Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A párom elvált a feleségétől,...

A párom elvált a feleségétől, aki szeretné beadatni a két lányuknak a HPV elleni oltást. A párom köteles kifizetni az oltások felét?

Figyelt kérdés
2014. jan. 3. 19:24
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
51%
Itt mindenki úgy beszél mintha egyik napról a másikra 200 ezret csak úgy előtudna hozni a zsebéből.
2014. jan. 3. 23:28
 32/43 anonim ***** válasza:
69%

Szerintem itt inkább az az elítélendő hozzáállás, hogy "ha az én gyerekeim nem kaptak, akkor az övé sem". Hagy legyen joga eldönteni egy szülőnek és esetlegesen a gyereknek azt, hogy szeretné-e azt az oltást, avagy sem. Ne más szülő döntse el helyette! Mennyivel több vagy kevesebb a párod számára az a gyerek, amelyik tőled van, mint az amelyik mástól? Ugyanúgy a vére és kötelessége a lehetőségeihez mérten gondoskodni róla, egészségben felnevelni.

Valaki írt a felelős védekezésről. Felelős védekezésnek nevezhető egy gyűrű, vagy egy fogamzásgátló tabletta is, ami azonban nem véd meg semmilyen vírustól és nem tudhatod, hogy attól a sráctól mit kapsz el, akivel 2 évig felelősségteljesen szexeltél óvszerrel, aztán pedig átálltatok gyógyszerre, de ez csak egy példa. Lehetsz bármilyen felelősségteljes te betegségekkel szemben.

Én nem vagyok még olyan idős. Tini voltam, amikor bejött témaként ez az oltás. Akkor sokat olvastam róla én is és anyu is. Mondogatta is, hogy mennyire sajnálja, hogy nincs rá pénzünk. Nekem sem volt akkoriban, így nem kaptam meg. Azért majdnem 100 ezer forintot nem könnyen húz ki a zsebéből az ember egyik napról a másikra. Azóta is sajnálom.

Ellenben pl. szerintem a kullancs által terjesztett betegségekre is fontos lenne a mai világban oltásokat beadatni a gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt, pláne aki sokat mozog olyan közegben, mégsem teszik sokan. Én nem mondom, hogy minden létező oltást be kell adatni, de van olyan, amit igen is érdemes és hagy döntse el apuka, hogy kíván-e beszállni a költségekbe, avagy sem. Egyáltalán anyuka kérte-e erre, mert erről még nem volt szó!

2014. jan. 4. 00:02
 33/43 anonim ***** válasza:
35%
Én sem adatnám be. Kontrollra kell járni évente, 16 éves kortól, ennyi. A hpv-t a méhnyakrák miatt kiáltották ki oltandó mumusnak. Aki igényes és rendszeresen jár szűrővizsgálatra, annak a hpv nem okoz rosszindulatú daganatot, mégha elkapják is (sőt a nők többsége hordozó, csak nem tud róla).
2014. jan. 4. 02:44
 34/43 anonim ***** válasza:
33%
2014. jan. 4. 05:53
 35/43 anonim ***** válasza:
71%
25-ös... az édesanyám az Országos Epidemiológiai Központban dolgozik... hidd el, elsőkézből értesülök róla, hogy mit érdemes, és mit nem érdemes beadatni! És ezt érdemes! 24-es voltam!
2014. jan. 4. 10:00
 36/43 anonim ***** válasza:
Bocsi, benéztem a számozást, 23-as és az előző voltam, és a 24-esnek üzentem!
2014. jan. 4. 10:00
 37/43 anonim ***** válasza:
90%

35- Az apám orvos, szerinte azoknak érdemes, akik nem jutnak el orvoshoz. Akik figyelnek magukra, azoknak NEM.

Kérdezd meg anyukádat az aids és az ebola eredetéről...

2014. jan. 4. 10:18
 38/43 A kérdező kommentje:
Más dolgokba befizetünk, ha szükséges (szemüveg, nyáron nyelvi tábor, iskolakezdés pl).
2014. jan. 4. 10:35
 39/43 anonim ***** válasza:
76%

Csak úgy mellesleg kérdem, hogy miután itt 13 évesekről van szó nem 3 évesekről, nem lenne célszerű talán a gyerek véleményét is kikérni a dologról, és esetleg azt figyelembe venni???... azért normáliséknál a gyerek 13 éves korában már képben van a szexualitás, és a nemi úton terjedő betegségek mibenlétéről...

Egyfelől...

Másfelől meg (ha már belinkelték itt előzőleg) a nebáncsvirág-szellemiségtől rohamom van... közönséges parazitáknak tartom őket, akik azon a tényen élősködnek, hogy ha egy fertőző betegség ellen egy populáció 90+%-a védett, akkor ott nem tud kialakulni járvány, mert nem jönnek létre a fertőzési lánc... tehát a saját gyereküket kivonva az oltás jelentette kockázatközösségből gondtalanul élvezni akarják annak előnyeit, hogy a szülők 90+%-a viszont vállalva a racionális mértékű kockázatot nyilván oltat.

(mondjuk ebbe benne van az is, hogy én anno kórházban dolgozóként láttam ilyen gyereket 15 évesen lélegeztetőgépen tetanusz okán - mivel az nem emberről emberre terjed láncban, ott ugye elkalkulálták magukat, nem tudnak parazitáskodni, ott ha nincs oltva a gyerek... nos akkor nincs, és kész. Az ilyent "nebáncsvirágot" mondjuk addig rohasztanám a sitten, amíg a két kezével(!!!) le nem dolgozza a többmilliós kórházi számlát...)

A másik gyakori HPV-elleni oltást ellenző meg a bigottan vallásos, aki abból inul ki, hogy "az én gyerekem majd úgyis csak a házasság után a férjével"... érdekes - és számomra teljességgel tolerálhatatlan - a gondolkodásuk, miszerint jajj, az oltástól "megvédik" a szegény gyereket, de a saját világnézetüket, értékrendjüket, gondolkodásukat meg gátlástalanul ráerőszakolnák a szerencsétlen gyerekre élethossziglan...

2014. jan. 4. 11:56
 40/43 anonim ***** válasza:
Hol olvastad, hogy 13 evesekrol van szo?
2014. jan. 4. 13:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!