nincs megoldás.
2014. jan. 15. 11:04
 20/24 A kérdező kommentje:
Szerintem meg ha nem addig tervezte a családját míg felépül a ház, akkor kell lennie megoldásnak.A második válaszolónak valószínű hogy igaza van,s ő legalább megoldási lehetőséget írt.De szerintem az sem lenne rossz megoldás,ha a tulajdon jogot átírnánk a gyerekekre,az élvezetet megtartanánk magunkon.Nem a családom szétrombolása volt,hanem hogy ne lógjak a levegőben.De ezt a párom sem érti meg...........!dE A TERVEI HA CSK ENNYI IDŐRE SZÓLTAK,MEG ARRA HOGY A RENGETEG TARTOZÁST KIFIZZESSÜK,HÁT EZ VAN......:-( Majd meglátjuk mi lesz.
2014. jan. 16. 08:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!