Gyűlölöm ha becéznek, van rendes nevem, de a barátom nem képes leállni, hogy legyek ennél egyértelműbb?
Állandóan nusz musznak, cica füle mülének és egyéb gügyögös neveken szólt, engem meg a hideg veríték kiver ezektől.
A szívem, életem, ezek nem zavartak soha, de ezek a gyerekes dolgok nagyon idegesítenek.
Már a kapcsolatunk elején szóltam, kértem, hogy ne becézzen, de semmi. Ha meg nem figyelek oda amikor így szólít, akkor besértődik... nem vagyunk már kiskamaszok, én 24 vagyok ő 27 mégis a dedó színvonal megy. Én is a nevén szólítom, vagy életemnek, szívemnek max. De nem gügyögöm körbe
Egész életedben ez legyen a legnagyobb bajod.
Ha tényleg annyira zavarna, nem egy nyilvános fórumon sírnál, hanem szakítanál vele.
Szent Pál levele neked is és a barátodnak is útmutatást ad:
A barátodnak ez a rész szól:
Gyermekkoromban úgy beszéltem, mint a gyermek,
úgy gondolkoztam, mint a gyermek,
úgy ítéltem, mint a gyermek.
De amikor elértem a férfikort,
elhagytam a gyermek szokásait.
Neked pedig ez a rész:
Szétoszthatom mindenemet a nélkülözők közt,
odaadhatom a testemet is égő áldozatul,
ha szeretet nincs bennem,
mit sem használ nekem.
A szeretet türelmes, a szeretet jóságos,
a szeretet nem féltékeny,
nem kérkedik, nem is kevély.
Nem tapintatlan, nem keresi a maga javát,
nem gerjed haragra, a rosszat nem rója fel.
Nem örül a gonoszságnak, örömét az igazság győzelmében leli.
Mindent eltűr, mindent elhisz, mindent remél, mindent elvisel.
Szent Pál Korintusiaknak írt 1. levele 13.
Mindig utáltam, a nevemet, vagyis a becézését. Vgyis az utálat azért erős..
Összejöttünk aférjemmel, pont szőra került és modbtam, hogy nem szeretem, a teljes nevemet jobban kedvelem...azóta ő úgy hív..
Amikor mások meghallják rákérdeznek, hogy miért, mert az úgy oylan hivatalos...
Elmondom, , hiyg azét, emrt én jobban szeretem..
És csodák csodájára egy többen hívnak ateljes nevemen, az ősrégi ismerőseim nem, de neki van saját becézésük rám..a jó.
Nem szeretem a gügyögést én sem,amúgy
Szerencsre egyszer becéztek csak, akkor nem zavart, de még tini voltam..
Tehát ha valaki nem szeret valamit, soha nem szerette, és ezt elmondja, akkor fene nagy öntudata van? Azt hittem, ezt hívják kommunikációnak.
Mert ha a kérdező azt mondta volna, hogy zavarja a párja becézgetése, de nem mondta volna, hogy már szólt neki emiatt, tízből tíz tanács az lenne, hogy szóljon neki, kommunikáljon vele.
Amúgy én is "Rónai uraznám" addig amíg nem hagyja abba, amikor szól, akkor jelezni,mhogybte is szóltál.
Amíg tiszteletben tartja a te kerésedet, addig te is tiszteletben tartod az övét...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!