Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha az anyukám magyar állampolg...

Ha az anyukám magyar állampolgár és az apukám svéd állampolgár, akkor én felvehetem apukám állampolgárságát? Vagy csak 2ős állampolgár lehetek?

Figyelt kérdés
2013. dec. 11. 12:38
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
Nekem két útlevelem és két személyim van, sőt a nevemnek is két írásmódja van. Viszont német állampolgárság mellé nem lehet másik állampolgárságod, le kell mondani a németről!
2013. dec. 11. 15:31
 22/25 Noriko. ***** válasza:
Ha csak az egyik állampolgárságot tarthatod meg, akkor javaslom a svédet. Ég és föld az életszinvonal a két ország között.
2013. dec. 11. 15:33
 23/25 anonim ***** válasza:

Svédország engedélyezi, hogy az állampolgárainak másik állampolgárságuk is legyen. Mondjuk ez 2001-től van így, nem tudom, az az előtt születettekkel mi a helyzet.

Általában az olyan országok is, amik nem engedélyezik a kettős állampolgárságot, kivételt tesznek azokkal, akik születésük jogán kapták mindkét állampolgárságot, tehát nem tehetnek róla.

2013. dec. 11. 19:10
 24/25 anonim ***** válasza:

ja annyi butaságot irtok itt.

Èn vagyok akinek a gyerekei német.

Az, hogy valakinek két állampolgársághoz joga van nem egyenlö azzal, hogy mind a kettöt gyakorolhassa is.

Ahogy írtam lányaimnak is két állampolgárságuk van, de hivatalos papíron sehol a viágon nincs olyan, hogy ha állampolgárságot kérnek akkor oda kettöt ír be az ember. Ami a személy azonosságot azonosító irat tartalmaz(személy, vagy útlevél) azt lehet használni.

Ahhoz, hogy valaki egy adott ország törvényeit, adotságait használja(pl szavazás stb..) ahhoz nem elég állampolgárnak lenni. Pl Mo-n csak az szavazhat aki állampolgár és van bejelentett lakcíme. ùnióban nagyrészt megegyeznek a törvények.

Ha a kérdezö mo-n él akkor telejsen felesleges neki msvéd útlevél és svéd papírok, mert azzal csak a gondok vannak, minden papírt fordíttatni kell, nincs olyan bolond akinek van joga magyarhoz is az egy másik országét használja. Ha pedig svédországba akar élni akkor meg nem olyan bolond, hogy Magyar papírokat mutogasson ott, ha van neki svéd is.

Az már más kérdés, hogy harmadik országban mit használ. unión belül nincs jelentösége, mert minden országba beengednek útlevél vízum nélkül.

Viszont az is felmerül a kérdésben, hogy van svéd útelevel, de egy kukkot nem beszél svédül, és pl egy harmadik országban egy éppen svédül beszélö rendör vagy határör ellenörzi és egy kukkot nem tud svédül, szerintem tuti rögtön örsre viszik, hogy lopott papirok...

2013. dec. 11. 20:29
 25/25 anonim ***** válasza:
Igen, ez magától értetődik.
2013. dec. 11. 20:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!