Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy müködik a családi életetek?

Hogy müködik a családi életetek?

Figyelt kérdés
Gondolok itt a hagyományos férfi-női szerepekre. Milyen azoknak az élete, akik vállalják női szerepüket?
2009. nov. 24. 07:01
 1/8 anonim ***** válasza:
48%
pontosan mire gondolsz? ilyen főzés-mosogatás-takarítás dolgokra?!
2009. nov. 24. 08:15
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom mit értesz az alatt hogy "női szerep".

3 gyeereket szültem, otthon voltam velük 8 évig. De közben is tanultam, publikáltam, utána is dolgozom.

Többször főzök mint a férjem, de nem takarítok, mert van takarítónőm. Az ágyban alul is és fölül is szeretek lenni (és oldalt és...)

Mire gondolsz?

2009. nov. 24. 08:27
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon jol mukodik, mindent meg tudunk beszélni.A munkabol is mindketten kivesszük a részünket, ha a ferjem latja, hogy sok dolgom van, besegit amiben tud, hogy hamar vegezzünk és minél több időt tudjunk együtt tölteni.Megpróbálunk ketten egy egeszet alkotni.
2009. nov. 24. 09:00
 4/8 anonim ***** válasza:
82%
Jól működik, bár elég fárasztó. Gyakorlatilag alig van szabadidőm. Nekem mondjuk az utóbbi időben egy költözés is belejátszott a teendőkbe, szóval a házimunkával még nem értem teljesen utol magam. De nem olyan vészesen sok dolgom van, a takarítást sem viszem túlzásba. Hétköznap reggel 5-kor kelek. Kikészítem a párom és a gyerkőc ruháját, mindent becsomagolok neki, amit vinni kell, kávét főzök, stb. Fél hétkor indulok dolgozni. A meló után elmegyek a gyerkőcért a bölcsibe, együtt bevásárolunk és megcsináljuk a vacsorát. Addig, amíg én vacsit készítek, addig a picúr elmeséli a maga nyelvén, hogy mi mindent csinált aznap és persze ő is csinálja utánam az üres lábasokkal a főzést. Utána többnyire mosok vagy vasalok. Kb. mire ezzel végzek, addigra jön haza a párom. Akkor gyorsan kiporszívózok, felmosok és jöhet a vacsora. Ha megvacsoráztunk, akkor fürdetjük a picúrt és utána amíg én mesét olvasok, addig apa elmosogat. Utána ugye a gyerkőc alszik már és van időnk egy picit kettesben is lenni a férjemmel. Általában minden este azért 1-2 órát együtt töltünk, legyen az akár közös fürdés, összebújás vagy a napi dolgok, tervek megbeszélése. Utána a férjem megy fürdeni én meg folytatom a házimunkát, ami éppen van még. Utána én is birtokba veszem a fürdőszobát és végre szusszanok egy kicsit. Kb. éjfélre szoktam végezni, így durván akkor alszom el. Szóval hétköznap elég kötött a napirend. Hétvégére szoktam hagyni a takarítás nagy részét. akkor van portörlés, ablak pucolás, stb. Olyankor általában már délelőtt szoktam végezni és a délutánom szabad lenne elvileg. Gyakorlatilag mégsem az, mivel főiskolára járok és most jön a vizsgaidőszak. Szóval nem unatkozom, de mindent összevetve boldognak érzem magam.
2009. nov. 24. 09:03
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm nektek. Eddig én is dolgoztam, most a babókával itthon vagyok, mégis nehéz mindent elvégezzek.Élvezem a babázást, de a munka is hiányzik, ezek szerint ettől még nem vagyok rossz anya. Valahogy a párommal is össze kéne ismét melegedjünk, 5 hónapos a baba, de még nem szeretkeztünk. Már nem tudom mit tegyek. Adjatok ötleteket. A párom szokot porszívózni, néha mosogat s a vacsorát is néha elkészíti.Nem rossz ember csak egy kicsit prüd, vgyis nagyon.
2009. nov. 24. 09:17
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
A kulcs tényleg az, hogy kiegyensúlyozott és boldog legyél. Hülyén hangzik, de így van. A babád sokkal nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb lesz ha te boldog vagy. Én egy fél éve jöttem rá, hogy mennyire igaz ez. El voltunk csúszva a számlákkal, állandóan azon idegeskedtem, hogy miből és hogyan rendezzem a fizetnivalókat (nálunk ez az én dolgom). Ráadásul a kisfiammal is gondjaim voltak, sokat nyűgösködött, hisztizett, nehezen tudtam kezelni a helyzetet. Aztán mikor megoldódott ez a probléma, sikerült egyenesbe jönnünk, szinte 180 fokos fordulatot vett a picúr viselkedése is. Szinte egyik pillanatról a másikra megszűntek a problémák is. Szóval a gyermeket nagyon befolyásolja a hangulatod, az érzéseid. Ha még nem tetted, akkor ideje kialakítani egy napirendet a babával. A mosást mindenképpen meg tudod oldani napközben is. Amikor alszik, akkor tudsz mosogatni, vasalni esetleg. A többit nem baj, ha nem tudod elvégezni, azt elég akkor ha este hazajött a párod. Akkor egy picit ő is tud babázni és addig te mindennel végezhetsz. Nem kell több két óránál. Utána fürdetés, vacsora a babának és alvás. Ha kidolgozol egy ilyen napirendet, akkor este 9-től már akár szabad is lehetsz, lesz időd a pároddal lenni. Csinálj egy gyertyafényes vacsorát, egy közös fürdést vagy akár csak bújjatok össze. A többi, tehát a szex része a dolognak majd jön magától. Az a lényeg, hogy találjatok újra egymásra érzelmileg, aztán ez majd hozza a többi is magával. Az a fontos, hogy legyen egy olyan időintervallum minden nap fixen, ami csak a tiétek, amikor kettesben lehettek.
2009. nov. 24. 09:31
 7/8 anonim ***** válasza:
a prűdsége miben nyilvánul meg? miért nem feküdtetek le, ő nem akarja?
2009. nov. 24. 09:34
 8/8 A kérdező kommentje:

Ezek szerint van remény. Közsönöm.

Ő olyan tartózkodó tipus, meg fél, hogy meglátnak, pl apósomék...legtöbször délután van itthon, sokszor dolgozik este, éjel, 1gy az összebújásra napközbe kerülhetne sor.Akkor meg számára ciki, hogy bezárjuk az ajtót-gyakran ránk nyitnak nappal, meg a babát sincs hova tegyük, egy szobánk van. Költözni fogunk, de az még legalább 2 év, addig nem várhatunk.Nappal baba nélkül is nehezen ment, amig elindult, utánna nincs gond, csak a kezdet nehéz.Már sok beszélgetésen túl vagyunk.Igyekeszem csinos lenni stb

2009. nov. 24. 10:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!