Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Pszichológus kérdés. Ti mit...

Pszichológus kérdés. Ti mit gondolnátok erről? Hosszú.

Figyelt kérdés
Megpróbálom röviden leírni az alaphelyzetet. Exemmel évek óta külön vagyunk, de van egy közös gyerekünk. Sajnos nem sikerült normálisan különmenni, és a gyereken keresztül próbál büntetni. Mivel 400 km távolság van köztünk, a kéthetente hétvégék nem megoldottak, ezért teljesen a kénye-kedvére vagyok bízva abban, hogy mikor és mennyi időre hozhatom el magamhoz a gyermekemet. A nyáron hosszabb időt tölthetett nálam, és ekkor kezdődtek a gondok. Ekkor ugyanis azt hazudta a gyerek az anyjának, hogy a párom meglökdöste. Aztán amikor visszavittem a gyermeket, még más egyéb hülyeségeket is belebeszéltek, pl. hogy nem vittük sehova (pedig fényképeim is vannak), meg hogy nem engedtük neki, h felvegye a szép ruháit. Ennek az lett a következménye, hogy a gyermekem mindig sírva fakadt, ha szóba került, hogy jöjjön hozzánk. Hiába mondtam az anyjának, hogy nálunk meg haza nem akar menni, mintha meg se hallotta volna. A lényeg, h pszichológushoz vitte, mert mi biztos valamit csináltunk a gyerekkel. Én ezt helyeseltem is, hiszen nincs rejtegetni valónk. Felajánlottam, hogy kifizetek egy magándokit, de ő ragaszkodott vmi ingyeneshez, már ez is gyanús volt. Felhívtam az óvodát, ott azt mondták, hogy nincs miért aggódnom, a gyerek szeret nálunk lenni. Gyámüggyel és ügyvéddel is beszéltem, akik azt mondták, hogy ez sajnos teljesen normális reakció a gyerektől, még ha kéthetente hétvégén is vinném, hát még így, és az anyának lenne a dolga, hogy a gyereket felkészítse a láthatásokra. A pszichológus a szokványos 3 helyett 4 alkalommal kérte vissza a gyermeket, és habár azt ígérte, hogy felhív utána, ezt nem tette meg, és nem is veszi fel nekem a telefont. A gyermekem anyja annyit mondott, hogy a távolság és az utazás került sokszor szóba a pszichológusnál, meg hogy a nyári hosszabb láthatás nem volt jó, túl hosszú volt, és inkább gyakrabban, rövidebb időre kéne vinni a gyereket (az anyának is mindig ez a mániája). Amúgy szeret engem, meg a kistestvérét is imádja. Csak azt nem értem, hogy miként vigyem gyakrabban, rövidebb időre a gyereket, ha maga az utazás oda-vissza egy nap, és mint kiderült, a gyereket ez megviseli. Ez nekem eléggé ellentmondásos. Meg azt sem értem, hogyha csak ennyiről volt szó, akkor miért kellett a 3 helyett 4 alkalommal mennie a gyereknek, és miért kell továbbra is járatni. Ha valakinek van tapasztalata, ötlete a témában, az legyen szíves, írjon vmi választ, én nem nagyon értek ehhez, csak találgatok, és furcsállom ezt az egészet.

2013. dec. 17. 08:42
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
91%

Kérdező: túl sokat "próbálsz", de nem teszel semmit.

És ez a téma téányleg pszihológushoz való - leginkább gyerekpszichiáter-szakértőhöz, mert a kedves párod alsó hangon szociopata. Nem csak arról van szó, hogy egy önző, aljas és rosszindultaú dög, és hogy a gyerekeidet mindenáron ellened akarja hangolni és nevelni - sőt: elrémízsteni tőled! -, hanem arról is, hogy ha nem figyelsz, méga végén a bíróség padjaiban (mint vádlott) találod magad hamarosan, mint gyermekbántalmazó.

El kell menni egy ügyvédhez, rendezi a láthatást, a gyerek miatt pedig a kedves párodat erősen rábeszélni, hogy gyerekpszichiáterhez kerüljenek. nagyon-nagyon komolyan ajánlom, hogy állj a sarkadra, mert az iylen emberekkel szemben, mint a volt párod nagyon keéményen és nagyon korán oda kell lépni, különben a gyerekek olyan mértékben sérülnek lelkileg, hogy mire lehetne esélyük választani, és felismerni, hogy te vagy a jobb ember, addigra készen vannak.

Szóval: ne próbáld, hanem csináld!

És ne pszichológushoz menj, az ide már kevés.

2013. dec. 17. 09:48
 12/17 anonim ***** válasza:
76%

Szerintem a gond oka, hogy agyereknek az az egész körülmény úgy, ahogy van, rettenetesen fárasztó és felkavaró.Maga a hosszú utazás, a két család között való ingázás.Egyik családban ez a szokás, másikban az,az emberek is másabbak itt, mint ott és neki két helyen kell "megfelelnie", miközben otthon, biztonságban a maga kis vackában, a maga megszokott családjában kellene mindennapjait töltenie, mert most még a biztonság az, amire mindennél nagyobb szüksége van.A megszokásaira építkezik!Túl sok "inger" ez így számára amit szerintem nem kíván (még).

Önző dolog lenne csak a szülők jogait és akaratát figyelembe venni.Azt is nézni kéne, agyerek mit akar!És ha ő nem akar menni, akkor kár lenne erőltetni!Majd később, pár év múlva már változhat a helyzet és talán előnyösebb lenne akkor újra kezdeni a láthatásokat, addig pedig hagyni ezzel a gyereket, vagy nagyon minimálisra ritkítani.

Egy pszichológiai kezelés elég sok alkalmat foglal magában.Ha a pszichológus talált valami problémát, amit érdemesnek talál arra, hogy jobban a mélyére ásson.A titoktartás a pszichológusra is vonatkozik, lehet, hogy ezért nem beszélget veled erről.

2013. dec. 17. 09:53
 13/17 A kérdező kommentje:

Azért csak próbálkozok, mert itt amit én tehetek elég kevés, beszéltem ügyvéddel, és ő teljesen lebeszélt a láthatás rendezéséről, a pszichológusi vizsgálatról. Sajnos nem tudok skype-olni vele, mert amikor nekem jó, akkor ő nekik nem jó, mostanában pl. egyáltalán nem is láttam, h fent lennének a skype-on. Így van, hogy telefonon sem tudom elérni, mert vagy egyszerűen nem veszik fel, vagy épp nincs az anyjával. Hetente 1-2-szer tudok vele beszélni jó esetben.

Aki meg írta, h ne erőltessem, ha nem akar, ne jöjjön, akkor ezek szerint ha tőlünk nem akar haza menni, akkor ne vigyem haza? Biztos nem küldené ránk az anyja a rendőrséget. Sztem simán meg lehetne ezt oldani anélkül, h a gyerek sérüljön, ha az anyja is erősítené a gyerekben azt, h jöjjön, nem pedig ellene beszélni, mert mi itt bántjuk. Ezt mondta egyébként a gyámügyes és az ügyvéd is, h az anya az, aki ebben az esetben igazából tehetne vmit, és kutya kötelessége a gyereket felkészíteni a láthatásra.

A pszichológus pedig maga mondta, h hívni fog. Ebben az esetben nem lehet szó titoktartásról, mert én az apja vagyok annak a gyereknek, akkor az anyjának miért mond el bármit is? Nekem nincs ugyanolyan jogom tudni arról, hogy mi van a gyerekemmel? Meg hát pont emiatt vitte el pszichológushoz, hogy kiderüljön, mi a baj, miért nem akar jönni. Ha nekem kell valamin változtatni, akkor nem fogja elmondani, mert titoktartás, vagy mi? Szal értitek.

2013. dec. 17. 13:42
 14/17 anonim ***** válasza:
51%
Egy kisgyerekről beszélünk,akinek lelkileg és idegileg duplán megterhelő a sok feszültség,meg a hatalmas érzelmi káosz,ami körülveszi.Jó ötlet a napi szintű kapcsolattartás vele,illetve ha megoldható,a köztetek lévő távolság csökkentése valamilyen módon.A pszichológusban meg nem igazán bízhatsz,ő nem a gyerek érdekeit nézi valószínűleg ilyen hozzáállással,tehát ebben az úgymond ,,háborúban" kizárólag magadra számíthatsz,a gyereked lelkét meg leginkább te és az exed tudjátok rendben tartani.Rengeteg türelem,szeretet kell hozzá.
2013. dec. 19. 18:10
 15/17 anonim ***** válasza:

Úgy értelmeztem valamelyik írásodból,h.neked van azemlített gyereken kívül másik gyereked.Ezek szerint új kapcsolatban élsz és talán ezért mentetek szét!Vagy ha nem,akkor az ex úgy érzi,hamar túlléptél rajta és boldog vagy mással.Ami lehet,h.az ő részéről érthető,de a legcsúnyábban válaszolja ezt meg! A saját gyerekét teszi tönkre a kisded játékaival! Itt neki kéne egy orvost meglátogatni,mert amig nem nyugszik meg lelkileg semmi nem fog változni!!! Rosszabb lesz napról-napra a helyzet! Mindegy mikor,miért,hogyan váltatok el,megtörtént!Ennyi. A gyerekének az apja vagy és én is úgy érzem,h.egy inteligens,a gyerek érdekeit szem előtt tartó apa vagy és úgy látom az ex ezt használja ki.

Sajnos van a felállásotokban tapasztalatom. Én az új pár vagyok röpke 9éve. Van közös gyerek aki 5éves. A párom fia 10és 2éve velünk él. Szegény gyerek idegileg úgy kikészült,h.a mindennapos bepisiléseken túl még ma is szopja az újját! Az anyjával ritkán találkozik, akkor úgy jön haza,h.elpanaszolja miket mondott az anyja ránk,és elmondja,h.tudja jól,h.milyen rosszindulatú az anyja. Sok mindenben javult a helyzete,jobban tanul,szófogadó,aranyos,édestestvérekként imádják egymást az öccsével. De ne járjátok végig az utunkat!!!

Sajnos vannak emberek akik nem fogják fel h.mit ártanak a gyerekeiknek a szavaikkal,tetteikkel!

Próbálj valahogy négyszemközt beszélni vele!Ne legyen ott a gyerek,az új párod,senki! Csak ti ketten meg max 2kávé! Hátha sikerül ész érvekkel hatni rá és átgondolja a viselkedését! A nem látogatás egy ideig pedi nem megoldás!

Sok sikert és kitartást kívánok!

34/N

2013. dec. 19. 18:33
 16/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm, különösen az utolsó választ. Próbálok mindent megtenni, és szerintem sem jó, ha nem látogatom egy ideig, sztem csak még rosszabb lenne, mert akkor még inkább azt érezné, h vadidegenhez jön. Közben aztán sikerült elérnem a pszichológust (egy másik telefonszámról hívtam fel), és ő is ugyanazt mondja csak, mint az anya. Erre az ügyvéd is felhívta annak idején a figyelmem, h sajnos erre lehet számítani. Megpróbálok változtatni, lenyelem a békát, és próbálok én másképp hozzáállni a dolgokhoz, más választásom úgysincs. Meglátjuk, az anya partner lesz-e ebben.
2013. dec. 19. 20:01
 17/17 anonim ***** válasza:

15# vagyok.

Ha gondolod írhatsz priviben is,ha tudok segítek.

Sajnos tapasztalatból mondom,h.volt/van szerencsém az exedhez hasonló emberhez.

2013. dec. 19. 20:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!