Földesi vezetéknévhez milyen lánynév illik?
Hirtelen a Szabina jutott eszembe, amikor megláttam a kérdést, pedig egyáltalán nem kedvencem a név. :)
Nagyon szép vezetéknév egyébként, sok minden illik hozzá. Például Anna, Boglárka, Boróka, Kata, Dóra, Luca, Dalma, Panna, Petra, Flóra (igaz hogy alliterál, de szerintem iszonyú jól hangzik kimondva - én biztosan ezt adnám neki! ;)), Hanna, Janka, Lotti, Nóra, Rozi, Rozália, Róza (a Flóra után szerintem ez hangzik a legjobban a vezetéknévvel kimondva), Vanda.
Volt egy osztálytársam ilyen vezetéknévvel, ő Mónika volt. Ez a név a hetvenes évek elején volt divatos, azóta csak nagyon kevesen kapják. Én szívesen adnám a gyerekemnek.
Szerintem is mély hangrendű keresztnevet válassz, és ne kezdődjön semmiképpen sem I-vel! Olyan, mintha dadognál, ha kimondod: (pl.) Földesi Ilona.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!