Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek mit tegyek?...

Szerintetek mit tegyek? Egyáltalán melyikünknek 'van igaza"?

Figyelt kérdés

A kislányom most egy éves. Nagyon eleven, tényleg mindent mindenhonnan le-szétszed, felborít, kiborít, stb. Már jár.

Jár nekem a GYED. A férjem mégis már a baba 3 hetes korától fogva elvárja, hogy dolgozzam az ő vállalkozásában. Szülés előtt volt munkahelyem, s a mellett dolgoztam még az ő vállalkozásában is, napi 1-2 órát. Férjemnek is van munkahelye, a mellett szokott még pluszban ő is dolgozni, plusz ezt az üzletágat rám alapozta.

Én már terhesen mondtam neki, hogy járni fog a GYED, nem szeretnék a baba mellett dolgozni, mert szerintem nem véletlenül van az, hogy 1 éves korig nem lehet, de ő úgy csinált, mintha nem fogta volna fel, amit mondok.

Míg a lányom többször aludt egy nap, még meg is tudtam oldani, mostanra viszont már csak egyet alszik, sőt naponta kell főznöm, hisz ő is azt eszi, és már nem nagyon bírom idegileg ezt így. A gyerek sínyli meg, mert ordítok vele, lelkiismeret furdalásom van, stb. Sokszor próbálom mondani az apjának, hogy nem jó így, vegye komolyan, de hajthatatlan. Van egy autó deviza hitele még házasságunk előttről, ami sok-sok pénzt visz el, meg maga a kocsi is, amúgy nem szorulnánk szerintem rá erre a megoldásra. A helyzet azért sürgős, mert kiderült, hogy becsúszott egy újabb bébi. (amúgy valamikor mindenképp szerettem volna egy kistestvért).

MIT TEGYEK???

2014. jan. 7. 20:44
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:

Utolsó: köszi, én is ezt látnám konstruktív megoldásnak, jónak tűnik, mert még ha nem sok haszon is lenne a munkabérén felül, de megmaradna, mire a gyerekek oviba mennek, s tudnám gőzerővel, felturbózva csinálni, mert szerintem menne. Köszi, megerősítettél, hogy értelmes az ötletem.

Bár az egyévessel kiabálni két-három naponta azért szerintem sem normális, hisz nem fogja fel, mit mondok. (nem másokat kövezek meg ezzel) de mikor nem éreztem magam ilyen leterheltnek, mikor még le tudtam őt kötni ébrenlét alatt, s nem rosszalkodott, nem kiabáltam vele ám.

De jófej vagy, köszi!

2014. jan. 7. 21:26
 12/27 A kérdező kommentje:
8-asnak szólt, akkor még ő volt az utolsó
2014. jan. 7. 21:28
 13/27 anonim ***** válasza:
89%

Szia!

Vegyetek fel egy részmunkaidős segítséget a vállalkozásba. Igaz hogy elviszi a hasznot, de ne hal meg a vállalkozás ameddig te babázol. Ha majd ovis, bölcsis korúak lesznek a gyerekek akkor folytathatod te a unkát.

Amúgy valóban nehéz koncentrálni egy egy éves nyüzsgő rosszcsont mellett. Legalábbis az enyémek mellett még vécére is ritkán jutottam el egyedül. Próbálok nyelvet tanulni GYED alatt, hát igencsak nehéz napi egy egész órát valódi odafigyeléssel tölteni.

Szóval szerintem állj a sarkadra és beszélj a férjeddel.

2014. jan. 7. 21:35
 14/27 anonim ***** válasza:
12%
Lehet az a problémája a férjednek, hogy "becsúszott" egy újabb bébi....
2014. jan. 8. 06:25
 15/27 anonim ***** válasza:
56%

Nem értem miért osztja mindenki szegény kérdezőt. Vannak gyerekek, aki mellett mindent meg lehet csinálni, és vannak, akik mellé két ember is kevés lenne.

Ne vedd a lelkedre, névtelenül mindenki könnyen bírál, hogy miért nem bírod.

A könyvelést tényleg úgy lehet csinálni, hogy fejben is ott vagy, úgy nem, hogy az egyik szemed a gyereken, a másik a számlákon. De aki ezt nem csinálja, úgysem érti meg.

Én bekeményítenék nem kicsit a helyedben. Persze, meg lehet csinálni, hogy az ember egész nap gyerekkel foglalkozik, mos, főz, takarít, meg minden, mikor lefektette még 4 órát dolgozik, minimális alvás után meg kezdi másnak elölről, de teljesen felemészti minden energiáját. Aztán utána még jönnek az egyéb igények, hogy ne csak anyuka legyen, hanem nő is, adjon magára, fogyjon le...stb. Mást sem lehet olvasni ezen az oldalon.

Gondoljatok már bele, terhesen, majd két gyerekkel egész napos munka után hogy dolgozzon még napi 4 órát olyan területen, amihez alapból nagy koncentráció kell, mert könnyű valamit elszámolni, elcseszni.

Nyugodj meg, nem benned van a hiba. Ez így együtt nagyon sok. A kedves férjeddel ülj le beszélgetni, hogy te nem vagy háztartási robot, ezt nem bírod. Ha egy kicsit is szeret, és a pénzen meg az autóján kívül érdekled te is és a gyerekek is, akkor meg kell, hogy értse.

Ha jól értettem neki van állása, az állása mellett még vállalkozik, neked jár a gyed, és emellett elvárja, hogy még egy üzletágat te vigyél a vállalkozásban. Szerintem nem kopna fel az állatok, ha te kiszállsz.

A devizahiteléről meg nem tehetsz, ha ennyire magas, és az autó költségei is azok, akkor el kell adni, és venni (akár használtan) egy olcsóbb, fenntarthatóbb autót.

El kell dönteni mi a fontosabb, a család nyugalma (ami egy agyonhajszolt anyával nehezen megvalósítható), vagy az autó.

Ja, terhesen ne hajtsd túl magad, mert könnyen vetélés a vége. Tapasztalat.

2014. jan. 8. 08:55
 16/27 A kérdező kommentje:

Utolsó: köszi. Igen, én is úgy gondolom, hogy két évig nem kopna fel az állunk. Aztán bölcsi, ovi és nyugodtan tudnék dolgozni több órát is. Sajnos azt hiszem ő olyan nagyon gépies férfi: programozó, még életében nem vitt háztartást, soha nem főzött, semmi ilyesmi, tehát fogalma nincs, hogy ez milyen, a gyerekre is eddig kétszer vigyázott 3-4 órát, többet egyedül soha. Szóval ő csak a kiesett hasznot nézi. Amúgy sem költ rám, ránk soha, nem visz nyaralni, étterembe, ruhát nem vesz nekünk, semmi.

Ha az lenne a problémája, hogy becsúszott a gyerek, akkor az elsőnél nem lett volna ugyan ez a műsor.

Az én hibám ez az egész, már házasság előtt látszott, hogy igaziból eléggé kihasznál, buta voltam, hogy nem vettem elég komolyan a jeleket. Na mindegy, hangosan gondolkodtam, ezt már megcsináltam magamnak, nekem kell megenni, amit főztem, vagy megszokok, vagy megszökök. Mondjuk nem az a fajta vagyok, inkább a megszokok fajta. :-(

2014. jan. 8. 09:58
 17/27 anonim ***** válasza:
56%
Valakit felvenni helyetted amíg babázol, az jó ötlet, igaz, hogy ez elviszi a haszon egy részét (ez még szerencsés eset, ha csak egy részét), de ezzel ki tudod váltani azirányú igényedet, hogy még a gyerekkel legyél. Ha úgy gondolod, hogy inkább dolgoznál a vállalkozásban, akkor add bölcsibe a gyereket (bár gyanítom ez most már csak szeptembertől fog menni, de ha esetleg van hely a helyi bölcsiben, talán tavaszra is beveszik még). Ebben az esetben tudsz dolgozni a vállalkozásban, bár arra fel kell készülni, hogy bölcsis gyerek általában nagyon sokat beteg, tehát sűrűn elő fog fordulni, hogy mégis otthon leszel vele és nem tudsz dolgozni. Tehát talán a munkaerő felvétele a legjobb megoldás pillanatnyilag. Vagy még választhatod azt, hogy arra a napi 3-4 órára babysittert fogadtok, ha ez jobban megéri, mint a munkaerő bérestől-járulékostól. Egy a lényeg, értesd meg azt a férjeddel, hogy nem vagy képes pillanatnyilag mindent ellátni. A becsúszott gyerek az viszont jól megbonyolítja az életeteket, mert enélkül jól ki lehetett volna alakítani mindent, de innentől borulni fog, ha megszületik a pici. Ilyen helyzetben szerintem fokozottan kell ügyelni a védekezésre, mert most ez nagy probléma neked. :(
2014. jan. 8. 10:26
 18/27 anonim válasza:
38%

szia sajnos vanak ilyen ferfiak fel se fogjak hogy menyire nehezz takaritonak lenni ,anyanak leni ,szakacsnak leni ,es meg konyvelni aztan osze esi mert elobb utobb az lesz ,egesz nap talpom es meg a gyerekre idod se marad jatszani mert ott a sok mosatlan ,takaritas ,fozzes ,es a gyerek gondozasa mert ugye bar azt is kell es persz rosz a gyermek ha szegeny egyedul van unatkozik nincs az anyuajanak ideje ertheto igy mar sok bunko akik ragalmazak de ha forditva lene leszarnak magukat, es me ne felejtsuk el terhes is ,a ferje egy erzeketlen ember mert nem tudja hogy egy non sokal tobb van mind egy ferfin es meg ezen itatkoznak s szegyelheti magat.

remleem jobb sorsra jutsz a ferjed rajon hogy te nem a szolgaja vagy enyit birsz es kesz ne adjon neked mas feladatot amig nem alsz keszen amugy is van gyerkneelesi penz is amit kapsz vagy nem ,sokat akar a szarka de nem birja a farka na ez a ferjed mar begbocsas .

2014. jan. 8. 13:20
 19/27 anonim válasza:
65%
bocs neha kihatya bilentyu mert rosz .
2014. jan. 8. 13:22
 20/27 anonim ***** válasza:
0%

Persze mert a család megélhetését előteremteni sokkal könnyebb egy férfinak mint a nőnek egy vacsit megfőzni.

Hagyjuk már.

2014. jan. 8. 13:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!