Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem becsül meg a párom vagy...

Nem becsül meg a párom vagy túl sokat várnék el egy férfitól?

Figyelt kérdés

Új munkahelyre került nemrégen, átment fontoskodóba, már az első héten összevesztünk azon, hogy ő fáradt és "nem fogja a karácsonyi pihenését elpazarolni családlátogatásokra" - ebbe mindkettőnk családját értette, de ő évente egyszer, csak karácsonykor látogatja meg a szüleit, mert elég rossz a kapcsolatuk. Én persze kiakadtam, nem tudom elfogadni, hogy ő fáradt és ezért tojik a rokonaimra, más is fáradt. Ráadásul nem ő fog takarítani, bevásárolni és főzni, ergo úgy érzem, hogy tojik rám.

Munka után hazaérve alvásig a gép előtt ül és játszik. Megkért, hogy egy pulcsija megpattant varrását öltsem meg. Én félretettem a pulcsit, elfelejtettem. Ma reggel indulás előtt keresi a pulcsit, konstatálta, hogy nem varrtam meg. Mondtam, hogy ha 5 perccel hamarabb szól, akkor megvarrtam volna, de annyira pici az a lyuk, hogy vegye fel, senki se fogja látni (varrás mentén kb fél centi). Nem, ő nem fog lyukas ruhát felvenni, amíg nem varrom meg, addig nem hordja. Erre meg én akadtam ki, mert szalad az egész ház, két műszakban dolgozok, ha előttem ér haza akkor sem tenne arrébb semmit, nem zavarja, legfeljebb célozgat nekem, hogy körmömre ég a munka. Soha nem segít, max annyival, hogy hagyjam, majd holnap megcsinálom - hát köszi. Fejéhez vágtam, hogy ha a ruhájára ennyire igényes, akkor legyen már az a környezetére is - erre visszaszólt, hogy nekem soha semmi sem elég.

Ez tipikus férfi viselkedés vagy egyszerűen bunkó/nem szeret már a párom?

2013. dec. 18. 10:26
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Teljes mértékben egyetértek a 9-essel.

Nem tudná ezeket megcsinálni veled, ha nem hagynád. Érdekes módon az én párom (és még nagyon sok fárfi) nem ilyen. Mindketten dolgozunk. Egyértelmű, hogy ketten tesszük rendbe a lakást.

2013. dec. 18. 11:32
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem minden ferfi ilyen.

Nem värsz el tul sokat.Az a baj hogy eddig rähagytad, mostmär termeszetesnek veszi.

2013. dec. 18. 11:43
 13/18 A kérdező kommentje:
Ott mehetett félre az egyensúly, hogy én mikor összejöttünk részmunkaidőben dolgoztam, heti 20 órát és pár este pedig pultoztam. Aztán maradt csak a heti 20 óra, ami mellett nyilván nem fogok nekiesni, hogy miért én csinálok mindent. Aztán két hónapig munka nélkül voltam itthon, az iskolai tandíjam ő fizette most be. Ezalatt a két hónap alatt teljesen elengedte magát, ráadásul úgy kezeli az egészet, hogy ő eleget tesz értem, hiszen kifizette a tandíjam. Tehát mostanában nem nyertem egy vitát sem, mert mindig kilyukadt oda, hogy ő eleget tesz értem. Most az is zavarja, hogy nem mondtam konkrét ajándékot karácsonyra, ezért neki kell agyalnia ezen, pedig ő utál ajándékon agyalni. Azt, hogy nekem semmi sem elég valószínűleg arra értette, hogy tegnap magától rájött, hogy későn érek haza és vett hazafelé két fagyasztott pizzát vacsorára magunknak - halleluja. Ez nyilván haladás nála, de ez annyira alapvető emberi gesztus, hogy külön dicséret nem hiszem, hogy járna érte. És most nem szól hozzám, mert ő meg van sértődve, hogy nekem soha semmi se jó. De az nem érdekli, hogy mitől lenne jó...
2013. dec. 18. 11:53
 14/18 anonim ***** válasza:
86%

Csodälatos pärod van. Kifizet valamit, utäna felhändälja folyamatosan.

Meg gondolkodni is lusta."utäl ajändekon agyalni" :S

Mint az en exem.

2013. dec. 18. 12:15
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a nők többsége ezt ott rontja el, hogy nem várja el következetesen a házimunka megosztását. Már az elejétől fogva így kéne hozzáállni, és akkor nincs ilyen probléma. Mivel így látta, hogy ha nem tesz semmit, akkor is minden megvan csinálva, midnenféle következmény nélkül. Ez tandíjas dolgot pedig szerintem úgy értelmezi, hogy megvett téged kilóra és majd 10 év múlva is ezzel fog jönni. Én a helyedben menekülnék ebből a kapcsoaltból, a továbbiakban semmi jóra nem számíthatsz.
2013. dec. 18. 14:08
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Ach.....hiszikriszti! Varrja csak meg magának a pulcsit! Nem esik le a gyűrű az ujjáról!

Az én férjem szerencsére nem ennIre teszetosza, megfogja a munkát itthon is, ha kell. Sajnos tippet nem tudok adni,egváltoztatni nem fogod.

2013. dec. 18. 16:01
 17/18 anonim ***** válasza:

Az én párom is ilyen! Most az a szitu, hogy külföldön dolgozik, és most ünnepekre hazajött. Én nem vagyok itthon, ő meg itthon van 2 hete... Teljesen ki van akadva, hogy most neki "kell" takarítania... Senki nem mondta neki, ő megcsinálja mire hazaérek...

Az, hogy előtte x hónapig (míg kint volt) én csináltam mindent, az nem számít....

2013. dec. 18. 16:52
 18/18 anonim ***** válasza:
87%

Ha helyre akarod állítani a dolgot, akkor az a megoldás, hogy bizony a fagyasztott pizzát is megköszönöd, és fényezed egy kicsit, hogy milyen jó, hogy gondolt rátok. Ősrégi módszer, pozitív megerősítés, így idővel rá lehet szoktatni, hogy szívesen segítsen.

Ha nem, akkor hagyd a fenébe :)

2013. dec. 18. 18:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!