Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jogosan ütöttem egy picit a...

Jogosan ütöttem egy picit a tesom gyerekének a szájára vagy tényleg inkább szájbarágosan szépen kellett volna kérnem h állitsa le magát?

Figyelt kérdés

Tesómnak vagy egy 5,5 éves lánya. Hihetetlenül neveletlen,ami persze az anyja hibája mert mindent ráhagy és lesz.arja mit csinál a gyerek.

Most ünnepekkor ott voltak nálunk,még anyu sütött de a gyerek már a sütiért orditott. Én egy darabig türelmesen próbáltam magyarázni h az még nincs kész mama csak ki keverte a tésztát stb... de meg se hatotta. Meg értem elrángatni a táltól mert állandóan abba nyulkált,elötte a földön tapicskolt összevissza,a szájába aztán meg bele a kajába h nyalogassa a tésztát meg ilyenek. tesómnak szolok,az csak facebokozik meg néha oda üvöltött a lánynak h fejezd be. Mikor már láttam anyun is kezd ideges lenni h a gyerek mindenbe belemászik,meg fogtam a kezét ás elhuztama konyhából-megjegyzem sokadszorra-erre még jobban üvöltött h neki az kell,rugdosott bokszolgatott,meg még le is köpött,erre én nem tul erősen de szájon vertem,és szép lassan tagoltam elkezdtem neki mondani h ilyet nem lehet csinálni,és viselkedjen normélisan,kérdeztem tőle h tudod miért kaptad remélem,erre még egyszer le akart köpni mire megemeltem picit a kezem akkor ezen meglepödött és befeküdt az ágyba ott sirt tovább amig el nem aludt.

Tesóm nekem támadt h én milyen jogon ütöttem meg a gyerekét,meg zártam be a szobába. A sajátomat verjem meg terrorizáljam,stb... Mondtam neki h nem kelett volna ha ő az 5 év alatt normálisan neveli a gyereket,mert attól h nincs apja még egyedül is lehet gyereket nevelni,mert mi is fel lettünk nevelve. És be hogy már egy majdnem 6 éves gyerek parancsolgasson meg felnött 25 éves létemre türjem h rugdosson,ütögessen,meg leköpjön. Erre jött azzal h nem egy sulycsoportban vagyunk stb... Hiába mondtam h nem véresre vertem meg ütöttem ki a fogait,csak egy picit megütöttem h vegyen vissza. Szóval jól összevesztünk.

Mit kellett volna csinálnom? Nekem nincs gyerekem,tényleg nem sok tapasztalatom van a gyereknevelésről. Hagynom kelett volna szó nélkül amit csinál? Egy darabig mikor elvittem a h ne nyulkáljon a tálhoz és ütögötett a gyerek,türtem meg mondogattam neki h nem szabad a felnötetket meg senkit bántani,és értse meg még nem jó a süti ha kész lessz ugyis ehet belőle,de mikor leköpött akkor szájon ütöttem. Hirtelen reakció volt.

2014. jan. 4. 13:46
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/174 anonim ***** válasza:
90%

tényleg nagyon neveletlen,és úgy gondolom megérdemelte.

nálunk ebből nincs gond a tesómmal-mert nem zavar ha rászol a gyerekemre,és őt sem zavarja ha én rászolok az övére. megütnie még nem kellett.de ha ilyet csinált volna az én gyerekem,nem kértem volna számon. sőt oda küldeném a gyereket,hogy kérjen bocsánatot a viselkedéséért.

2014. jan. 4. 13:58
 12/174 anonim ***** válasza:
91%

hát 10es ,na haragudj,-de így csak a gyerek kap erősítést,hogy ő "nyert"!!

azért a köpködést,már én sem tűrném el. és ráadásul sokáig türelmes volt vele..!

2014. jan. 4. 14:01
 13/174 A kérdező kommentje:

Mivel én vagyok az aki otthon lakik,ne már h a neveletlen unokahúgom miatt nem kellett volna karácsony napján elmenni otthonról...

Jó,más gyerekét nem ütjük meg.Akkor mit kellett volna csinálnom? Hiába szóltam nem egyszer tesomnak h csináljon vmit a gyerekkel semmi reakció csak néha ki kiabált a gép elöl h a gyerek fejezze amit csinál. Hagynom kelett volna h a készülő ételbe nyulkáljon nyálas kézzel? Vagy anyukámnak kellett volna figyelni két sütés között a lányra? Igy is ő is tök ideges volt,mert kb sehol nem volt és mindig a konyhába csuszó mászó gyereket kellett kerülgetni,meg hallgatni h üvölt épp vmiért mert neki az kell.

2014. jan. 4. 14:03
 14/174 anonim ***** válasza:
92%
Hát ha ilyet csinált volna egy 5,5 éves gyerek, akkor én is rácsapok a szájára, ha az anyja meg nekiáll óbégatni, akkor pedig megkérem, hogy távozzanak, és vissza se jöjjenek. Persze úgy kellemetlenebb, hogy anyukádnál élsz, akinek a tesód a gyereke, a kislány pedig az unokája, de én biztos, hogy anyukád helyében elbeszélgettem volna a lányommal, hogy nagyon szívesen látom, de az én házamban az én szabályaim uralkodnak, és ha képtelen a kislányát megnevelni, akkor vagy át se hozza, vagy pedig törődjön bele, hogy nálunk az én elveim szerint fogom betartatni a szabályokat.
2014. jan. 4. 14:05
 15/174 anonim ***** válasza:
9%
"Csak picit megütöttem" - "Hirtelen reakció volt". E kettő szöges ellentétben áll egymással, kíváncsi lettem volna én azért mekkora volt az az ütés. Hiába neveletlen a gyerek, akkor sem a te dolgod, hogy megneveld, és ha egy ilyen szituációt nem bírsz normálisan lekezelni, mit csinálnál, ha lenne sajátod, minden egyes alkalommal ütlegelnéd folyamatosan? Én elítélem ezt, főleg a más gyerekét verni. Leköpés az erős, de akkor sem az a megoldás, hogy odab-szol egyet. Én a következőt tettem volna: Kicsuktam volna a gyereket a konyhából, majd szóltam volna a testvéremnek, hogy leköp és ütlegel, csináljon vele valamit, mert én nem tudom ezt a helyzetet kezelni. De mégsem ütöm meg...
 16/174 A kérdező kommentje:

De amugy tényleg,ilyenkor ha nem használ a szép beszéd meg semmi,mit kell csinálni ha nem az én gyerekem,de az anyja meg sz.arik rá mit csinál?

Ha nem figyelek oda és én is letojom,akkor az én otthonba rongál,stb...

17/174 anonim ***** válasza:
92%
azért kiváncsi lennék,hogy azok akik azt vallják,hogy rosszul tetted,azok mit tettek volna ha ők vannak a helyedbe..?
2014. jan. 4. 14:06
 18/174 anonim ***** válasza:
29%

Felemeled beteszed az anyja ölébe

Csinálj vele valamit, mert nem akarom bántani, de kiprovokálja, és nem állok jót magamért..

(A bezárás jő ötlet volt)

Én vagyok aki szerint más gyerekét nem bántjuk...(eztis úgy mondom, hogy a saját gyerekem szájára rácsaptam volna én is)

2014. jan. 4. 14:08
 19/174 anonim ***** válasza:
90%
15ös! ez nagyon jól működne ha az anyja foglalkozna vele.. de mivel nem,így sokat nem érnél el vele..
2014. jan. 4. 14:08
 20/174 anonim ***** válasza:
8%

A helyedben én az anyukát kértem volna meg arra, hogy fegyelmezze. Legközelebb kérd meg határozottan, hogy tegye le a telefont, és nézze meg, hogy mit művel a kölyke, aztán sürgősen csináljon valamit, mert ha nem, akkor indulhatnak is haza.

A gyereket nem nevelheted, de őt igen. :D

2014. jan. 4. 14:10
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!