Miért gondolják a szülők, hogy a gyermeküknek az a legjobb, ha szakítanak a szerelmükkel?
Több olyan ismerősöm van, ahol a lány/fiú 2 tűz között áll, a szerelme és a szülei között. (Nem faji hovatartozás, drogozás vagy más egyéb szenvedélybetegség miatt ellenzik a kapcsolatot). Az illető titokban találkozik a kedvesével, a szüleinek hazudik hónapok óta. Természetesen nincs megfelelőindok a "miért?" kérdésre. El sem tudnám képzelni, mit tennék, ha a szüleim azt mondanák, nem találkozhatok többé a barátommal. És sajnos sok helyen látom, hogy így van. Olyan érveket mondanak, hogy: "magasabb 2 fejjel", "túl sovány", "az egyik rokona alkoholista volt", "túl kövér", "nincs érettségije" stb.
Most komolyan, a szülők mért szólnak bele a gyerekük kapcsolatába? Főleg, hogy a gyerekük elmúlt 18. Persze, nem normális, hogy a gyerek hagyja, e ha a szülei tartják el, tőlük függ, hogy tudna velük szembeszállni?!
20L
A legtöbb mai gyerekkel az a baj hogy egyszerüen nincs egyéniségük mert nem lettek rendesen nevelve.
Vagy a médiát a haverokat másolják, vagy készen megkaptak mindent anyutól aputól, be lettek foglalva a patináns képkeretbe de gondolkodásra sosem kényszerültek, önmaguktól sosem hoztak létre semmit.
Persze mindig van kivétel.
sok lány igen naiv,főleg az én koromban...de van szülő aki csak uralkodni akar pl azért mert őt is uralták anno.én anyám is ilyen.ezért költöztem el.
16l
hát, lenne, hogy most nem lennék itt, és nem írnám ezeket a sorokat, de a nagyapám helyében lekevertem volna két nagy pofont anyukámnak, amikor kitalálta, hogy ahhoz a szemét tróger apámhoz feleségül megy.
szerencsére hamar elváltak, és én nem részesültem az "apai szeretetből".
persze nagyon szeretem édesanyámat és ezt nem tiszteletlenségből írtam, viszont egyetértek azzal, hogy bizonyos esetekben a szülőnek joga van beleszólni a gyereke életébe, és megkímélni attól, hogy lelkileg és anyagilag tönkretegye egy szemét suttyó...
Köszönöm a válaszaitokat. Sajnálom, hogy sokan nem olvasták el, amit írtam. Persze, ha a srác/lány drogos, alkoholista, faji hovatartozása nem elfogadott a szülők számára, nem tisztálkodik stb. akkor ÉRTHETŐ. De! Ha egy 19 éves gimis lány beleszeret egy 22-23 éves egyetemista srácba, aki magasabb és vékonyabb a csajnál, akkor rögtön közbe kell avatkozni a szülőknek?!
Szerintem az anyagi háttér sem lehet ok, amiért 2 fiatalt el kell választani.
Anyagi háttér, testmagasság, testsúly nem ok a szülői beleavatkozásra, de ha pl. az ő gyerekük egyetemista, a másiknak pedig 8 általánosa van, vagy apukája/anyukája alkesz, én is beleavatkoznék.
Van, amikor tényleg a szülői szigor a túlzott, de azért általában azokkal a nem szeretett párkapcsolatokkal szokott valami tényleges, komoly bibi is lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!