Pszichológus kérdés. Ti mit gondolnátok erről? Hosszú.
Sajnos még kicsi a gyereketek, nem nagyon érti, mi történik körülötte. Neked új párod van, 400 km-re laktok egymástól, és gyakorlatilag utazik egy napot, hogy számára egy"idegen" (párod) emberrel, és egy alig látott apukával töltsön el hosszabb-rövidebb időt. Ez még engem, felnőttet is megviselne, nem csodálkozom egy kisgyereken, akinek nyilván az anyja jelenti a nagyobb érzelmi biztonságot, hisz vele él, őt ismeri igazán.
Én ebben az esetben csak azt tudnám javasolni Neked (látom hogy egy nagyon intelligens és normális apa vagy), hogy próbáljatok meg az exeddel normális baráti viszonyt kialakítani, segíteni egymást pont a gyerek miatt. Ne legyenek egymásra mutogatások, ne kelljen egy ilyen kicsi gyermeket pszichológushoz vinni már ovis korában. Mi lesz később?
Esetleg közelebb költözni nem tudnátok hozzájuk? 400 km még országon belül is elég durva azért.
Szia. Az alapprobléma, hogy ilyen messze kerültetek..Ez megnehezíti a kapcsolattartást és az anya részére egy rossz megoldásra való helyzetet teremt, ahol bánthat olyan téren, ami nem is igaz talán. Ha szereted és ő is, akkor ez közétek nyomulhat- és az anya indokában hamis színt öltet "biztos csináltatok valamit vele"
3 helyet 4:a pszichológus, ahogy elkezd foglalkozni, jönnek fel a dolgok, lehet, hogy egész más láncolathoz jutott, amit ki kéne oldani, de ez egy belső munka, nem nagyon jó, ha közben beszélnek róla (a gyerek előtt semmiféle ilyenről nem szabad beszélni, másról sem, nevelés kérdésekről sem úgy, mintha nem lenne ott pl a tanár elemzi a lelkét a szülőnek, miközben ott áll a gyerek - és persze úgy tesz, mintha nem is figyelne- de rettenetesen figyel, és mivel felnőtteknek való a szöveg, nem érti, csak azt, hogy "ez ő" -így nagyon sok káros dolog zuhan be a lélek mélyére, egy sötét gubancként - ezeket szokták "kihozni, kioldani" nagy kínnal a lélekgyógyászok.
A gyereket (hány éves?) ezt a fölötte lévő beszélgetések viselik meg, a belebeszélések. Kár, hogy az anya ezt nem tudja, és beáldozza a gyerek nyugalmát az ő keserűségének, hogy őt elhagyta az apa. Aki nem a gyereket hagyta el.
"Ennek az lett a következménye, hogy a gyermekem mindig sírva fakadt, ha szóba került, hogy jöjjön hozzánk"
Ez a feszültség az oka a sírásnak.
9:19-es, mire gondolsz pontosan? Nem értem. Miként, mi miatt kell levédenem magam?
Amúgy azt az ügyvéd mondta, hogy sajnos a pszichológus sem feltétlen jó megoldás, mert azoknak a többsége is nő, és ált. az anya felé húznak, és egy sablonszerű eredményt hoznak ki, miszerint az anya a jó, az apa meg agresszív. Ez engem is eléggé kétségbe ejtett, és elkeserített, mert a pszichológusban bíztam, hogy az majd kihozza az igazságot. De amikor előjött ez, h az anya a biztos pont a gyerek életében, akkor egyből felrémlett, amit az ügyvéd mondott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!