Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A feleségek a férjeik házában/...

A feleségek a férjeik házában/lakásában élnek avagy közös tulajdonban?

Figyelt kérdés
2009. nov. 29. 09:44
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Nálunk a férjem nevén van a ház, mert a szülei vásárolták már házasságkötésünk után. Az elmúlt 30 évben hozzáépítettünk, átalakítottuk, tehát nekem is van benne részem jócskán, de nem hiszem, hogy lenne bármi jelentősége kinek a tulajdonában van, ha működik a házasság.
2009. nov. 29. 10:15
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Természetesen közös tulajdonban,nem is tűrném el,hogy a házasságunkban nincstelen legyen bármelyikünk ha van valamink.Ha semmink nincs,akkor természetesen együtt nélkülözünk,és a férjem sem csinálna sosem belőlem ekkora balekot h kisemmizzen mert szeret,és én is Őt,nem tennénk ilyet egymással soha.A szeretet nem önző,aki egoista magának való éljen egyedül!Nálunk nincsen enyém-tiéd,csakis MIÉNK van!!Persze ha nagy a vagyoni különbség,akkor amit egyik fél a házasság megkötése előtt szerzett maradjon az övé,de ennyi.Onnantól minden közös,teljesen mindegy ki mennyit keres,egyik ember élete sem ér többet a másikénál.Ha nem egyenrangúak a felek a kapcsolatban,akkor semmi értelme együtt lenni.És minden nem lehet pénzben anyagi javakban mérni.De természetesen mindenki úgy él ahogy neki megfelel,ahogy neki tetszik.
2009. nov. 29. 10:16
 3/18 anonim ***** válasza:
94%
Háztartásfüggő. Mi pl együtt dolgoztunk meg az önerőért, és most 50-50%-ban van a tulajdonunkban egy ingatlan, ahol lakunk, és együtt fizetjük a részleteket.
2009. nov. 29. 10:21
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk a vőlegényem nevén van.Csak a kocsim nem.Én vagyok a vállalkozás tulaja és ha jönne valami gáz pl csődeljárás stb,legalább ház maradna fejünk felett.
2009. nov. 29. 10:40
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk a ház az én nevemen van, ugyanis a vőlegényem költözött hozzám.
2009. nov. 29. 11:06
 6/18 anonim ***** válasza:

Ez attól függ. Amit a házasság előtt szereztek, az különvagyonnak számít, és válás esetén visszajár. Amit a házasságon belül szereztek, az viszont közös, és válás esetén fele-fele arányban kerül megosztásra.

A lakás/ház kicsit más tészta, mert ott a tulajdonos neve egyértelműen meghatározható, benne van az adásvételi szerződésben és a földhivatali papírokban. Amit azonban hozzáépítettek, bővítettek, az azonban megint közös tulajdonnak számít, és váláskor megosztásra kerül, még akkor is, ha a ház egyedül az egyikük nevén van.

Mi közösen vettünk egy házat az esküvő után, a szerződésben is ketten vagyunk fele-fele részben tulajdonosok.

2009. nov. 29. 11:21
 7/18 anonim ***** válasza:
37%
Ezért volt nagy csávó haveromnak az apja, még 20 éves korában felépítkezett, aztán így csak az övé volt a ház,ha a felesége meg később ugatott neki valamit mindig mondta h ha nem tetszik egy szatyorral jöttél,fogd aztán takarodj:D
2009. nov. 29. 12:06
 8/18 anonim ***** válasza:
74%

Egyébként ez téves elképzelés, hogy amit a házasságszerzés előtt szereztek, az a váláskor marad, akié volt. Ha nem kötn ek vagyoni szerződést a házasság előtt, akkor 5 év után minden közössé válik. Tulajdon, adósság, minden.

Nekem így szívta meg egyik ismerősöm. Volt háza, kocsija, minden. A nőnek, akit elvett, csak adóssága. A váláskor a fél ház, a fél kocsi és a fél adósság lett az övé.

2009. nov. 29. 12:16
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

Nos, nem egy bírósági pert, válást követtem végig. Volt, ahol a feleség beleadta a házba az örökségét, ugyanakkor a ház a férj nevére került teljes egészsében, Váláskor a feleség mégis visszakapta azt, amit beleadott, mégpedig kamatostul! Ugyanis voltak papírok az örökségről, voltak a banki átutalások a kifizetésekről, hiteltörlesztésről, voltak tanúk, akik tanúsították, hogy az asszony tevékenyen dolgozott az építkezésen, azaz nem csak beleült a készbe.

És ehhez nem kellett házassági szerződés.

Egy polgári peres bíró családtagja

2009. nov. 29. 12:20
 10/18 anonim ***** válasza:
100%
együtt fizetjük az albérletet :D
2009. nov. 29. 12:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!