Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem becsül meg a párom vagy...

Nem becsül meg a párom vagy túl sokat várnék el egy férfitól?

Figyelt kérdés

Új munkahelyre került nemrégen, átment fontoskodóba, már az első héten összevesztünk azon, hogy ő fáradt és "nem fogja a karácsonyi pihenését elpazarolni családlátogatásokra" - ebbe mindkettőnk családját értette, de ő évente egyszer, csak karácsonykor látogatja meg a szüleit, mert elég rossz a kapcsolatuk. Én persze kiakadtam, nem tudom elfogadni, hogy ő fáradt és ezért tojik a rokonaimra, más is fáradt. Ráadásul nem ő fog takarítani, bevásárolni és főzni, ergo úgy érzem, hogy tojik rám.

Munka után hazaérve alvásig a gép előtt ül és játszik. Megkért, hogy egy pulcsija megpattant varrását öltsem meg. Én félretettem a pulcsit, elfelejtettem. Ma reggel indulás előtt keresi a pulcsit, konstatálta, hogy nem varrtam meg. Mondtam, hogy ha 5 perccel hamarabb szól, akkor megvarrtam volna, de annyira pici az a lyuk, hogy vegye fel, senki se fogja látni (varrás mentén kb fél centi). Nem, ő nem fog lyukas ruhát felvenni, amíg nem varrom meg, addig nem hordja. Erre meg én akadtam ki, mert szalad az egész ház, két műszakban dolgozok, ha előttem ér haza akkor sem tenne arrébb semmit, nem zavarja, legfeljebb célozgat nekem, hogy körmömre ég a munka. Soha nem segít, max annyival, hogy hagyjam, majd holnap megcsinálom - hát köszi. Fejéhez vágtam, hogy ha a ruhájára ennyire igényes, akkor legyen már az a környezetére is - erre visszaszólt, hogy nekem soha semmi sem elég.

Ez tipikus férfi viselkedés vagy egyszerűen bunkó/nem szeret már a párom?

2013. dec. 18. 10:26
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
58%
Korábban sem segített a házimunkában?
2013. dec. 18. 10:30
 2/18 anonim ***** válasza:
40%

Eddig hogyan működött ez? Eddig is te csináltál minden házimunkát?

Nem hiszem, hogy ezen múlna, hogy szeret-e. Egyszerűen vannak olyan férfiak, akik szerint a nőnek kell minden házimunkát elvégezni. Ami mondjuk abban az esetben, ha a nő is dolgozik ugyanúgy, nem túl igazságos.

Az én párom nem is nézné el, hogy én munka után is egész este dolgozzak még otthon, miközben ő nem csinál semmit, csak gépezik.

Szóval ha eddig is ilyen volt, akkor ilyen típus.

De ha most változott meg, akkor állj a sarkadra és igenis segítsen ő is valamiben. Te is elfáradsz a munkahelyeden, nem csak ő.

2013. dec. 18. 10:31
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
Kicsit elszállt az agya. Varrja meg, és csönd
2013. dec. 18. 10:31
 4/18 anonim ***** válasza:
48%
Az a baj, hogy mindketten fáradtak vagytok, de egyikőtök se látja be, hogy a másiknak szüksége van a pihenésre, kedveskedésre. Mindkettőtöknek változnia kellene ahhoz, hogy együtt maradjatok.
2013. dec. 18. 10:32
 5/18 anonim ***** válasza:
50%
Nálunk is hasonlo a helyzet hogy sokat játszik jelenleg a leendő anyosnál lakunk kicsit tartok is töle mi lesz ha elköltözünk innen idővel remélem nem szakad rám minden föleg hogy remélhetöleg én is dolgozni fogok .
2013. dec. 18. 10:34
 6/18 anonim ***** válasza:
89%

Dehogy vársz el túl sokat.

Nálunk alap,hogy párom is végez mindenféle házimunkát (nem mindent,mert pl főzni csak ha nagyon muszáj,de takaritani,mosogatni,rendetrakni bármikor hajlandó kérés nélkül).

Karácsony családlátogatás,másfél hét szünet,abból 1-1 napot birjon már ki.

Amit tőlem kapna a te párod,azt nem tenné zsebre...

(pedig nem vagyok egy házisárkány)

2013. dec. 18. 10:35
 7/18 anonim ***** válasza:
75%

Szerintem sok pasi áll így hozzá a dolgokhoz. Vannak persze kivételek, de a nagy többség azt hiszi, hogy minden a nő feladata.

Nekem is volt itthon ilyen vitám. 5-ig dolgozok, ő korábban ér haza, és az autó is nála van. Ennek ellenére elvárná, hogy még a bevásárlás is rám maradjon, mint minden más.

Én reggel indulás előtt 2 órával kelek, hogy a házimunkát meg tudjam csinálni, hogy estére "csak" a főzés maradjon.

Ezzel nincs is semmi baj. Azon sokalltam be, amikor másik telephelyre tettek át egy hónapra. Így reggel nem tudtam csinálni semmit, este 6 után értem haza, majd bolt és vacsora főzés.

Ott lett vége a sztorinak, hogy nem mentem el boltba. Volt annyi tojás, hogy a gyerekeknek tudtam liszttel omlettet csinálni, így nem kellett kenyér.

Amikor kérdezte, hogy mi a vacsora, rámutattam az üres hűtőre, és mondtam neki, hogy az amit beletettél. Semmi.

Azóta sokkal segítőkészebb.

2013. dec. 18. 10:35
 8/18 egytüneményvagyok ***** válasza:
84%
Ezt hívják a kapcsolat halálának. Sajnos nem szabadott volna hagynod így elkanászodni. A párod még gyerek.
2013. dec. 18. 10:36
 9/18 anonim ***** válasza:
93%
Figyelj, mindenkivel úgy bánnak, ahogy hagyja. Megszokta a kényelmet, miért venne fel szakadt pulcsit, amikor csak kicsit erélyesebben rád kell szólnia és el is gondolkodsz azon, hogy vajon túl sokat vársz-e tőle. Szolgáld ki minden nap, hogy neki csak a játékkal kelljen törődnie. Végül is másodállásban a bejárónője vagy. Ha nem állsz ki magadért ez sosem fog változni.
2013. dec. 18. 10:43
 10/18 anonim ***** válasza:
100%
Mindketten teljes munkaidőben dolgoztok, egyértelmű, hogy a házimunkát is közösen kellene végezni. Ne csinálj meg neki mindent, mint egy kisbabának, nyugodtan mondhatod, hogy te is nagyon elfáradtál a munkahelyeden, pihenésre van szükséged. Ilyenkor te is ülj le vagy a tv élé, vagy a gép elé, vagy csak vegyél elő egy könyvet, vagy csinálj bármit, ami kikapcsol.
2013. dec. 18. 10:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!