Baj, ha a volt párjával rendszeresen beszélget a párotok?
Engem nem zavar - az ex nem véletlen ex, neki is van párkapcsolata, a férjem meg nem véletlen az én férjem.
Csak abból tudok kiindulni, hogy a húgom pl. az egyik exével még jó barátságban van, a srác sokat segít édesanyánknak is, ha tud valamiben (mivel ugye éveken át a család része volt). Nem kell mindig rosszra gondolni...
5. Ez nem arról szól, hogy kiben van a "hiba". Én egy exemmel sem tartom a kapcsolatot, a páromat néha keresi az egyik (az első barátnője, akivel hosszú ideig jártak), voltunk már hármasban is italozni egyszer, nem látok ebben semmi rosszat. A húgom is egy exével tartja csak a kapcsolatot.
Szerintem csak kivételes esetekben alakul ki válás után ilyen jó kapcsolat, semmi kivetnivaló nincs benne. De nem arról van szó, hogy direkt, minden exükkel szándékosan keresik a kontaktust, ezek inkább egyedi esetek.
Nekem a legutóbbi exem az egyik legjobb barátom. Jó kapcsolatban vagyunk, találkozni ritkán szoktunk, de beszélünk majdnem minden nap.
A párom azt mondta, hogy neki ez furcsa, de bízik annyira bennem és magában, hogy ne problémázzon rajta. Persze én se bonyolítom a dolgot, az ex chatablaka majdnem mindig nyitva van, ha akarja, akár az egész beszélgetésünket visszaolvashatja a párom, nincs takargatnivalóm.
Neki is van egy olyan exe, akivel kapcsolatot tart, bár ott nem is csak az exszel, hanem az egész családdal. Mondta, hogy ők fontosak számára. Nekem pedig eszem ágában sincs elszakítani tőlük.
Nem gondolom, hogy az ilyesmi romboló hatással lenne. Kivéve ha valamelyik fél féltékenykedik - de aki ok nélkül féltékenykedik, annak az önbizalmával van probléma, és ha nem az exre, akkor a kollégára féltékenykedne, tökmindegy.
Sőt inkább pozitív. Van olyan exem is, akitől úgy váltunk el, hogy azóta se beszéltünk és nem is érdekel. Akárhonnan nézem, az ilyen nem lehetett egy igazán mély kapcsolat...
Sok mindentől függ:
- ha pl. van gyerek, akkor az a NORMÁLIS, hogy tartja a viszonyt az exszel, és nem kiabálnak tücsköt-békát egymásra... én olyan férfival nem i kezdenék, aki a gyerek érdekében nem próbálna meg emberi viszonyt ápolni a gyerek anyjával
-mennyire gyakori az a rendszeresen...
-az ex megbízható-e / flörtöl-e / akar-e vmit.
Ha ilyen téren nincsen probléma, akkor sztem nem az ördögtől való. Nem ritka és rossz, ha egy pár baráti viszonyt ápol a szakítás után. Ha a páromat és az exet megbízhatónak tartom, akkor részemről oké, nem nyávognék miatta addig, amíg nem adnak rá okot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!