Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jogosan ütöttem egy picit a...

Jogosan ütöttem egy picit a tesom gyerekének a szájára vagy tényleg inkább szájbarágosan szépen kellett volna kérnem h állitsa le magát?

Figyelt kérdés

Tesómnak vagy egy 5,5 éves lánya. Hihetetlenül neveletlen,ami persze az anyja hibája mert mindent ráhagy és lesz.arja mit csinál a gyerek.

Most ünnepekkor ott voltak nálunk,még anyu sütött de a gyerek már a sütiért orditott. Én egy darabig türelmesen próbáltam magyarázni h az még nincs kész mama csak ki keverte a tésztát stb... de meg se hatotta. Meg értem elrángatni a táltól mert állandóan abba nyulkált,elötte a földön tapicskolt összevissza,a szájába aztán meg bele a kajába h nyalogassa a tésztát meg ilyenek. tesómnak szolok,az csak facebokozik meg néha oda üvöltött a lánynak h fejezd be. Mikor már láttam anyun is kezd ideges lenni h a gyerek mindenbe belemászik,meg fogtam a kezét ás elhuztama konyhából-megjegyzem sokadszorra-erre még jobban üvöltött h neki az kell,rugdosott bokszolgatott,meg még le is köpött,erre én nem tul erősen de szájon vertem,és szép lassan tagoltam elkezdtem neki mondani h ilyet nem lehet csinálni,és viselkedjen normélisan,kérdeztem tőle h tudod miért kaptad remélem,erre még egyszer le akart köpni mire megemeltem picit a kezem akkor ezen meglepödött és befeküdt az ágyba ott sirt tovább amig el nem aludt.

Tesóm nekem támadt h én milyen jogon ütöttem meg a gyerekét,meg zártam be a szobába. A sajátomat verjem meg terrorizáljam,stb... Mondtam neki h nem kelett volna ha ő az 5 év alatt normálisan neveli a gyereket,mert attól h nincs apja még egyedül is lehet gyereket nevelni,mert mi is fel lettünk nevelve. És be hogy már egy majdnem 6 éves gyerek parancsolgasson meg felnött 25 éves létemre türjem h rugdosson,ütögessen,meg leköpjön. Erre jött azzal h nem egy sulycsoportban vagyunk stb... Hiába mondtam h nem véresre vertem meg ütöttem ki a fogait,csak egy picit megütöttem h vegyen vissza. Szóval jól összevesztünk.

Mit kellett volna csinálnom? Nekem nincs gyerekem,tényleg nem sok tapasztalatom van a gyereknevelésről. Hagynom kelett volna szó nélkül amit csinál? Egy darabig mikor elvittem a h ne nyulkáljon a tálhoz és ütögötett a gyerek,türtem meg mondogattam neki h nem szabad a felnötetket meg senkit bántani,és értse meg még nem jó a süti ha kész lessz ugyis ehet belőle,de mikor leköpött akkor szájon ütöttem. Hirtelen reakció volt.

2014. jan. 4. 13:46
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/174 A kérdező kommentje:

nincs ajtó a konyhán mert nyitott,bezárni se mertem már egyik szobába se mert kipakol mindent,múltkor anyukámnak ezért kellett uj bank kártyát csináltatni,mert kiturkálta a szekrényből és a mai napig nem tudja senki hova tette,meg addig üvöltött amiért büntetésből be lett zavarba a szobába h ráhugyozott az ágyra,meg a tv-t akarta lelökni a helyéről stb...

Tesómnak mondom hiába szóltam nem csinált semmit. Multkor mikor itt voltak és nem lehetett birni vele akkor bezárta a szobába és a fenti dolgok történtek.

Tényleg hirtelen reakció volt,de nem ütöttem meg annyira.csak picit oda csaptam. Erős szó az erre h odab.asztam

2014. jan. 4. 14:10
 22/174 anonim ***** válasza:
8%
#17, kézen fogom és odaviszem az anyjához, mondjuk...
2014. jan. 4. 14:11
 23/174 anonim ***** válasza:
10%

19:

Akkor sem megoldás, hogy odasóz a más gyerekének, nehogy már az legyen a bevett és jó stresszkezelési módszer. Gondold már végig! Ha lenne sajátja, akkor ott is így oldaná meg a dolgokat? Türelemmel el lehet jutni egy olyan pontra, hogy kivinni a gyereket a szituációból, és értelmes ember módjára lekezelni a helyzetet. Legvégső esetben szól a testvérnek, odacsukja mellé, tomboljon ott neki, ahol facebook-ozik, de nem megütni, más gyerekét megütni, különösen tabu! Sajnálom, hogy ez mások számára felfoghatatlan...Egy 5 évest megütni,és úgy van megoldva a szituáció, még akkor is, ha neveletlen?! Gratulálok! (Taps, taps)

2014. jan. 4. 14:12
 24/174 A kérdező kommentje:

Már anya is ideges volt tesómra kérte h vigye sétálni a gyereket meg ne csak a gépet verje,de tesóm ezzel se foglalkozott. MIután jól összevesztünk,anya igazat adott nekem h neki kéne nevelni rendesen azt a lányt és akkor nem ez lett volna,de akkor meg tesóm mondta h miért baj ha kicsit netezett náluk nincs,mert egyedül neveli a gyereket stb... nincs segitsége azért ilyen a lány.

Milyen érdekes h a mi anyánknak se volt segitsége és egyedül nevelt mégse voltunk sose ilyen neveletlenek

2014. jan. 4. 14:13
 25/174 Arimateia ***** válasza:
93%

Szerintem jogosan csaptál a kislány szájára, ha már az anyja nem tette. Szerintem egy pofonba még senki sem halt bele.

Egyébként is a te felügyeleted alatt volt a kislány. Ha az anyjának nem tetszik, legközelebb vigyázzon ő a saját gyerekére.

2014. jan. 4. 14:14
 26/174 anonim ***** válasza:
91%

én sem vagyok az ütlegelés híve,DE ez igen is olyan szitu volt hogy megérdemelte..

főleg hogy előtte ő is türelmesen próbált vele dűlőre jutni.

Sajnálom de ezt én így látom..

2014. jan. 4. 14:17
 27/174 anonim ***** válasza:
88%

Semmi baja, nem lett egy kis szájra csapástól! Az ilyen gyereknek, ettől még nem lesz rosszabb, az egyébként is érdekes lelki világa.

Én ezt tettem volna a helyedben, Kérdező!

2014. jan. 4. 14:17
 28/174 A kérdező kommentje:

Akkor azt mondja meg nekem vki mit csinéljak legközelebb ha ilyen helyzet lessz? hagyjam h egy 5,5 éves gyerek irányitson parancsoljon én meg szép suóval próbáljak magyarázni neki ami egyik fülén be a másikon ki,az anyjának hiába szolok,ha oda küldöm hozzá,letereli h ne zavarj most. Szó nálkül türelmesen magyarázni kell h nem szabad stb... mikor a több 10 ezres dolgokat,fontos iratokat akarja tönkretenni ütöget rugdos,leköp stb...?

Gondoljak arra h majd az iskolába az osztálytársai jol elgyepálják csak pár év vagy mi?

2014. jan. 4. 14:19
 29/174 anonim ***** válasza:
87%

" kézen fogom és odaviszem az anyjához, mondjuk..."

és akkor szerinted mi lesz?

onnantól már jól fog viselkedni?

ugyanúgy vissza megy és folytatja amit elkezdett..

2014. jan. 4. 14:21
 30/174 anonim ***** válasza:
18%

23 vagyok:

Hát, látom az ütlegelés-pártiak lepontoztak szépen. Soha nagyobb örömük ne legyen! Nem szívesen lennék a gyereketek.

Ja! És még valami: A gyerekek sokszor csinálnak ilyenebbeket is, a kérdezőnél, ha egyetlenegy alkalommal elszakad a cérna( hisz nem állandó vigyázásról van szó), hanem egyszeri alkalomról, akkor mit tenne állandó feszített helyzetben? Jobb nem belegondolni.

Az ütlegelés pártiaknak: Megütötte, és mire ment vele? Nevelni ezzel nem tudta, maximum megfélemlíteni, és az egész egy stressz levezetési módszer (ahogy ő mondja hirtelen reakció volt). Én erre nem lennék túl büszke. Mondom mindezt úgy, hogy elítélem ha egy gyerek abszolút nincs nevelve, de nem tartom megoldásnak, hogy a stresszemet, pillanatnyu frusztrációmat vezetem le, ha nincs más ötletem, se türelmem...

2014. jan. 4. 14:22
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!