Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan kezdjek neki ennek a...

Hogyan kezdjek neki ennek a megbeszélésnek? Nem várhat tovább, de a páromra nem számíthatok, mert egy félős kislánnyá változik, ha a szüleiről vagy a tesóiról van szó.

Figyelt kérdés

A párom szülei nyugdíjasok, az anyukája emellett dolgozik is, de így sem jönnek ki a pénzükből (összesen 100000Ft), mert több mint a fele törlesztésre megy el. Az albérletet és a rezsit is mi fizetjük nekik, ezét mi is hónapról hónapra élünk.

A párom anyai nagypapája 1 hónapja meghalt, a lakását az egyetlen lánya örökölte. Mi kicst megkönnyebbültünk, hogy javulhat a helyzetünk (albérletet nem kell fizetni), de legnagyobb meglepetésemre anyósom tegnap bejelentette, hogy lemond az örökségről a párom egyik testvérének a javára, mert ők most akarnak összeköltözni a barátnőjével, de nincsen hol. Én azt hittem, hogy ott helyben megőrülök, de a gyerekek miatt nem csináltam jelenetet, de mára áthívtam anyósékat egy beszélgetésre. A párom csitítgat, hogy ne vesszek velük össze, de nálam betelt a pohár. Meg akarom nekik mondani, hogy vagy megtartják a lakást vagy tőlünk egy fillért sem látnak többet.

Elismerem, hogy talán túl dühös vagyok rájuk, ezért gondoltam megkérdezem, hogyan lenne jó belekezdenem a mondandómba.

2013. dec. 25. 07:52
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Mi lett a beszélgetés eredménye kedves kérdező?
2013. dec. 25. 13:19
 12/22 anonim ***** válasza:
74%
Szóval tőletek elvesz azért(rezsi albérlet),hogy a másik gyerekével jótékonykodjon.Nem is értem ha ti egy család vagytok miért fizetitek az ő albijüket rezsit.ne hagyd magad,teljesen igazad van.A másik gyerek menjen albérletbe ha nincs hol laknia.kezdj csak bele a mondandodba.Igazadvan minden kép.Ne a ti kontotokra nagy lelkűzzön a másik gyerekével. Ne adj egy ft se.nem tudom van e gyereketek de annak jut kevesebb.Anyósék oldják meg a dolgaikat.
2013. dec. 25. 15:54
 13/22 A kérdező kommentje:

Én a nő vagyok. A párom pedig férfi létére válik rinyálós kislánnyá, ha a szüleivel vagy a testvéreivel kerül szembe.

17 órára jönnek át. Marad az eredeti terv, azaz vagy megtartják a lakást és fizetjük a rezsit vagy tőlem mehetnek a híd alá is akár, de nem kapnak pénzt. A páromnak dühömben megmondtam, hogy vagy ez lesz vagy mehet ő is velük. Ő most abban reménykedik, hogy még meggondolom magam. Nagyon belefáradtam ebbe az egészbe. Amikor eldöntöttük, hogy segítünk nekik nem arról volt szó, hogy életük hátralevő részében mi tartjuk el az egész családot.

Házuk volt, azt már elvitte a bank, de hitel még maradt belőle bőven, ezen kívül van még 2 hitelkártya tartozásuk és egy személyi hitel is. Összesen kb 64000Ft megy törlesztésre a pénzükből.

2013. dec. 25. 16:06
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

Anyósodék szörnyen pofátlanok, a férjed meg egy hülye.

Teljesen jogos a felháborodásod. Remélem sikerül elintézned(elintéznetek) a dolgot!

2013. dec. 25. 17:18
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
Írd majd meg mi lett?
2013. dec. 25. 17:23
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
leirod majd h mi történt?:) sok sikert!
2013. dec. 25. 18:35
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
Ne hagyd magad! Írd meg, mi lett!
2013. dec. 25. 18:44
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

Na akkor mégiscsak a férje vált "kislánnyá"!

Igen ird le mi lett a beszélgetés során, vagy ki tudja azóta már repültek a tányérok is!

2013. dec. 25. 18:57
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
konkrétan mióta pénzelitek őket és havonta mennyivel?
2013. dec. 25. 18:59
 20/22 A kérdező kommentje:

Nem, a tányérok nem repkedtek, nem vagyok az a dobálózós típus, de sajnos sokkal előrébb sem jutottam, mert mondhattam bármit, anyósom nem vesz komolyan. Ma is átmentem hozzájuk beszélgetni, de reménytelen. Végig azt mondogatta, hogy majd mennek a híd alá és kész. Szerintem teljesen biztos benne, hogy nem fogjuk őket sorsukra hagyni. Már nem tudom eldönteni, hogy ennyire szemét vagy ennyire hülye. Olyan volt, mintha egy beakadt lemezjátszóval próbáltam volna megbeszélni a dolgot. A párom lassan kezd rájönni, hogy komolyan gondolok mindent és a maga módján ő is próbált az anyjára hatni, de ő sem járt nagyobb sikerrel mint én.

Januárban maradnak az albérletben, de tovább én már nem csinálom. A tulajnak már jeleztem, hogy február 1-től nem tartunk igényt az albérletre. Csak remélni tudom, hogy addigra észhez tér az anyósom is.

2013. dec. 26. 17:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!