Miért gondolják a szülők, hogy a gyermeküknek az a legjobb, ha szakítanak a szerelmükkel?
Több olyan ismerősöm van, ahol a lány/fiú 2 tűz között áll, a szerelme és a szülei között. (Nem faji hovatartozás, drogozás vagy más egyéb szenvedélybetegség miatt ellenzik a kapcsolatot). Az illető titokban találkozik a kedvesével, a szüleinek hazudik hónapok óta. Természetesen nincs megfelelőindok a "miért?" kérdésre. El sem tudnám képzelni, mit tennék, ha a szüleim azt mondanák, nem találkozhatok többé a barátommal. És sajnos sok helyen látom, hogy így van. Olyan érveket mondanak, hogy: "magasabb 2 fejjel", "túl sovány", "az egyik rokona alkoholista volt", "túl kövér", "nincs érettségije" stb.
Most komolyan, a szülők mért szólnak bele a gyerekük kapcsolatába? Főleg, hogy a gyerekük elmúlt 18. Persze, nem normális, hogy a gyerek hagyja, e ha a szülei tartják el, tőlük függ, hogy tudna velük szembeszállni?!
20L
Mert a legtöbb gyerek kis naív szeleburdi birka, képtelen felelősségteljes döntésekre..
A szülök többsége pedig elég aljadék, és még sokszor a saját gyerekét is képes kihasználnia boldogulása érdekében.
Személyi cselédet, vagy fejőstehenet csinál belöle és uralkodik az életén plusz befolyásolja manipulálja ha tudja.
Sok szülővel az a baj hoyg azt képzelik hogy a gyerek az ő tulajdonuk csakmert ök szülték meg nevelték fel...
Mindkét oldalon vannak hibák, és az anomália önmagát gerjeszti..
Szóval úgy akarom mondani, hogy a szülő és a gyerek egymás hibáinak a szenvedő alanya, és a hibák újabb hibákat generálnak mindkét fél részéről a végén pedig az egész szülő- gyerek kapcsolat egy látszólag meghitt de valójában totálisan eltorzult valamivé válik amit azután képtelenség rendbehozni.
Az ilyen gyerekek szoktak aztán összeomlani ha a szülő meghal.
Sokan még 25 év felett is naívak sőt, a tapsztalatlan embert bármikor meg lehet vezetni akárhány éves is.
Pl öregeket vernek át kamu 50 ezer forintosokkal...
stb
Korrigálom magam:
A tanulatlan és tapasztalatlan embert bármikor meg lehet vezetni kortól nemtől függetlenül!
Nameg oylan eset is lehetséges bár ez is a nevelés hibáira vezethető vissza, ha a gyerek nem a társadalmi rangjának megfelelő egyeddel akar kapcsolatot fenttartani.
Pl ha én egy jómódú sztárjogász lennék, és a lányom vagy a fiam egy putris románcigánynal akarna összeállni hát engem is az infarktus kerülgetne...
Dehogynem, most is az vagyok.
De képtelenségnek tartom hogy szerelmes tudnék lenni pl egy olyanba akivel ég és föld a különbség..
Én megkérdeném azt hogy gondolom te nem ismersz olyan embereket akik nem olyanok mint te hanem sokkal magasabb rangúak vagy különlegesek valamiben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!