Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szenteste mindenkinek otthon...

Szenteste mindenkinek otthon a helye! Szerintetek?

Figyelt kérdés
Tesóm nyögte ezt be apukámnak. :( Eddig mindig a szüleimnél tartottuk a szentestét, ott jött össze a család. Nekünk van gyerekünk, tesóméknak is 2, de ők karácsonyfát sem szoktak állítani a gyerekek miatt. Szerintetek normális dolog ilyet mondani?
2013. dec. 21. 08:36
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
Szia,a karácsonynak a szeretetről kéne szólnia!Megértelek,hogy nagyon nehéz ezt most elfogadni Neked,de gondolj azért abba is bele,hogy a tesód párjának családjában simán más szokások is lehettek.Minden család más és más, minden szülő másként szeret,közel sem biztos,hogy bántásból csinálja sógórnőd,simán lehet,hogy nem érti miért csináltok ebből ügyet. Párom és az én családom ég és föld, bizony renget bonyodalom van nálunk is, főleg, hogy anyósom-apósom elváltak, ezért nem tudjuk őket egyszerre meghívni, mert mindig valaki dilizik. Minden évben mi mentünk, azonban most mindenkinek mondtam, hogy nálunk lesz a szenteste, aki jön az ott lesz, aki nem azzal egyeztettünk, hogy mikor találkozunk.De mindenkinél elfogadunk és próbálunk kompromisszumot kötni. Nálad is ezt javasolom. Ahány ház annyi szokás.És nem mellesleg a testvérednek a legrosszabb, mert ő pontosan tudja, hogy anyukádnak rosszul esik, de már van egy saját családja és bizony a feleségével kell elsősorban egyeztetni. Akkor lenne a sógórnőd gonosz, ha egyáltalán nem akarna találkozni!
2013. dec. 21. 16:09
 22/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen az eddigi válaszokat mindenkinek!

Kedves Utolsó! Egyáltalán nem akar velünk találkozni sem most, sem máskor. Ezt nem mondta ki így soha (csak azt, hogy nincs ránk igénye), de ez már kiderült abból, hogy több mint fél éve nem jött, a mi babánkat sem jött el megnézni, aki már elmúlt egy éves. Rengeteg lehetősége lett volna, hogy javítson ezen a viszonyon, mert mi csak falakba ütköztünk. Ezért utáltam meg ennyire. Volt olyan, hogy a saját gyerekét nem engedte be, mert anya vitte haza, és ő éppen haragudott rá. Szerintem ezek olyan dolgok, amiket nem lehet megbocsátani. Az én szemembe az a legalja, amikor valaki jobban gyűlöli az anyósát, mint amennyire a saját gyerekét szereti.

Náluk sosem volt ünnepelve a szenteste, ezt szerintem most csak azért találta ki, mert tesóm eljött volna, neki meg nincs kedve. Gonosz ő hidd el, nekem 6 évig tartott mire rájöttem, hogy ő tényleg ennyire érzéketlen és önző.

2013. dec. 21. 16:30
 23/24 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok.Hát ez valóban durva!Akkor viszont egész egyszerűen ne foglalkozzatok vele,ne akard,hogy menjen hozzátok!Menjen a testvéred a gyerekekkel valamelyik nap, ezt nem tilthatja meg!Joga van ehhez a férjnek és a nagyszülőknek is!Ebben az esetben inkább a testvéremmel foglalkoznék, nem bántanám és nem szapulnám előtte a feleségét, mert ha jobban belegondolsz, akkor ő van két tűz között,biztosan szereti a szüleit és téged is,de sok választása nincs.Gondolj csak bele, ha elege van a feleségéből, de jó apa akar lenni, akkor tűr és marad.Ha az anya nem csinál nagy hülyeséget, akkor válás esetén hétvégi apuka lenne belőle, ezért biztos eltűr mindent.Bocs, hogy ennyire előre mentem, csak azt próbálom magyarázni, hogy milyen szar helyzetben van!
2013. dec. 21. 16:42
 24/24 anonim ***** válasza:
Szerintem ezen kár puffognod. Ti töltsétek úgy a karácsonyt, ahogy ti szeretnétek, ők meg majd töltik úgy, ahogy ők szeretnék.
2013. dec. 21. 17:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!