Jogosan ütöttem egy picit a tesom gyerekének a szájára vagy tényleg inkább szájbarágosan szépen kellett volna kérnem h állitsa le magát?
Tesómnak vagy egy 5,5 éves lánya. Hihetetlenül neveletlen,ami persze az anyja hibája mert mindent ráhagy és lesz.arja mit csinál a gyerek.
Most ünnepekkor ott voltak nálunk,még anyu sütött de a gyerek már a sütiért orditott. Én egy darabig türelmesen próbáltam magyarázni h az még nincs kész mama csak ki keverte a tésztát stb... de meg se hatotta. Meg értem elrángatni a táltól mert állandóan abba nyulkált,elötte a földön tapicskolt összevissza,a szájába aztán meg bele a kajába h nyalogassa a tésztát meg ilyenek. tesómnak szolok,az csak facebokozik meg néha oda üvöltött a lánynak h fejezd be. Mikor már láttam anyun is kezd ideges lenni h a gyerek mindenbe belemászik,meg fogtam a kezét ás elhuztama konyhából-megjegyzem sokadszorra-erre még jobban üvöltött h neki az kell,rugdosott bokszolgatott,meg még le is köpött,erre én nem tul erősen de szájon vertem,és szép lassan tagoltam elkezdtem neki mondani h ilyet nem lehet csinálni,és viselkedjen normélisan,kérdeztem tőle h tudod miért kaptad remélem,erre még egyszer le akart köpni mire megemeltem picit a kezem akkor ezen meglepödött és befeküdt az ágyba ott sirt tovább amig el nem aludt.
Tesóm nekem támadt h én milyen jogon ütöttem meg a gyerekét,meg zártam be a szobába. A sajátomat verjem meg terrorizáljam,stb... Mondtam neki h nem kelett volna ha ő az 5 év alatt normálisan neveli a gyereket,mert attól h nincs apja még egyedül is lehet gyereket nevelni,mert mi is fel lettünk nevelve. És be hogy már egy majdnem 6 éves gyerek parancsolgasson meg felnött 25 éves létemre türjem h rugdosson,ütögessen,meg leköpjön. Erre jött azzal h nem egy sulycsoportban vagyunk stb... Hiába mondtam h nem véresre vertem meg ütöttem ki a fogait,csak egy picit megütöttem h vegyen vissza. Szóval jól összevesztünk.
Mit kellett volna csinálnom? Nekem nincs gyerekem,tényleg nem sok tapasztalatom van a gyereknevelésről. Hagynom kelett volna szó nélkül amit csinál? Egy darabig mikor elvittem a h ne nyulkáljon a tálhoz és ütögötett a gyerek,türtem meg mondogattam neki h nem szabad a felnötetket meg senkit bántani,és értse meg még nem jó a süti ha kész lessz ugyis ehet belőle,de mikor leköpött akkor szájon ütöttem. Hirtelen reakció volt.
nincs ajtó a konyhán mert nyitott,bezárni se mertem már egyik szobába se mert kipakol mindent,múltkor anyukámnak ezért kellett uj bank kártyát csináltatni,mert kiturkálta a szekrényből és a mai napig nem tudja senki hova tette,meg addig üvöltött amiért büntetésből be lett zavarba a szobába h ráhugyozott az ágyra,meg a tv-t akarta lelökni a helyéről stb...
Tesómnak mondom hiába szóltam nem csinált semmit. Multkor mikor itt voltak és nem lehetett birni vele akkor bezárta a szobába és a fenti dolgok történtek.
Tényleg hirtelen reakció volt,de nem ütöttem meg annyira.csak picit oda csaptam. Erős szó az erre h odab.asztam
19:
Akkor sem megoldás, hogy odasóz a más gyerekének, nehogy már az legyen a bevett és jó stresszkezelési módszer. Gondold már végig! Ha lenne sajátja, akkor ott is így oldaná meg a dolgokat? Türelemmel el lehet jutni egy olyan pontra, hogy kivinni a gyereket a szituációból, és értelmes ember módjára lekezelni a helyzetet. Legvégső esetben szól a testvérnek, odacsukja mellé, tomboljon ott neki, ahol facebook-ozik, de nem megütni, más gyerekét megütni, különösen tabu! Sajnálom, hogy ez mások számára felfoghatatlan...Egy 5 évest megütni,és úgy van megoldva a szituáció, még akkor is, ha neveletlen?! Gratulálok! (Taps, taps)
Már anya is ideges volt tesómra kérte h vigye sétálni a gyereket meg ne csak a gépet verje,de tesóm ezzel se foglalkozott. MIután jól összevesztünk,anya igazat adott nekem h neki kéne nevelni rendesen azt a lányt és akkor nem ez lett volna,de akkor meg tesóm mondta h miért baj ha kicsit netezett náluk nincs,mert egyedül neveli a gyereket stb... nincs segitsége azért ilyen a lány.
Milyen érdekes h a mi anyánknak se volt segitsége és egyedül nevelt mégse voltunk sose ilyen neveletlenek
Szerintem jogosan csaptál a kislány szájára, ha már az anyja nem tette. Szerintem egy pofonba még senki sem halt bele.
Egyébként is a te felügyeleted alatt volt a kislány. Ha az anyjának nem tetszik, legközelebb vigyázzon ő a saját gyerekére.
én sem vagyok az ütlegelés híve,DE ez igen is olyan szitu volt hogy megérdemelte..
főleg hogy előtte ő is türelmesen próbált vele dűlőre jutni.
Sajnálom de ezt én így látom..
Semmi baja, nem lett egy kis szájra csapástól! Az ilyen gyereknek, ettől még nem lesz rosszabb, az egyébként is érdekes lelki világa.
Én ezt tettem volna a helyedben, Kérdező!
Akkor azt mondja meg nekem vki mit csinéljak legközelebb ha ilyen helyzet lessz? hagyjam h egy 5,5 éves gyerek irányitson parancsoljon én meg szép suóval próbáljak magyarázni neki ami egyik fülén be a másikon ki,az anyjának hiába szolok,ha oda küldöm hozzá,letereli h ne zavarj most. Szó nálkül türelmesen magyarázni kell h nem szabad stb... mikor a több 10 ezres dolgokat,fontos iratokat akarja tönkretenni ütöget rugdos,leköp stb...?
Gondoljak arra h majd az iskolába az osztálytársai jol elgyepálják csak pár év vagy mi?
" kézen fogom és odaviszem az anyjához, mondjuk..."
és akkor szerinted mi lesz?
onnantól már jól fog viselkedni?
ugyanúgy vissza megy és folytatja amit elkezdett..
23 vagyok:
Hát, látom az ütlegelés-pártiak lepontoztak szépen. Soha nagyobb örömük ne legyen! Nem szívesen lennék a gyereketek.
Ja! És még valami: A gyerekek sokszor csinálnak ilyenebbeket is, a kérdezőnél, ha egyetlenegy alkalommal elszakad a cérna( hisz nem állandó vigyázásról van szó), hanem egyszeri alkalomról, akkor mit tenne állandó feszített helyzetben? Jobb nem belegondolni.
Az ütlegelés pártiaknak: Megütötte, és mire ment vele? Nevelni ezzel nem tudta, maximum megfélemlíteni, és az egész egy stressz levezetési módszer (ahogy ő mondja hirtelen reakció volt). Én erre nem lennék túl büszke. Mondom mindezt úgy, hogy elítélem ha egy gyerek abszolút nincs nevelve, de nem tartom megoldásnak, hogy a stresszemet, pillanatnyu frusztrációmat vezetem le, ha nincs más ötletem, se türelmem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!