Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy bizonyítsak neki, hogy...

Hogy bizonyítsak neki, hogy megváltozok?

Figyelt kérdés

Az utóbbi időkben sok stressz ért minket, ház felújítás, esküvőre való készülődés, tervezgetés a jövőnket illetően és ennek hatására én is ingerlékenyebb lettem mindig volt valami ami nem tetszett pl sokat cigizik, ne járjon sokat a kocsival (egy fizetésből élünk) és egyéb dolgok. Ez kb. 1 éve zajlik nálam, hogy mindig volt valami amiért cseszegettem. Beláttam és belátom, hogy sokszor okoztam neki szenvedést és tegnap mondtam neki, hogy megváltozok mert szeretem és nem akarom elveszíteni ő azt mondta, hogy nem bízik már a változásban, már nem bírja idegileg, kivan teljesen. Néha úgy érzem, hogy nem akarja folytatni, másrészt pedig látom, hogy igen, tudom és érzem, hogy szeret akkor nem mondaná, hogy szeretlek nagyon. 4 éve vagyunk együtt, együtt terveztük a jövőnket és tervezem is, nem akarom azt eldobni amiért megdolgoztunk ez idő alatt. Ha nem szeretne nem terveztünk volna a héten is, hogy mi mindent fogunk vásárolni, nem vettük volna meg egymás karácsonyi ajándékait.

Mit tegyek, hogy higgyen bennem, hogy megváltozok, nem lesznek beszólogatásaim (attól fél, hogy 2 hónapig oké lesz minden és utána ugyan az mint régen, fél a fájdalomtól) én akarom a változást mert van kiért.

Mit tegyek, hogy bebizonyítsam Neki?

2013. dec. 21. 11:19
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
szia Edit!
2013. dec. 21. 12:44
 12/21 anonim ***** válasza:
Miért nem dolgozol? Az lekötné a feles energiáidat is.
2013. dec. 21. 12:52
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

A 10-es válasz olvasása után eszembe jutott az én történetem. Az évek során hallottam én is fogadkozást. Volt ám gyertyafényes vacsora is, majd 2 nap múlva ugyanott voltunk. A sokadik fogadkozás és gyertyafényt meg ilyen-olyan romantikus közeledést már eléggé szkeptikusan fogadtam, persze én voltam az érzéketlen, hogy ezt már nem tudtam értékelni.

Úgyhogy szerintem ez a gyertyafény meg mézes-mázos jópofizgatás fityfenét sem ér, ha nincs utána tényleges és HOSSZÚTÁVÚ fogadkozás. Van az a pont, ami után nem bocsát meg az ember, úgy látszik a párod már ott tart.

Egy év alatt játszottad el a bizalmát, miért kellene, hogy higgyen neked? Mi oka lenne rá? Csak mert azt ígérted? Gondolom tele van a hócipője neki is a be nem tartott ígéretekkel.

2013. dec. 21. 14:08
 14/21 A kérdező kommentje:

Azt mondta ma a telefonba, hogy nem bírja már, neki jobb lesz nélkülem. Azt mondta ha szeretem elengedem.

Hogy engedjem el ha ő a mindenem? Akkor ő se mondja azt nekem, hogy szeret, de engedjem el ha nekem annyira fontos. Tudom jól, hogy nem lesz neki se jó, 2 napja nem eszik 10 kg fogyott és elvárja tőlem, hogy nyugodt szívvel engedjem el. Így nem fogom tudni mert attól rettegek mikor omlik össze. Nem akarja belátni, hogy lehet jobb, de ahhoz az is kell, hogy ő is változtasson, ne a munka legyen neki az első, ne azzal foglalkozzon, hogy ha ő nem dolgozik, hogy oldják meg a dolgokat, a tesója is mondta nem egyszer, hogy ne mással foglalkozzon mert vele ki foglalkozik? Senki. Saját magát helyezze előtérbe.

Mondtam neki akkor ne legyünk együtt csak had bizonyítsak neki legalább távolról, de nem akarja.

2013. dec. 21. 15:11
 15/21 anonim ***** válasza:

Betegesen ragaszkodsz hozzá. Mindkettőtöknek jobb lesz a másik nélkül. Az idő mindent megold.

Én is ugyanígy ragaszkodtam exemhez, mégis kirakott, aztán idővel rájöttem, mekkora idióta voltam, hogy elpazaroltam rá az időmet.

2013. dec. 21. 15:21
 16/21 A kérdező kommentje:

Csak az a baj, hogy tudom Ő is szeret. Mert hallom, hogy fáj neki ez, az elmúlt 2 napban nem egyszer elsírta magát a telefonba. Pedig nem sírós fajta.

De azt nem értem, hogy várja el, hogy engedjem el ha azt mondta szeret. Attól félek, hogy csak kárt tesz magában. De nem értem, hogy akkor minek terveztünk még a múlthéten és most is, hogy rá 2 napra azt mondja nem bírja már?!

Féltem Őt mert képes lenne hülyeségeket csinálni. Azt már alapból komolyan gondolom, hogy 2 napja nem eszik, 10 kg fogyott, egész nap csak dolgozik, nem pihen szinte semmit.

2013. dec. 21. 16:35
 17/21 A kérdező kommentje:
Nem akarja belátni, hogy könnyebb lenne ha eljönne szabira vagy táppénzre 1-2 hétre. Azt mondja ez nem megoldás, pedig az.
2013. dec. 21. 16:36
 18/21 anonim ***** válasza:
Ezt a dolgot csak te erőlteted. Ő már "máshol jár". Szerintem egyébként van valakije, csak még őrlődik magában, hogyan döntsön... Ez mindent megmagyarázna.
2013. dec. 21. 16:47
 19/21 anonim ***** válasza:

Tudod, hogy Ő szeret? Honnan? A helyzet az, hogy ki akar lépni ebből a kapcsolatból, jobb ha ezt elfogadod. Elhiszem, hogy fogyott 10 kilót, mert mindenkit megvisel a szakítás, főleg, ha közös jövőt terveztetek. Egyik ismerős is hasonló cipőben járt, nagyon nehezen tette túl magát rajta, rengeteget fogyott, pedig ő akart szakítani, mert már nem volt jó a kapcsolat. Azóta boldog külön-külön mindkét fél. Nem a szerelem miatt fogyott hidd el. Ha azt mondja, hogy jobb lesz neki nélküled, akkor azt már csak jobban tudja ő maga. Szerintem már döntött, hiába is bizonygatod, hogy változol.

Szedd össze minden erődet, lépj tovább, és majd találsz párt idővel. Ami nem működik azt nem kell erőltetni.

Sajnálom.

2013. dec. 21. 17:50
 20/21 A kérdező kommentje:

Ettől félek én is, hogy már döntött.... :(

De annyira szeretem :(( Annyira féltem Őt, hogy ismerem milyen és tudom nem vigyázz majd rá.

A másik oldal, hogy házat vettünk, fele-fele arányban vagyis a másik felét apu fizette ki, félek, hogy ő kifogja készíteni a páromat mert nagyon sok pénzt rá áldozott a házra. Félek attól, hogy apu, hogy fog reagálni és, hogy neki ezzel csak rosszabb lesz.

Mert tudom jól apum sem fogja hagyni, hogy a semmibe legyen a kidobott pénze és csak rosszabb lesz.

2013. dec. 21. 19:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!