Milyen név illik az Alexandrához? Vagy ne adjunk a lányunknak második nevet?
Azért jó a második név, mert a gyerek választhat. Nekem van egy ritka keresztnevem, meg egy hétköznapi, a szülők meg a rokonok a ritkán hívnak mindig, mert szerintük az milyen szép, de abba nem gondoltak bele, hogy milyen ciki ha állandóan visszakérdeznek az idegenek, meg mindig magyarázni kell, hogy hogy kell leírni, már a tököm kivolt vele... de legalább van egy hétköznapi nevem is és pár éve inkább azt használom mindenhol.
Szóval szerintem jó a két név, tud választani a gyerek, melyik tetszik neki jobban. Hogy mennyire passzol egymáshoz, az szerintem nem annyira számít, mert úgyis csak az egyiket fogja használni, inkább az a fontos, hogy a vezetéknévhez passzoljon mindkettő.
Schramek Alexandra
Schramek Laura
Sztem mindkettő jó.
Hogy most hivatalos iratokon rajta kell, hogy legyen mindkettő, hát ez van, azért az nem olyan nagy dolog :D
Hát nem tudom, nekem sose okozott problémát megjegyezni, hogy hivatalos iratokon odaírom mindkettőt...
Az aláírás meg hülyeség, az aláírásod olyan, amilyet akarsz, sok embernek csak a vezetékneve, vagy annyi, hogy "L-né", aláírásnál ez egyáltalán nem számít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!