Hogy hangzanak jobban ezek a nevek?
Rácz Sándor Gyula
Rácz Sándor János
Rácz István Gyula
Rácz István János

Nem értem miért lenne felelőtlenség ezeket a neveket adni. Mind a négy névvel ismerek több fiatalt, senkit nem csúfolnak a neve miatt. Ezek legalább nem divatnevek. Szerintem százszor szebbek, mint a magyaros hangzású Kevin és társai, a ma divatos Noel, Dominik, Patrik és még sorolhatnám.
A János kivételével mindegyik nevet merném adni, de én egy keresztnév-párti vagyok. :)

Jöhettek ezzel, hogy hány embert ismertek ilyen nevekkel, de el tudom képzelni, hogy ti is hány évesek lehettek.:D
Az egyik nagyapám István, a másik pedig Iván (szláv változata a János-nak) volt, tehát mondhatjuk, hogy érzelmileg kötődök ezekhez a nevekhez, mégsem tetszenek, és nem adnám a gyerekemnek.
Hiába dobálóztok azzal, hogy az ismerőseiteket sem csúfolják, mert rendben van, hogy ez 10-20 éve még így volt, de ma már nincs így. Akiket én ismerek, azokat direkt piszkálják pl a Pityuzással, pedig tudják, hogy nagyon utálja. + az én ismerőseim, akik a fent említett nevekkel rendelkeznek, jobban szeretik, ha a vezetéknevükön szólítják őket.. Én ezt nem szeretném a gyerekemnek, de tényleg szíve-joga eldönteni mindenkinek, hogy milyen nevet ad a gyerekének. Ha a kérdezőnek ez tetszik, akkor hajrá, de utána valószínűleg évekig fogja hallgatni a fiú panaszkodását.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!