Aki rossz családi környezetben nőtt fel az nagyobb eséllyel elér arra a pontra, hogy általánosságban nem szereti az embereket és kiábrándul a világi létezésből?
Én úgy gondolom hogy a boldog családokhoz képest, igenis rossz veszekedős családban élek, ezért amiket hallok látok, megfogadom hogy soha nem fogok ilyen lenni, inkább ha veszekedni próbálnak velem, akkor kimegyek az udvarra hogy ne halljam
Engem csak az bosszant hogy más boldog még betegség mellett is, Itthon meg teljes értékű élet mellett ócsárolják egymást apámék
21/F
Elérhet. :-(
Sajnos hiába van az feltételen optimizmus, a tenni akarás, a jobb élet reménye, MINDIG előjönnek majd az emlékek. Ha nem volt jó példa, (kiemelném a gyereknevelést) akkor irtózatosan nehéz a jó utat megtalálni. Mindez tapasztalatból írom sajnos. Nehéz gyerekkorom volt minden tekintetben, és a 20-as éveim elejéig én még felhőtlenül optimista voltam, férjhez mentem, gyereket szültem. És sajnos nagyon sokszor felfedezem a szüleimet saját magamban a gyereknevelési tetteimben. :-( És sokszor nem tudok ellene tenni, próbálok, igyekszek, de egyre többet vagyok tanácstalan, mert NEM LÁTTAM JÓ PÉLDÁT. :-(
És egyre többször a világról alkotott véleményem is igen depresszív, mert sokszor nem tudom kezelni a konfliktusokat, sőt, kerülöm (de persze nem lehet elkerülni mindet) mert egész gyerekkorom egy hatalmas egybefüggő veszekedés volt. Ami elől én mindig menekültem a magam módján. És a mai napig teszem is ezt. Így zökkenőmentesen földbe tud döngölni az óvónő, vagy bárki a pénztárnál, postán....
Ha nincs jó példa, akkor nagyon nehéz kitalálni, hogy mégis hogyan éljen az ember. A sorozatos kudarcok, megaláztatások, érzékenység miatt kiábrándulok az életből.
És valóban nagyon-nagyon kevés barátom van, haver, ismerős ezer, de én minden szart a szívemre veszek, és nem felejtem. :-(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!