Mit tegyek? Már totál kész vagyok!
A szüleim elváltak.Tesóm Apunknál lakik,mert Apunk őt jobban szereti.Én Anyukánkal,mennem kéne Apuékhoz ottaludni,de keresek valami kifogást mindig,hogy miért nem megyek.De már kezd eldurvulni a helyzet...Apu nem keres engem soha amikor találkozunk valahol rögtön azzal kezdi,hogy már megint csavargok és nem vele vagyok..
Amikor elmegyek hozzá 4-5 órára az semminek számít..minha ott se lettem volna.csak lefekszik TV-t nézni,Isteníti a nővéremet vagy nekem mondja,hogy milyen rosszak már a jegyeim,hogy hogy lehetek ekkora sz*r,hogy mért nem fogyok már le,már megint híztam,hogy milyen sz*r zenéket hallgatok..amikor ezt befejezi akkor meg elkezdi Anyut és a barátját szidni.ezért nem megyek..folyamatos ott a lelki terror..régebben azzal fenyegetett.hogy öngyilkos lesz!!
Mindig mondja nekem,hogy már nem is szeretem..pedig tudja,hogy nem így van..élvezi hogy szenvedek...megmondani ezt neki nem birom,mert folyton eltereli a témát..és elkezd arról beszélni,hogy nincs pénze,hogy csóró meg hogy ő milyen egyedül van(pedig van barátnője meg Tesóm is ottvan)..egy telefont nem áldozz rám..egy e-mailt se..nem keres csak folyton ő van felháborodva,hogy "nem vagyok kiváncsi a pofájára"..zavarja hogy fél11 ig bent lehetek városba,zavarja hogy a barátnőmmel sok időt töltök,zavarja hogy ha az időmet fiú társaságba töltöm..nyomozgatnak utánnam Tesómmal..
ezt mér nem bírom..Tesóm meg rám haragszik,mikor ő se jön anyuhoz csak ritkán felugrik ha wc-znie kell és erre jár..de attól félek,hogy bemegy a bíróságra és kérvényezi hogy péntek délutántól vasárnap délig kb ott keljen lennem..nem akarok!!!!
nem része már annyira az életemnek mert érzem néha ,hogy mennyire a Nővérem a fontos(a szép,a csinos,a jó tanuló,a házias) és én csak egy kis söpredék rib*nc vagyok..itthon énis segítek,a jegyeim kezdenek kikupálódni(leglábbis küzdök velük..egyre jobbak)..nem tartom se magam csúnyának és mások se tartanak annak..nem bírom már ezt a lelkki terrort amit egy 5 perces beszélgetés alatt megkapok..s tudom hogy megbántom azzal,hogy nem megyek de ma is megkérdezte hogy nem megyek-e el ott aludni,és nem érti meg hogy nekem akkor dől az összes mai programom...
és nem utolsó sorban..Apu mindent felhasznál a bíróságon azért,hogy engem elbírjon szakítani Anyutól..de én azt nem szeretném..Anyunál érzem hogy szeret és,hogy fontos vagyok neki :(
L
(bocsi a helyesírási hibákért ,de kicsit nagyon ideges vagyok :S)
Segítstek..hogy kezeljem ezt az egész helyzetet?(és a leülünk és megbeszéljük dolog nem jön össze mert eltereli a témát vagy elrohan vagy nem figyel rám)
Nincs irasos megegyezes, hogy mikor kell menned apukadhoz? Ha nincs, akkor ne menjel hozza.
Nem fog tudni elszakitani teged anyudtol, mert ha birosagra viszi az ugyet apud, elmesz a birosagra, es beszelsz! Megmondod, hogy te nem fogsz elmenni hozza, es amit ide leirtal mindent elmondasz. Ettol ne feljel egyaltalan.
Es ott van neki a tesod, foglalkozzon vele, nevelje ot rendesen. Tegedet meg anyukad nevel. oruljon apud hogy a tesodat megkapta.
Ne foglalkozz vele, ha meg beszel, mondd neki, hogy csak a TV elott fekszik, es nyavajog neked hogy csoro. Menjen aztan keressen munkat, dolgozzon, es szervezzen programokat neked. Te azzal nem vagy kisegitve, hogy a nyomorult eletet nezed. Ne menjel hozza, csak ha nagyon muszaj.
Mivel látszik, hogy ettől függetlenül nagyon szereted apukádat én nem mondanám hogy fordulj vele szembe! Barátnőm megtette és azóta csak még rosszabbul érzi magát. Nem vagyok a helyzetedben, nem tudom mennyire nehéz neked, viszont tényleg meg kéne hogy látogasd néha. Jelölj ki a héten egy napot, amikor nála alszol. Jobb ha hétvégén, de ha neked az is megfelel, akkor mehetsz tőle suliba (kevesebbet kell ott lenned). Ha elkezd veled kötekedni, akkor abban a pillanatban mond meg neki, hogy "Na ezért nem szeretek itt lenni! Mindig csak ezt és ezt hajtogatod, nem foglalkozol azzal, hogy mit érzek, mindig csak a hibáimat sorolod, nem keresel és úgy érzem már nem szeretsz!" Ha röviden, tömören megpróbálod adott pillanatban ezt elmondani neki, akkor nem adsz rá esélyt, hogy elterelje a szót, és lehet észhez tér. Az is lehet hogy ezek után még azt mondja neveletlen vagy, de ne törődj vele... majd lenyugszik.
Szóval megértem miért nem akarsz oda menni, viszont ha soha nem látogatod, soha nem szánsz rá időt, akkor az ő álláspontját is lehet valamilyen szinten érteni. Ahhoz hogy a továbbiakban normális legyen a kapcsolatotok, kell hogy tudjátok ezt rendezni!!
13 éves vagyok
az a baj,hogy előadja nekem h nincs pénze..de van rendes állása tesóm 7 ezer forintos cipőkbe járkál!
Ajj...anyira nem akarom mgbántani de nem jó ez így :/
Én azt nem értem, minek mész egyáltalán???
A bíróság megkérdezne téged is, ahol szépen őszintén elmondanád, mit érzel és SENKI nem kötelezne téged, hogy odamenjél, úgyhogy ezt legközelebb nyugodtan elmondhatod kedvesen a nővérednek is, hogy ezen ne aggódjon egy percet se, mert nagyon megjárná a dolgot...
Én a helyedben egyáltalán nem mennék olyan helyre, ahol így érzem magam, apámnak meg a monológjakor szépen, kedvesen elmondanám, hogy nézd apu, te fel se hívsz engem soha, olyan nagyon biztos nem hiányzok neked, azért meg nincs kedvem jönni, hogy engem és anyukámat szidjál, már meg ne haragudj. És ennyi. Szépen elslattyognék, vagy leraknám a telefont.
Meg kell tanulnod, hogy ha nem nyitod ki a szádat és nem mondod el, hogy mi a bajod, akkor senki se fogja helyetted kitalálni és szenvedhetsz tovább, aminek pedig semmi értelme, mert ha kinyitod a szádat, elmúlhatnának a problémáid.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!